Смело раздават ритници, нашите сладки юлски мъници - Тема 18

• 24 595
  • 723
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте мами - ама верно е жега навън - бяхме на разходка - е разходка силно казано  с колата напред назад и бая топличко ми се стори.Аз пък обичам лятото - нямам против да ми е топло дори това е единствения сезон които харесвам. Само дето от жегата ли или само бременността или от двете днес забелязах че ми се подуха краката и пръстите и те и ми отесня халката и я махнах( а тя ми е малко широка) и се смея на ММ че сега съм госпожица. JoyЗимата я търпя само защото мога да карам ски, но мразя студа - не съм се родила на правилното място аз. Мъжа ми е живял в Испания в Бенидорм  и още има приятели там и като им гледам снимките зимата по къс ръкав на плажа и все му мрънкам да се местим и да се махаме от тук.

Аз днес съм по-читава - явно на десетина дни та да не губя тренинг ще си имам по едни ден с контракции да поддържам бойна готовност. Е под добре разбирайте че мога да сляза от нас до колата и от там до мола и така. За дълги разходки само си мечтая.

За мерките на ехото - напълно съм съгласна че са далеч от истината - то зависи и кои го мери

За коластра - имам още от първият месец - аз така разбрах че съм бременна - понеже имах цветна бременност и се ошашках какво става и отидох на доки във Вита че още сакчето дори не се виждаше и тя ми пусна хормони и като излязоха резултатите и и говореха за евентуална бременност и така си направих теста и разбрах- голям смях беше - звъня и аз на Илиева в събота сутринта и и казвам - е аз съм бременна и понеже имах зацапване и тя се смеее и каза там да лежа и да пия но шпа и се смее че с хубава новина съм и почнала деня- е това  е моето доки . И тогава обаче и тя ми забрани да си стискам бюста и каза да не си издевателствам в/у гърдите че ще ме мъмри.

А за пола- мъжа ми все ме бъзика - е сега ще видиш като се роди едно мъжле  да те видя в това лилаво коплектче за изписване  Joy. На близък приятел така момиче, момиче и накрая момче и майтап . hahaha

# 241
Аз тъкмо се прибрах
Сутринта забързах прах във всички стаи,пуснах прахосмукачка,измих банята ...и така вие ми напомнихте,че все пак трябва и да се чисти!
После обядвах и излязох с приятелки,ама нищо не съм купувала пихме по един сок и чак сега се прибирам при нас беше голяма жега сложих си къс ръкав и обух едни губени отворени обувки на бос крак,беше ми много добре така.Сега мисля да сготвя една пилешка супа,че искам нещо по-леко за вечеря !  Joy

Последна редакция: нд, 11 май 2014, 17:49 от Borisa_koeva

# 242
  • Там някъде
И ние преди 2 часа се прибрахме от голяяяяма разходка и така са ми отекли краката, че просто не е истина и сега съм ги вирнала да почиват!
За чистенето - аз не мога да се оплача. Преди си чистех основно аз - ММ най-много прахосмукачка да пусне и прах да забърше. Ааа и няколко пъти прозорци мие къде с мен къде без мен. Сега обаче като бяха 6-те почивни дни и милия си направи основно почистване на апартамента под зоркия ми поглед. Ама говоря за основно апартамент + мазе + гараж и искам да кажа, че съм много приятно изненадана. Аз винаги съм си мислела, че ще трябва да минавам след него и макар той понякога да е изявявал желание примерно да ми помогне с банята аз съм отказвала именно поради тази причина. Е да ама не... Само да вметна, че аз съм малко от типа "има един правилен начин за чистене и той е моят bowuu". Ми то няма забележка за какво да му направя - направо съм очарована. Предупредих го, че след като се справя толкова добре другия път пак може самичък....май не остана очарован Joy
Момичета, да споделя още нещо - днес открих един китайски магазин - тръгва се от Тодор Александров по Ботев посока Централна гара от лявата страна. Та вътре са си китайски парцалки обаче влезнах да надзърна и излязох с рокля за мен за 8,50 лв и джапанки за болницата за 1,90 лв. Дълга, става ми и в момента, връзва се зад врата. Само да вметна, че мерих и една за 6,50, но просто не ми стоеше добре. По принцип не съм фен на китайското, но предвид, че в момента съм огромна и както Бебе2 беше писала - няма да се вталя 3 дни след раждането, а и не ми се дават луди пари за дрехи, които се надявам да нося само това лято (сиреч догодина по това време искам да си вляза в старите дрехи), а и предвид цената съм изключително доволна от покупката си. Сега предпочитам по сериозните разходи да са ми за бебо Heart Eyes

