Kонсултации с адвокат

• 212 212
  • 1 235
  •   1
Отговори
# 240
Пуснах жалба в прокуратурата и чакам отговор в едномесечен срок. Колко трябва да си нагъл да знаеш, че втори път не можеш да се споразумяваш и да продължаваш да не плащаш! Пробацията не е кой знае какво наказание. Ходиш, разписваш се и какво толкова? Друго си е да те грози затвор. Единственото, което ме притеснява е, че първият път бе обявен за нац. издирване и си пътуваше в чужбина, без някой да го спре 3 г.

# 241
Благодаря! Бъдете здрави!  Hug

# 242
Трябва ми спешно съвет. В решението пише че на бащата му се полагат 30 дена през лятото контакт с детето, сега той отказва да плати издръжка за този месец, има ли право при положение че той ми дължи издръжка дори за още 7 месеца назад, какви са правата ми сега?

# 243
Трябва да плати издръжка и за този месец, и за другите 7 назад.
Вземай си изпълнителния лист и при съдебен изпълнител.
Или жалба до Прокуратура за неплащане на издръжка.

# 244
а трябва ли ми адвокат?

# 245
Ами ти ще си прецениш доколко можеш да се справиш.
Нали си имала адвокат на бракоразводното дело/или това за родителски права и издръжка? Можеш да се обърнеш към него, може и сама да си вземеш изп. лист и да си напишеш молба за образуване на изп. дело - в канцелариите има образци.
Ако платиш на адвокат, пълномощното се представя по делото и разноските се събират от длъжника. Ако работи по трудово правоотношение, е пределно лесно и просто.

# 246
Много благодаря!

# 247
Здравейте,
проблемът ми накратко е следният: Имам дете от предишен брак, но искам да замина за страна от ЕС и да живея с настоящия си съпруг. Но бащата на детето ми отказва да го пусне с мен. Опитах да го убедя за ново споразумение, но той е категоричен, че няма да пусне детето при никакви условия. Бих искала да ми препоръчате надежден адвокат в Пловдив, компетентен по моят проблем.
Благодаря ви предварително.

# 248
Здравейте, заведох изпълнително дело, и мисля че вече би трябвало да му бъде наложен запора за издръжката, той е пуснал молба до съда за тези 30 дена дали ми дължи издръжка или не, чакал сега отговор...дали ме лъже?Аз се консултирах с адвокатката ми и тя ми обясни, защо да се стига до молба в съда?

# 249
  • София
Здравейте,

Ще подавам молба за издаване на изпълнителен лист /бившият не е плащал издръжка от около 2,5 години, с изключение на 1 месец през 2013 г/. Намерих готова бланка.
Въпросът ми е: Трябва ли да попълвам някакви суми в молбата или тези изчисления се правят от съда?
Благодаря!

# 250
  • Пловдив
Здравейте!

Каня се да пътувам до Гърция за 3-4дни с дъщеря ми /на 15г/. Имам пълномощно от бащата, но пълномощното е с данните от старата ми ЛК, смених я наскоро поради изтичане на срока й. Бащата няма как да ми направи ново пълномощно, защото не е в страната. Детето има ЛК и Международен паспорт.
Дали бих могла да пътувам с това пълномощно или ще ми направят проблем на границата?

# 251
Здравейте!
Моят въпрос е :дълга ли е процедурата по регистриране на съдебно решение ,издадено в чужбина(Канада) в българския съд?Става въпрос за съд.решение за попечителство,изваждане на паспорти ,издръжка и т.н.Искам да извадя и български паспорт на детето като си пътуваме до България,но ще останем само 20 дни.Мога ли предварително да упълномощя адвокат ,който да я задейства?
Благодаря предварително за отделеното време  bouquet

# 252
Здравейте много се радвам,че открих тази тема.Много съм притеснена и бих искала да ми помогнете с някой компетентен съвет,ще разкажа историята си,за да стане по ясно.Та започвам,родих синът си 2010 година с баща му се разделихме,2011,от тогава не ние е търсил и не е плащал ежемесечна издръжка(той никога не е плащал и не ни е помагал със нищо)Веднъж през 2012 беше пратил 100 евро и веднъж 80 след което си ги взе,та това е от него.Не знам къде е в момента,не търси детето изобщо,малкия е на 5,не го помни.Живея с друг мъж на него казва Тати той се грижи за него много добре,чакаме и второ дете.Та сега чувам от приятелки,че имало някакъв закон в който се иска бележка за доходи от бащата,а аз като не знам къде е и не мога да го намеря как да я взема тази бележка,това означава ли,че ще ми спрат детските надбавки.На какво всъщност имам право...Не искам да го съдя за издръжка,а за родителски права,знам,че е сложно.Какво да правя?Може ли мъжът с когото живея да го осинови примерно,нали не се интересува другия от него.Ох много ми е объркано и не знам,на какво имам право и на какво не,не искам и да ни притеснява по никакъв начин.Изобщо не искам да имам никакво отношение с него нито детето,той не е способен като баща.Ако не може мъжът ми да го осинови нямали някакъв начин,само аз да си фигурирам като негов родител,за да не го търсим. Sad

# 253
Здравейте много се радвам,че открих тази тема.Много съм притеснена и бих искала да ми помогнете с някой компетентен съвет,ще разкажа историята си,за да стане по ясно.Та започвам,родих синът си 2010 година с баща му се разделихме,2011,от тогава не ние е търсил и не е плащал ежемесечна издръжка(той никога не е плащал и не ни е помагал със нищо)Веднъж през 2012 беше пратил 100 евро и веднъж 80 след което си ги взе,та това е от него.Не знам къде е в момента,не търси детето изобщо,малкия е на 5,не го помни.Живея с друг мъж на него казва Тати той се грижи за него много добре,чакаме и второ дете.Та сега чувам от приятелки,че имало някакъв закон в който се иска бележка за доходи от бащата,а аз като не знам къде е и не мога да го намеря как да я взема тази бележка,това означава ли,че ще ми спрат детските надбавки.На какво всъщност имам право...Не искам да го съдя за издръжка,а за родителски права,знам,че е сложно.Какво да правя?Може ли мъжът с когото живея да го осинови примерно,нали не се интересува другия от него.Ох много ми е объркано и не знам,на какво имам право и на какво не,не искам и да ни притеснява по никакъв начин.Изобщо не искам да имам никакво отношение с него нито детето,той не е способен като баща.Ако не може мъжът ми да го осинови нямали някакъв начин,само аз да си фигурирам като негов родител,за да не го търсим. Sad

Здравейте, тези доходи за детски не се искат от бащата щом сте разделени, представяте само решение от съда ако имате развод.Доходи ще поискат от сегашния ви мъж с който живеете на един адрес.

# 254

Здравейте, тези доходи за детски не се искат от бащата щом сте разделени, представяте само решение от съда ако имате развод.Доходи ще поискат от сегашния ви мъж с който живеете на един адрес.
С мъжът ми не се водим на един адрес,но ако може така ще го смени.Аз попитах и в другата тема там ми бе обяснено,че щом с бившия не се водим на един адрес няма да искат бележка от него.Нямаме брак,детето е признато,но както казах не се интересува от него.Имали някакъв шанс сегашният ми мъж да го осинови примерно.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт