Смело раздават ритници, нашите сладки юлски мъници - Тема 18

• 24 659
  • 723
  •   1
Отговори
# 450
Knick-knack това с термина много странна работа. Значи на мен в 32 седмица ми казаха, че бебка 2100гр. и че избързва със 4 седмици, което според всеки друг лекар, който ме прегледа тези дни в болницата, каза че си върви със седмица напред, но никой не е споменавал за преизчисляване на термина. Според мен потърси второ мнение.
Veryme много сладки дрешки, изглежда никога не мога да се наситя на тези бебешки дрешки, искам още и още. По темата за близнаците и седмиците, не съм много наясно, тъй че няма да влизам в диспута, но си мисля, че наистина колкото по-близо до термин толкова по-добре.
Моник@ аз бях във ВИП сега в патологична и не съжалявам. Беше ми спокойно, не трябва да се съобразяваш с никой, мъжът ти може да идва когато иска, бях си взела лаптопа и не беше толкова скучно, а бях без бебе. Когато си с бебето няка как да скучаеш, ще можете да си се опознаете на спокойствие, а ако имаш някакви въпроси и притеснения може да питаш акушерките. Всички бяха много мили и любезни и ми отговаряха на всички въпроси и се отзоваваха, ако има нещо.

Искам да попитам нещо. В количката мислите ли да постилате нещо и какво, че аз се чудя, има ли чаршафчета за колички и сигурно ще трябва някоя непромокаема подложка от долу, да не мокрим матрачето на коша  newsm78 Какво ще постилате в коша зя новородено?

# 451
  • Ямбол
Здравейте мамчета,докато ви чета все искам да ви пиша,а като почна и забравям на кой какво съм искала да кажа Embarassed
Аз поработих малко от болночното легло сутринта Wink
За количките ние взехме непромокаема подложка.
Мамчета как да изчисля кога влизам в 34 г.с ,че се омотвам,има ли калкулатор и 45-дневния коя седмица се пада?
Сигурно ви се струват абсурдни питания,ама нещо съм заглупяла Blush
Спирам,че писане с една ръка ми е трудно,благодаря предварително  bouquet

# 452
Здравейте мамчета,докато ви чета все искам да ви пиша,а като почна и забравям на кой какво съм искала да кажа Embarassed
Аз поработих малко от болночното легло сутринта Wink
За количките ние взехме непромокаема подложка.
Мамчета как да изчисля кога влизам в 34 г.с ,че се омотвам,има ли калкулатор и 45-дневния коя седмица се пада?
Сигурно ви се струват абсурдни питания,ама нещо съм заглупяла Blush
Спирам,че писане с една ръка ми е трудно,благодаря предварително  bouquet
Ето тук http://www.moetodete.bg/calculator/termin.html можеш да си изчислиш кога започва болничния ти!

# 453
  • София
пайче, за постилането, да, със сигурност, въпреки че количката е с памучно покритие отвътре. имам едно такова покривало което най-грубо мога да оприлича на олекотено дюшече и върху него слагам памучни пелени или чаршафки, каквото е изпрано и налично в момента Peace

# 454
Момичета,искам да ви попитам,някоя от вас усеща ли нещо като болка от движенията на бебчето?При мен от вчера е доста активно и понякога като се размърда повече усещам бърза и лека болка ниско долу та се чудя дали са контракции,защото само като се раздвижи ми става така newsm78

# 455
Моник аз бих предпочела самостоятелен вип - че миналия път се паднах с едни дъскорезници - нямаше спане , а и да си призная обичам спокойствието и друго си е мъжа ти да си идва когато иска и да не се съобразявате с никого.

Пайче- аз слагах непромокаема подложка и отгоре пелена, или калъфка за възглавница - купих няколко чист памук - те са голями тамън да покрият количката

# 456
  • Телиш/Плевен
Добро утро Wear Umbrella
Момичетата дето не сте по лятото, гледайте какво е навън Close. Ми ние дето го обичаме кога ще ни огрее smile3512
Оо, ще има да ви огрява месеци наред, не го мисли, нека и ние се порадваме мъничко. Mr. Green Hug
При мен в момента вали много силно, има и гръмотевици. Точно както обичам. Blush Heart Eyes
Радвам се, че ти харесва заглавието, което съм предложила. Blush Hug