# 243
  • Телиш/Плевен
Милички, ето нещо да се посмеете:

"Неизменен атрибут на младото майчинство са орляците баби-помагачки, всяка със своята характеропатия и схващания за правилното отглеждане на безценното внуче – с давност поне (!) трийсет години.
Бабите-помагачки се схващат като “необходимото” зло, защото младата майка е по презумпция некомпетентна за отглеждането на собственото си дете, особено ако е първо. И ако няма кой да бди зорко над всеки неин ход, вероятно ще го убие по невнимание или поне ще му нанесе тежки и непоправими телесни повреди. Затова бабите се заселват за неопределен период от време в дома на младите родители, а техен най-основен прерогатив е къпането на бебето всяка вечер. Понеже младата майка ще го изтърве във ваната, естествено. Или ще му полее вода в очите."

[Цялата статия]

newsm62 newsm62 newsm62 newsm62 newsm62

# 244
Здравейте лейдис, най накрая един хубав ден по рокля и голи крака Heart Eyes
 Mrs Raven
, къде е тоя магазин с роклите или как изглежда приемерно, че на мен ми е квартала това и утре може да скокна да го прегледам... Оня ден излизам за дънки на ММ и се връщам с балерини за мен  Blush
Лаленце, това с бабите е много страшно, на никого не го пожелавам, трябва игнор от рано, да не се сформират нездрави навици Mr. Green

# 245
  • Телиш/Плевен
Лаленце, това с бабите е много страшно, на никого не го пожелавам, трябва игнор от рано, да не се сформират нездрави навици Mr. Green
Ние стратегически отрано сме предупредили кандидат-бабите, че смятаме да се справяме сами. Twisted Evil Не са се мусили, а и по принцип са много разбрани хора, така че предполагам, няма да имаме проблеми. Но си имам едно наум да отбивам атаките, ако се наложи. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

# 246
  • Там някъде
Бебе2, като пресечеш Тодор Александров по Ботев посока Централна гара от лявата страна има едно училище (точно на ъгъла е), после магазин за перилни препарати немски, цветарски магазин и още малки магазинчета. Този е преди да стигнеш Пиротска, с двойни врати е, май имаше надпис евтини неща или нещо от сорта. Като влезеш в самия магазин от лявата страна има бельо, а от дясната обувки. Роклите са в дъното (поне дългите бяха там). Надявам се това да те ориентира, просто за първи път влизам в този магазин и не зная как се казва точно. Голямо обяснение, но това е по бременни спомени. Абе с две думи е между Тодор Александров и Пиротска по левия тротоар на Ботев.
Относно бабите и ние сме предупредили, че баби не желаем. Все пак съм обещала официално ако видя зор да свиркам да пристигат, макар че не вярвам!

# 247
Здравейте мами, аз още съм в ТК, ама те май не изписват в неделя, надявам се, че утре ще се изпратим по живо, по здраво. Само  как ме е яд, че изпуснах този хубав ден. От кога чакам да разходя сандалките, стоят милите затворени в кутия. Днес докато скучах се натъках на това www.garmenhills.com Мисля началото на септември да направим един уикенд с бебка там. Просто не мога да си представя да не ходя никъде цяло лято.
Я ме посъветвайте, ако утре ми кажат, че няма да ме изпишат, как да постъпя. Аз се чувствам добре, нямам контракции, нямам болки, свалиха ми системата и абоката. Мога ли да си тръгна на своя отговорност, ако откажат да ме изпишат. Реално лекарствата, които пия тук, мога да си ги пия и у дома, а визитациите, особено днешната са абсолютна пародия. Питат ме как си, аз им казвам добре, имаш ли болки- ми не, айде следващата стая.

