Лондон - 6

• 64 856
  • 762
  •   1
Отговори
# 315
Ако искате, мога да напиша и програмата за другите ни дни (пак леко нестандартна и без музеи, като миналогодишната  Grinning)

О да, би било полезно и интересно  bouquet

# 316
  • Bristol
Водих приятелка в музея на Джейн Остин в Бат, тя й е голяма фенка. Аз не влязох. Като излезе приятелката ми каза, че не било нищо особено, малко разочарована беше. Но може би зависи какви са ти очакванията  Peace
Stonehenge мен лично не успя да ме грабне, но пък вятъра добре ни обрули  Laughing
Eden project ходих преди 10на години, те непрекъснато добавят нови и нови неща. Най впечатляващо е покритието, където е пресъздаден тропическия климат. Аз първо него видях и следващите ми се сториха много елементарни, така че е добре да започнете например със средиземноморския, които за нас не е нещо екзотично  Laughing
Ние бяхме наели една стара къща със сламен покрив. Имаше камина и вратите бяха супер старовремски, трябваше да се навеждаме, за да минаваме през тях. Беше разположена във ферма и част от атракцията за децата беше да хранят и галят сутрин рано животните  Crazy
В Корнуел се разходихме да видим Land's End, най-западната точка на Англия и St Michael's Mount. St Michael's Mount е остров, до който се стига пеша, ако има отлив. Като има прилив, пътеката до острова е под вода. Интересно е да се наблюдава прилива или отлива, как покрива или открива пътеката. На самия остров има замък и красив парк. В Корнуел едно от традиционните неща е да седнеш на чаша чай следобед със сконс, които пълниш с корниш сметана и ягодово сладко   chef Супер калорична бомба, но мнооого вкусна  Laughing Както и корниш сладоледа е най-хубавият сладолед Wink
За Лондон ли беше темата  Mr. Green Embarassed

# 317
Момичета водата от чешмата в Лондон пие ли се, около гара Кингс Крос?

# 318
Снощи се завърнах от моето 4-дневно посещение в Лондон. Ще разкажа накратко,, може да съм полезна за тези, които ще ходят там за първи път. Първо да благодаря на всички,  които ми помогнаха и отговориха на въпросите ми тук и на лични. Благодаря   bouquet
Пътуването ми до Лондон и обратно беше кошмар, първо на отиване самолета излетя от Брюксел с час закъснение. Имах купени билети на Easybus от Gatwick до Waterloo. Отивам на спирката и чакам шатъла още около час.. Нито разписание, нито гише за информация... Shocked Накрая идва един микробус и шофьора не иска да ме качи,  изтекъл ми е билета. Обяснявам, че не е по моя вина, но той -не, да си купя нов билет за 5паунда.. Аз обаче твърда, казах му, чу нямам кеш паунди /то така и беше/ и той накрая ме взе...След 10мин спор...На връщане отново проблем с тях... Отивам /по-точно бягам към спирката/ с 3 мин закъснение от часа ми, микробуса е на спирката, но не можел вече да ме вземе, защото бил пълен... #Cussing out Обяснявам, че ще изпусна самолета, защото вместо обявения един час до ситито, те го правят реално за 1,30-2 часа... Не ме взе и тръгна, каза да чакам следващия.. Той дойде чак след 45мин, вместо след 30мин и щях за малко да изпусна самолета си.. Така че, никога повече  EASYBUS!!!! Некоректни, неточни,малки, мръсни микробуси, без климатик, арогантни шофьори със съмнителен произход/не са англичани/, рисково шофиране и псувни по трафика... С една дума -кошмар...
Всичко останало мина добре, в хотела отново неприятност-резервирам стая с баня, но ни дават само с WC и мивка в стаята. Банята е обща на етажа.. Приех го, все пак е само 55£ на вечер. Тихо място, 10мин пеш от метрото, силен интернет в стаите, безплатна закуска /кафе и препечени филии с масло и мармалад/.

# 319
Та първият ден след пристигането бях сама и ходих пеш от окото до Tower покрай реката. Май беше грешка -доста далеко окоро 3,5 км и то на сравнително бърз ход.. Заболяха ме краката от ходене, но успях да разгледам кулата преди да затвори в 18.00. На другия ден петък имах купена екскурзия до Windsor, Bath,  Stonehenge. Фирмата беше Evan Evans tour. Много съм доволна -луксозни автобуси с климатик,  гид, който ни развежда около 10-11 часа..Заслужава си и е много красиво. Препоръчвам на всички.. Събота вече с мъжа ми имахме купена екскурзия пак със същата фирма 4часа из Лондон. Отново съм доволна, макар събота да не е да препоръчване за обиколка на града - задръствания, затворени улици и мероприятия... Многооооо хора навсякъде. ..След обед сами до Мадам Тюсо, а към 18.00 качване на Окото. Супер.. В неделя на окото обаче имаше по-малка опашка.  До Окото в събота имаше нещо като открит пазар само за храна, бира, страходни неща и мести специалитети.  В неделя рано ходихме с корабче от Окото до Гринуич -много хубаво място,  Съжалявам че не му отделихте повече време.  4 дни са крайно недостатъчни, не влядохме вътре в музеите,  не ходихме до Кенсингтън палас и до Covent garden.  Другите неща от програмата ни ги видяхме,  даже и смяна на караула пред Бъкинг.дворец. Имаше бал и видяхме каляски с пристигащи гости с фракове и бални рокли..Страхотно... Това е общо взето.  Ползвахме оустер кард за метрото,  пътувахме само 1-3 зона и за 4дни излезе 20 паунда на човек +3 паунда за картата. Накрая си теглиш остатъка като си тръгваш. Метрото е пълно, задушно без климатик, тясно. Събота и неделя е по-спокойно и може да седнеш. Лондон ми хареса, но не бих живяла в тази лудница. . На екскурзия - може да отида пак, но не в пиковия сезон..