MAMA_SANCHO, имаш си съмишленик. Mr. Green Аз вкъщи съм нашарила календара да си отброявам гестационните седмици. Mr. Green Та като гледам, на мен мъничко ми остава до 37-ма седмица - на 6 юни влизам в нея (тогава ни е и годишнината с ММ хаха Laughing). Хм, чак сега осъзнавам, че имам по-малко от месец до заветната 37-ма. Ех, кажи-речи избутах значи. Blush

VeryMe, много хубави мерки имат малчуганите ти. Heart Eyes Hug

Avencis, браво за хубавите новини! Hug

Моник@, сама трябва да вземеш решението. Аз бих си взела самостоятелна стая, тъй като най-добре се чувствам сама. Но повечето хора предпочитат точно обратното и искат да имат компания. Та помисли как ще ти е най-добре на теб. Hug

sweetpie, има пелени, подложки и матрачета за количка. Може да си вземеш и непромокаема подложка, даже е препоръчително. Hug

За кола маската - и аз не бих рискувала точно сега.  Peace В момента карам на спомени, тъй като от известно време нямам никакви видимост и съм се примирила, че така ще си карам докрай. Не ме притеснява тоалетът в болницата, ако се наложи, така че всичко ми е 6. Laughing

Аз днес пак ходих да гледам колички. Общо взето няма някаква промяна при мен - харесала съм само марка (всъщност две - Лорели и Чиполино), но не и категорично някой модел. Лорели Рио започва да ми харесва все повече, макар че няма кош за новородено. Видях една мама да си вози бебето в пълно легнало положение и се замислих, че това е добър вариант. Но още умувам дали да вземем точно тази количка. Ох, имаше една много подобна на нея и беше с жирафи, направо очите ми останаха.  newsm76 Но е лятна количка и не е подходяща за новородено... Откъм покупки - взех комплект четка и гребенче за бебе (с жирафчета, разбира се Blush) и еднократни гащи за мен, да си имам за всеки случай. Peace Айде, стига съм писала, че стана цял ферман. Mr. Green

# 457
Благодаря ви за мненията ! Всяка стая си има плюс. В крайна сметка май взех решение за единична, защото имам нужда да съм самостоятелна, защото не искам да се притеснявам кога-какво-защо. Пък не е гаранция , че ще има свободна единична, така че като нищо ще се озова и в двоен вип. Ще взема книжки, лаптоп , а и с бебето мисля че ще е ок. Само ще се моля наистина акушерките да ми съдействат в началото, защото наистина нямам опит с нищо.

Лале в дъжда : Когато най-много се колебаех каква количка знаеш ли какво направих? Отидох в парка (в сучая в Южния парк) и когато някоя количка ме заинтригуваше(вече ги знаех на изуст  ooooh! ) спирах майки и ги питах дали са доволни. аже 1-2 мами ми предложиха да ми продадат техните колички, че скоро приключвали с тях   Mr. Green

За количката и аз искам нещо на слагам под бебета, така че мненията ви са ценни и за мен.

Аз за болницата си взех 2 кутии еднократни гащи и 5 чифта бабешки. Да се презастраховам  Laughing Отделно 3 нощници съм подготвила, халат, нощни превръзки един пакет и един за родилки, памперсите, кърпичките, помпата, подплънки, лансинох...остана да купя подложки за всеки случай да имам.  newsm78

# 458
Здравейте момчета, видях че сте говорили за избор на дати за секцио, кото сте обсъждали с астролози и сте изчислявали в сайтове.
Кои сайтове сте ползвали, т.к. и на мен ми е интересно да го видя,  предполагам, че и името има някакви значение в случая?

# 459
Пайче ето тук има едни български комплекти за количка. Незнам дали възглавничката не е излишна, но вариантите са подложка+завивка+възглавничка или подложка и възглавничка.
http://kosara.bg/catalogsearch/result/?q=%D0%9F%D0%BBa%D0%BC%D0% … D0%A7%D0%9A%D0%90

Има ги и по други сайтове, но тук са най-евтини. Аз не си взех защото незнам дали две ще ми се поберат в количката.
Monik и аз като теб се чудя за ВИП-а.. Чудя се какво ли ще правя ако ме оставят сама с две лапета, от друга страна не ми се иска да съм в общата "конюшна" на МД  Shocked
Лаленце днес си в стихията си, колко дъждец се изля а   Wink
mmmm_17 случва ми се да имам болка в ребрата или в мехура именно от смяна на поза или от силен шут  Mr. Green

# 460
Здравейте момичета   Nature Sun With Face

И аз като ви прочета и забравям какво щях да ви пиша а и нещо все грешка ми дава от вчера сайта .Пише че правят профилактика и после не ми зарежда страничките като прелиствам. странно.