# 248
  • Пловдив
sweetpie,подписваш,че на своя отговорност напускаш болницата.Може да мрънкат,но така се прави,когато не искат да те изпишат,а ти искаш.

# 249
  • София
Само че може да те накарат да заплатиш за лечението до момента, ако не ти е свършила пътеката. Нещо такова говореха момичетата в стаята, докато бях в Шейново.

# 250
  • Пловдив
Само че може да те накарат да заплатиш за лечението до момента, ако не ти е свършила пътеката.

Да,това е заплахата на лекарите.Но такова нещо няма.Аз така съм се изписвала срещу подпис по-рано.Нищо не съм плащала

# 251
Аз в сряда имам час при доцент Велковски, да видим дали дупчицата на междукамерната стена се е затворила, това ми е много важно. Дано се е затворила  Praynig Затова искам да си ходя.

# 252
Момичета на някоя от вас да й е потекла коластра?
Защото на мен ми потекоха няколко капки преди около две седмици.
До днес не беше текла, но преди малко направо ми направи кръгчета на потника  Joy
И като си стиснах гърдата направо изпръска  bombs Голям смях !  Joy
Да и аз имам от петия месец Лека вечер а на болните мами бързо оправяне Simple Smile   bouquet  bouquet

# 253
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile

Аз съм си вече вкъщи и едвам смогнах да ви изчета... До 45-дневния болничен ще съм си вкъщи, така че се надявам да мога по-редовно да ви следя. Simple Smile

След консултации с 3-4 гастроенетеролози, единият от които прехвален професор, а другият се оказа по-свестен доцент, съм си вкъщи на нов антибиотик и куп лекарства за стомаха. Някой беше писал за Биоанцид - изписаха ми го за успокоение на стомаха и възпалението, което имам на жлъчния мехур.
Сега спазвам и строга диета с надеждата да не си докарам пак някоя криза и да овладеем това възпаление, защото като ми споменаха вариант за комбинирано раждане и вадене на жлъчка и направо свят ми се зави.. ooooh! Whistling Shocked

Обаче точно сега ми се ядат толкова от любимите ми неща, че направо ми се реве....Не знам как ще изкарам още 2-3 месеца така newsm45

Някой беше питал/споменал д-р Велев - аз се следя при него....Докторът е супер, но не мога да кажа същото за Шейново...Разбира се, всичко е до голям късмет и стечение на обстоятелствата, но за мен е недопустимо да ме питат мен дали искам система и ако нищо не ме боляло, нямало смисъл да ми вливат лекарствата от терапията  #Crazy Но като слушам, май навсякъде така процедират Sad  За жалост, малко са свестните и съвестни лекари и изобщо медицински работници, на които наистина им пука, мислят за хората и се опитват да им помогнат. Преди като че ли, човек, ако си платеше поне можеше да разчита на някакво отношение, а вече и това не е гаранция... Системата ни е супер скапана, просто нямам думи!
5 дни не можаха да сложат крушка в банята в Шейново, какво да говорим за здравеопазването ни... newsm78
По-добре да не задълбавам темата, че мога да напиша цяла статия по случая...

# 254
Добро ранно утро  kaffeetrmker_2

Снощи голям зор видях със спането. Никак не ми е удобно. Имам чувството че целия ми гръден кош се разширява. Вчера един сутиен облякох който отдавна не бях слагала и трябваше да го регулирам със 6-7 см. Някой път като ходя ме боли много ниско долу и така доволно ме понаболява, при вас има ли го това? Хайде наоплаквах се за добро утро  Grinning 
Niya_ много тъпо с тея доктори така. цял живот плащаме осигуровки и пак не получаваме адекватно лечение и да не говорим за отношение  #2gunfire  дано не се налага такова комбинирано раждане  Hug
Sweetpie стискам палци

Общи условия

Активация на акаунт