# 320
Забравих да кажа - всички билети ги купих онлайн от сайта 365  tickets.  Имат комбо билети с доста отстъпки. Коректни и нямах проблеми с тях. Мисля,  че това е много важно и е добре на първа страница на темата да се отбелязват кои сайтове и фирми са коректни или не, за да си спестим нервите и парите...

# 321
  • Пловдив
Момичета, помощ! След 2 седмици, живот и здраве, сме в Лондон. Направих списък със забележителностите и атракциите, които искаме да посетим. Групирах ги, според това да са в един район и горе долу на близко разстояние. Но до тук - изпадам в паника Sick Как да се ориентирам как да се придвижваме от едно място до друго? Отворих карта в Google и задавам маршрут от т.А до т.Б, това ли е начина? Моля, дайте ми съвет, вие как се ориентирахте в Лондон?  ooooh!

# 322
... Мисля,  че това е много важно и е добре на първа страница на темата да се отбелязват кои сайтове и фирми са коректни или не, за да си спестим нервите и парите...

Питам се как точно да отбележа коректните и некоректните фирми?   newsm78  Ако за мен са били коректни, а за някой друг некоректни кое мнение да бъде меродавното?
С две думи невъзможно е - който иска повече/по-подробна информация може да пита в темата.

ПП Аз малко не разбрах с какво точно е била некоректна фирмата? Отишли сте навреме за вашия час и не са Ви качили?

# 323
Момичета, помощ! След 2 седмици, живот и здраве, сме в Лондон. Направих списък със забележителностите и атракциите, които искаме да посетим. Групирах ги, според това да са в един район и горе долу на близко разстояние. Но до тук - изпадам в паника Sick Как да се ориентирам как да се придвижваме от едно място до друго? Отворих карта в Google и задавам маршрут от т.А до т.Б, това ли е начина? Моля, дайте ми съвет, вие как се ориентирахте в Лондон?  ooooh!

Ориентирането в Лондон е изключително лесно. Става и в Гугъл.
Аз лично, когато се колебая за маршрут ползвам сайта на транспорта: http://www.tfl.gov.uk/plan-a-journey/

Извинявам се за двойния пост, но исках да отделя коментарите си.

# 324
  • Пловдив
Мимии  bouquet
Ще пробвам със сайта, който си посочила. А когато трябва да се върви пеш от една атракция до друга, които са близо разбира се, как се ориентирате? Има ли табели или ако попитаме някой ще ни упъти ли?

# 325
Мимии  bouquet
Ще пробвам със сайта, който си посочила. А когато трябва да се върви пеш от една атракция до друга, които са близо разбира се, как се ориентирате? Има ли табели или ако попитаме някой ще ни упъти ли?

Ползвайте карта - хартиена или електронна(в таблет, телефон).

# 326
Ами какво значи некоректни ли?  Мисля, че добре обясних. Но да повгоря пак, за да няма потърпевши като мен. .Не е приятно, повярвайте... Първо продават билети за точен час-не се спазва, второ обявяват, че се пътува от летището до Waterloo 1 час и 10мин,  а ге го правят близо 2часа /и отиване и връщането беше така/. Мръсни малки, раздрънкани микробуси без климатик/при 28 градуса да пътуваш 2 часа не е никак приятно/.Не приемат пътници с гореми куфари/уж че го пишело в сайта, но върнаха хора пред мен/. Отиваш на часа си и не те вземат,  че били пълни.. Ами мен това какво ме интересува, да си правят сметката? Карат се с хората, шофьорите псуват,  карат супер рисковано в трафика.  Целия път не е по магистралата, а в кварталите с хилядите светофари. . Само да спомена, че през целия път не срещнахме и един автобус на другата фирма National express, те явно избягват точно гози трафик... Нямат разписание и само един господ знае дали ще дойдат и кога?  Имаше и други туристи, които се чудеха къде да звънят защото автобуса не идваше повече от 45мин... Ееее това ако е коректна фирма,  на която може да се разчита когато гониш самолет. ... Просто нямам думи...и то в центъра та Лондон, а не някъде в загънтен Сибир например... Аз даже ще направя оплакване в сайта на фирмата, защото си скъсах нервите с тях и за малко не изтървах самолета си... Ако искате такова "екстремно" пътуване - ползвайте Easybus.  За мен те са едни шарлатани...само като видиш шофьорите им и ще разбереш за какво става дума...По-зле и от нашите цигани....