Sweetipe  на мен добре ми прозвуча това с памучните калъфки за възглавници и вътре да си сложиш пелена или нещо друго непромокаемо.

За болките при движение и аз ги има и си боли ,но само при движения,дори като  ме рита долу ми изпъва  корема и ми се допишква .

Лале в дъжда Моята количка ми я избра на ММ брат му понеже той с това се занимава вече 10г и разчитам на него.Иначе ми харесва моята на inglesina  zippy  сега е на промоция има я в много цветове и е много удобна за носене,направо е перце,като щракнеш едно копче и тя се згъва цялата и кошовете са много леки ,маневрена,лесно се пере,гръбчето на бебо ще е изправено и с двата коша . абе доволна съм.Даде ми един списък попълних какво искам и като кажа ми ги носи .Поне това не го мисля иначе никак не евтино при тях ,но поне ще имам отстъпка а качеството е добро на дрехите особено.

за кола маската аз си правя около бикини зоната една година сама или при козметик и винаги ме боли .особено сега сме най чувствителни.и пак си имам обърнати косми.не е гаранция ама и с бръснач не е оферта аз последните три пъти се порязах.и не мога да си го обясня .

ВИП стаите в МД не са кой знае какво! да не останете разочаровани ,но и зависи от коя страна ще сте .Обясняваха нещо предния път .Аз си мисля да съм си в общите стаи където ти носят бебчо ,че съм първескиня и да не се стресна или не знам ако реша нещо друго ще се преместя винаги може Simple Smile И да не стане така акушерките да ви оставят сами да се оправяте с бебетата с това секцио трудно се става и се обръща внимание на бебо ако е все с вас.Не знам аз така си мисля.Не всички за учтиви .казвали са ми че не са ги отразявали някой дни особено събота и неделя .

Цял роман написах .Хубав ден за сега Мамитааа ! Hug

# 461
Момичета и аз имам въпрос взех да разглеждам дрешките които съм купувала и се зачудих колко комплекта трябва да взема? Надявам се да родя нормално и така че за 3 дена?
Другото което се чудя абе тези обиколници които съм купила ако ги изпера така както са си с вътрешното ще им стане ли нещо? Идея си нямам как се перат, но определено не ми се иска всеки път да разшивам и да вадя вътрешното............

# 462
  • Телиш/Плевен
Лале в дъжда : Когато най-много се колебаех каква количка знаеш ли какво направих? Отидох в парка (в сучая в Южния парк) и когато някоя количка ме заинтригуваше(вече ги знаех на изуст  ooooh! ) спирах майки и ги питах дали са доволни. аже 1-2 мами ми предложиха да ми продадат техните колички, че скоро приключвали с тях   Mr. Green
Подозирам, че не е далече този момент да настъпи и при мен. Mr. Green Особено ако до няколко седмици не взема решение, че то времето си върви...

Лаленце днес си в стихията си, колко дъждец се изля а   Wink
Дааа, точно в стихията си се чувствах днес. Blush Hug

# 463
Момичета и аз имам въпрос взех да разглеждам дрешките които съм купувала и се зачудих колко комплекта трябва да взема? Надявам се да родя нормално и така че за 3 дена?
Другото което се чудя абе тези обиколници които съм купила ако ги изпера така както са си с вътрешното ще им стане ли нещо? Идея си нямам как се перат, но определено не ми се иска всеки път да разшивам и да вадя вътрешното............

дрешките докато сте в болница аз знам че там с техни дрехи ги обличат до изписването.а за обиколниците ако са със силиконов пълнеж нищо няма да им стане ако не на химическо ги дай иначе мухлясват от вътре.

# 464
Мимето14, аз си изпрах обиколниците заедно с вътрешното на най-леката програма, нищо не им стана.

Общи условия

Активация на акаунт