Лондон - 6

• 64 856
  • 762
  •   1
Отговори
# 300
Може ли практическа препоръка как е най- удобно и изгодно да се придвижа от летището в Лутън до Олд стрийт например?  Thinking

# 301
  • София
shrekie
Четири възможности,
Шатъл
Влак
Бус 757
Такси-много скъпо

# 302
Ама тя питаше за най-удобно  Mr. Green не за всички възможности.

# 303
Може ли практическа препоръка как е най- удобно и изгодно да се придвижа от летището в Лутън до Олд стрийт например?  Thinking
Трансфер на National Express до Golders Green и от там с черната линия на метрото директно до Old Street.

# 304
  • София
Пуснала съм им всички удобни трансфери на лични, включително този, наистина удобен.
shrekie Благодаря и аз, лек път...

# 305
Благодаря ви!
  bouquet
До пътуването има доста време, но правя планове и се ориентирам.

# 306
  • Bristol
Дано не се включвам късно.
Oxford e ясно -обиколка пеш в града,  но какво точно се разглежда в Bath?
Срам, не срам, в Оксфорд не съм ходила  Crazy Но до Бат отскачам редовно за чай (кафе) с приятелки. Красив, старинен град. За един ден, ако не си била в града, обикновено се разглежда римската баня, катедалата до нея и евентуално Parade Gardens. Това е повече от достатъчно. Има още много други неща да се видят, сгради и паркове с богата история, но ще ти трябват много дни. Има и няколко пивоварни, да опиташ местно производство бири  Laughing Когато времето е хубаво има един прекрасен преход с колела от Бат до Бристол по протежение на живописен исторически железопътен път, Bristol and Bath Railway Path, минава се и през тунел Wink Пътьом може да се спре в типичен английски пъб и тн и тн ... Темата е в същност за Лондон  Mr. Green
Things to do in Bath филтрираш според интересите си.

# 307
  • пак на Рив Гош
Ох, Бат ми е в плановете за следващия път, най-вече заради Джейн Остин  Grinning

А нашето кратко лондонско приключение приключи, за съжаление... онзи ден направо не ми се тръгваше наобратно Cry. Вече обислям възможността за едноседмичен престой, в нает апартамент.

Бях обещала отзиви за Стоунхендж с Premium Tours. Екскурзията е много добре организирана. Аз бях купила билети за тази, която е половин ден следобед:
http://www.premiumtours.co.uk/tours/tour/stonehenge-direct-after … on-tour.id65.html

Тръгването е от гейт 21 на Victoria Coach Station (на около 200 м зад гарата Виктория). Автобусът е климатизиран и побира около 50 човека. Тръгна навреме, около 40 мин се измъкваше от Лондон и пътувахме общо 2 часа до Стоунхендж.
Там ни стовари на паркинга до Visitor Centre, раздадоха ни билетите и аудиогидовете и не пуснаха да разглеждаме за около час и половина. Паркингът е отдалечен на около 1 - 1,5 км от Стоунхендж и от Visitor Centre тръгват минибусчета (след като си изчкаш чинно на опашка), които ни стовариха до Стоунхендж. Разгледахме го (на разстояние от камъните) и после се наредихме пак на опашка за минибусче до автобуса. Разстоянието може да се измине и пеша, но тъй като бяхме с определен час на тръгване, не искахме да рискуваме.
На връщане (пак около 2 часа път), автобусът спря първо на Glocester Road (за желаещите да хванат метрото там, сред които бяхме и ние) и после на Виктория.
Доволна съм от екскурзията и организацията като цяло, макар да намирам, че времето около самия монумент беше сравнително малко - докато минем през тоалетната, наредим на опашка за микробусчето, което да ни извози до Стоунхендж и после обратно, и т.н., имахме само около 30 минути на място, време недостатъчно (според мен) да попиеш атмосферата на мястото (и да направиш около 80 -90 снимки  Laughing).
Естествено, човек трябва да се абстрахира от ордите туристи  Grinning, но тъй като ми беше толкова отдавнашна мечта, поне аз го направих с лекота  Grinning

Ако искате, мога да напиша и програмата за другите ни дни (пак леко нестандартна и без музеи, като миналогодишната  Grinning)

# 308
Като фенка на Джейн Остин, лично аз ще заложа /освен споменатото/ на Jane Austen Centre и на Музея на модата  Peace

# 309
  • Луната
Мимии поздравления за поредната прекрасна тема водена от теб Hug
Днес взех билети до Лондон за месец октомври с wizz и почвам да чета... Ще разчитам и на вашата помощ Simple Smile

# 310
Отдавна се каня да направим едно пътуване /с рент-а-кар/ в югозападна Англия - даже имам някакъв маршрут нахвърлян, защото трябва да сметна за колко дни, но все пак от това, което съм прочела - в тази част на Англия има толкова интересни исторически, архитектурни, етнографски места. Филмите по  Розамунде Пилхер са снимани там /и в Корнуол/, къщата на Лорънс Арабаски - Clouds Hill, родното място на Джейн Остин - Lyme Regis. След което да продължим към Корнуол, не знам дали сте чували за този парк "Еden" - аз не съм била, но от това, което съм чела - това е парк с всякаква тропическа растителност, като джунгла, покрито със сфери /малко елементарно го обяснявам, но от 1 г. не съм гледала маршрута ни/, било много впечатляващо. Освен това в почти най -югозападната точка на Англия има открит театър между страхотни скали, където има най-различни представления на фона на залязващото слънце в морето... В момента не си спомням името на селото. След което -  Бат, /наблизо е фабриката на Кларкс Sunglasses/ и след това - отново Лондон.

Знам, че е много амбициозен маршрута, ще отнеме време, защото само мъжът ми ще кара, а и тук да спреш, там да погледнеш, снимчица 1-2-3-4-5... А и като парички няма да е малко, но.... ще видим Sunglasses

Ако го направя по градове и места, ще постна всички забележителности с информация за тях - линкове, работно време, билети, защото има места, които могат да се посетят и с публичен транспорт.

# 311
Eden Project и мен ме привлича много. Терена, на който е направен е бил бивши мини, запустял и като цяло занемарен. Вложени са много амбиция и високи технологии за да се осъществи този проект. Има няколко биома /сфери/, където са направили мини еко системи от Средиземноморието, Екватора и май още от някъде. Много интересно за изкушените в ботаниката и инженерните/архитектурни науки. На мен ми идва много встрани от останалите места, които планувам и само по тази причина ще го пропусна. Чакам обаче разказ от някой, който е бил там  Praynig

# 312
Идеята на това нещо е била да се създаде изкуствена самоподдържаща се екосистема, примерно да се имитира междупланетен полет, където на борда се произвежда и рециклира всичко, без да се внася нищо отвън. Само че се е оказало неуспешно.

# 313
Neuromancer, много любопитна информация. Издай си източника  Laughing

# 314
Да, точно така е както го описвате - просто вече бях позабравила кое, как и защо Rolling Eyes Мой познат е бил там и каза, че си заслужава, но, да - той също е бил с кола, а и е местен... Жалко е, че с това обратно каране, е доста трудно за европейци /нали и ние сме такива Sunglasses/ да се наема кола и да се обикалят такива места, малко по-отдалечени от основните туристически маршрути.

Ако се науча как да качвам снимки тук, мога да покажа снимки от Единбург /до там има влакове, бусове, а най-евтино е с вътрешните им самолетни линии/, но и по пътя до там с кола има много интересни места - например Rosslyn Chapel, където е сниман "Да Винчи Код".

Общи условия

Активация на акаунт