Лондон - 6

• 64 884
  • 762
  •   1
Отговори
# 270
virgin2012, билетът е за еднократно ползване и важи за прекачвания, стига да не излизаш от станциите.
neuromancer вече го е обяснил, докато пишех.

Ако няма да купувате еднодневни карти от жп гара за събота и неделя, вземете си още от Хийтроу по една Ойстер карта и така ще избегнеш по-скъпите кеш билети в петък.

# 271
Neuromancer, Aia', благодаря за отговорите.
5,70 е билетът за метрото от Хийтроу. Понеже навсякъде системата с таксуването е различна, затова реших да попитам. В Атина например като си валидираш билета в рамките на час и половина можеш да се возиш или прекачваш, колкото ти е необходимо. Като изтече времето - нов билет.

# 272
Queen L, ние комбинирахме Stonehenge с Bath.

Исках за един ден да видим Oxford и Blenheim Palace, но времето ни стигна само за Оксфорд. Според мен не могат да се комбинират, освен ако не препускате като луди, т.е. ще се води, че сте посетили тези места, но какво сте видяли от тях...

Dover с White Cliffs и Deal пак за един ден. Може би и при вас ще се получи с Canterbury вместо Deal.

Относно Windsor - ако искаш да разгледате само замъка - половин ден е напълно достатъчен.
За цял ден ще имате достатъчно време и за самото градче Windsor, и за Итън.

При всички тези еднодневни екскурзии сме били с кола, тръгвали сме от Лондон сутрин към 11 часа(а не в тъмни зори) и сме се разхождали спокойно, наслаждавайки се на видяното, без да бързаме за никъде (това го споменавам, за да се ориентираш сама за времето, което би ви отнело).

virgin2012, няма такива билети, които да важат за определено време.

# 273
Aia, благодаря   bouquet
Ползвали ли сте пътеводители за местата извън Лондон?

# 274
Някой знае ли дали на Waterloo station има гардероб за багаж?
Освен това в кой сайт мога да проверя номерата на автобусите от една точка до друга? Например да въведа Victoria coatch - Leytonstone и да видя с кой номер автобус мога да се предвижа? Или да ползвам метрото?
Aia, искам да взема Windsor, Stonehenge, но с кое да ги комбинирам - Bath или Oxford?
Кое е по-ентересно от двете?

# 275
В гугъл мапс му дай да ти търси маршрут и цъкни средната иконка за градски транспорт (не кола или пеша).
Струва ми се трудно да комбинираш тия неща, те са далече и повечето си отива цял ден, примерно Бат или Оксфорд. Стоунхендж може да комбинираш със Солзбъри и Ейвбъри (Avebury), пак каменен кръг, но по-голям, по-примитивен и може да се разхождаш из него

# 276
Организираните турове обикновено комбинират Бат със Стоунхендж, но в Бат времето е силно ограничено. Аз лично не съм попадала на по-дълъг престой от 3 часа и половина, което за град като Бат си е обидно малко ...   

# 277
Говоря за организирана екскурзия, има за 75£ на човек Windsor, Stonehenge и третото е или  Bath или Oxford.  Кое от последните две е за предпочитане?  Екскурзията е 10часа от Лондон с автобус... Но понеже цената е еднаква за двата варианта и не знам кой са избера? Oxford e ясно -обиколка пеш в града,  но какво точно се разглежда в Bath?

# 278
Bath е също град, интересна е архитектурата, има минерални бани с римски основи... Това е. Ако не сте фенове на нещо конкретно, само Бат или само Оксфорд стига, Оксфорд на мен повече ми харесва. Или може би Кеймбридж, с каналите

# 279
Бат е единствения град в Англия с минерални извори, стара туристическа дестинация за английската аристокрация и не само. Самия град /целия!/ е един от обектите на ЮНЕСКО във Великобритания. Има доста неща да се видят - не случайно има хоп-он хоп-оф бусчета. В моята лична класация Бат е преди Кембридж, а Кембридж - преди Оксфорд  Laughing

# 280
Говоря за организирана екскурзия, има за 75£ на човек Windsor, Stonehenge и третото е или  Bath или Oxford.  Кое от последните две е за предпочитане?  Екскурзията е 10часа от Лондон с автобус... Но понеже цената е еднаква за двата варианта и не знам кой са избера? Oxford e ясно -обиколка пеш в града,  но какво точно се разглежда в Bath?

Бат
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B0%D1%82

Оксфорд
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B0%D1%82

Толкова на български - иначе на английски, руски или други езици в Уикипедия - четете и гледате - и избирате това, което ви допада най-много на интересите.

# 281
Queen L, ако питаш за хартиени пътеводители - не, не сме ползвали.
Само информация от нета и по някое приложение на телефона.

lunna pateka, вие нали ще сте с кола, за какво изобщо ги гледаш тогава тези екскурзии?
Между Bath и Оксфорд - не мога да препоръчам, защото те нямат нищо общо, коренно различни са като архитектура.

# 282
Bath и на мен много ми харесва,бях там няколко месеца по програмата еразмус през университетските ми години и не исках да си тръгвам.
Bristol,Slisbury,Cardif и изобщо цялата зона е много красива и има много да се види.

stonehenge на мен не ми направи кой знае какво визуално впечетление,но на място се чувства особена енергия,не знам как да го обясня.

от bristol  има всеки ден полети на ниски цени с райанер до дъблин,но ирландия е аргумент който заслужава поне 10 тина денa обиколки,такива страхотни пейзажи имат там!

# 283

В Groupon има оферта за същата екскурзия с Premium Tours за 34 лири:
http://www.groupon.co.uk/deals/events/gl-premium-tours-ltd-28/41140923

# 284
Мимии, жалко аз вече резервирах за 75£... много късно го видях...
Аиа, вземам тази екскурзия само за мен, запълвам си двата дни сама в Лондон,  мъжа ми идва само за weekenda, a аз съм там от четвъртък... А и той е ходил там и не иска пак, ще обикаляме двамата само в Лондон -взех онлайн комбо тикет за Мадам Тюсо, колелото и  Тower. На другия ден с корабче до Гринуич. Общо взето програмата е съставена,  билетите купени, остава да реша каква карта да вземам за транспорта в града за метрото - Остер или еднодневна карта 1-3 зона. Кое ще е по-изгодно?

Общи условия

Активация на акаунт