# 327
  • пак на Рив Гош
Fiesta, пие се водата. Нашият хотел беше точно до Кингс Крос и си я пиехме на общо основание  Peace

Ето и нашия маршрут:
- събота - пристигане с Евростар в 10ч30 на гара Кингс Крос/Сейнт Панкрас. Бях резервирала този хотел, който е на 200 м от гарата и от който останахме много доволни миналата година: http://www.premierinn.com/en/hotel/LONEUS/london-euston?cmp=GLBC
Оставихме багажа в хотела, грабнахме по сандвич от Prêt-à-Manger и потеглихме с метрото към Кю Гардънс (билети купени предварително). Препоръчвам изключително, най-вече ако си падате по паркове. Много ми хареса, особено "японската" част. За 3 часа така и не успяхме да обходим цялата градина, така че ни остава и за другия път  Grinning. Връщане с метрото до хотела, настаняване в стаята, малка почивка и обратно с метрото към района на Ковънт Гардън, където бях резервирала в този ресторант: http://www.porters.uk.com/Default.aspx (много доволна, особено от тъмната бира  Grinning). Обратно в хотела.
- неделя - с метрото до Бейкър стрийт, със специално внимание към номер 221б Wink. Оттам по Бейкър стрийт надолу до Марбъл Арч и Хайд Парк - Speaker's Corner, the Serpentine, заваля ни малко дъжд. Оттам по Grosvenor Place до Виктория. Сандвичи в Prêt-à-Manger и придвижване до автобусната гара Виктория, откъдедто тръгнахме за Стоунхендж (за екскурзията споменах преди 2 страници). Връщането беше към 20ч, бях предвидила вечеря в един пъб близо до хотела, но бяхме забравили, че беше финала на Световното по футбол и пъбът беше претъпкан, затова вечеряхме в хотела.
- понеделник - с метрото до Vauxhall и оттам с влак до двореца Хемптън Корт (предварително закупени билети), който също много ми хареса. Разхождахме се из залите, из парка/овете, сред цветята... някъде докъм 16ч. Обед на място. Обратно с влака и после с метрото до Camden Town. Цел на разходката - Camden Lock и околностите - шумен, шарен, екзотичен, мултиетнически, мултикултурен, арти и донякъде ексцентричен. Роцев поиска следващия път да му отделим поне един ден  Grinning. Пълен с магазинчета за дрехи, плочи, татуиовки, хапване на крак от всички краища на света... Вечеря в индийски ресторант в района - http://www.masalazone.com/locations/camden/ (люто къри, напомнящо ни на вкуса на Индия и за радост, доста по-автентично от индийските ресторанти във Франция).
- вторник - с метрото до Сейнт Пол, разходка в околностите, по Millenium Bridge стигнахме до The Globe и после - обранто до Сейнт Пол. Оттам до Bank of England и по малките улички в Ситито - до Whitecross street, където има страхотен пазар с множество щандове за хапване на крак (стрийт фууд), пак от всички краища на света. Хапнахме на място (беше обедно време) сред всичките служители от близките офиси, пихмe кафе и с метрото до хотела, където трябваше да си оставя раницата с фотоапарата. Оттам с метрото и ДЛР-а до Гринуич - качихме се до Обсерваторията, поразгледахме парка, насладихме се на гледката към Лондон и поехме с автобус до северната част, до О2 Арена, където бяхме на спектакъл (заради който тряваше да си оставя апарат в хотела, понеже в залата не пускаха с големи фотоапарати). След спектакъла връщането беше с корабче на Thames Clippers по Темза (за малко да напиша "Сена"  Mr. Green), до London Bridge (с предварително закупени билети) и после с метрото до хотела.
- сряда - закуска в хотела и прибиране на багажа, напускане на стаята и оставяне на багажа в хотела до обед. С автобус до Tottenham Court Road и оттам по Oxford street по магазини  Embarassed за час - два. Сандвичи на крак и автобус до хотела. Взехме си багажа и с нежелание потеглихме към гарата за Евростар-а наобратно.

Ами, това е в общи линии. Благодаря на всички, които споделят опит и впечатления в темата, особено за обясненията за транспорта, винаги са много полезни  Hug
И да ви кажа, колкото повече ходя в Лондон, толкова повече се убеждавам, че това е град, в който бих живяла с удоволствие (и това го казва човек, отдал сърцето си на Париж  Mr. Green). Следващият път - поне за седмица (дори вече почти знам какво и къде ще правим  Laughing).
Ето и малко снимки, ако на някой му се гледат: http://s192.photobucket.com/user/mira_donkova/media/London/12072 … l?sort=2&o=61 (от тази нататък до края на албума)

Последна редакция: пн, 21 юли 2014, 20:41 от Роца

# 328
Роца, браво на теб!
Много места сте видяли.
Сега ще гледам и снимките, но ... както цял ден се мъча да не купя билети за Лондон, не знам дали ще изтрая.  Laughing

# 329
  • Пловдив
Мимии,  много ти благодаря за отзивчивостта!

Общи условия

Активация на акаунт