Лондон - 6

• 65 327
  • 762
  •   1
Отговори
# 60
Обикновено не може да се комбинират 2 оферти за намаление. Затова си мисля, че круиза по Темза за 18 лири за 2-ма човека, няма да се комбинира с друга отстъпка.

До нашето пътуване остават 2 месеца. Очаквам го с нетърпение.

# 61
1. Гледах плана за вдигане на London Bridge. Може да е малко тъп въпроса ми , но моста нали не стои през целия ден вдигнат? Това на 5 юни.
2. Цената на 1 day Travel card 1-2 zone, 8.90 паунда ли е?
3. В кой ден четвъртък или петък е по-добре да се посетят музеите, според вас?
4. Някъде в предните теми бях чела, че е добре да се разпечатат предварително free tickets  за безплатните музеи, с оглед да се избегнат опашките. Когато музеите са безплатни също ли се редим на опашки за някакви билети? От къде мога да си разпечатам такива за Бритиш музея и за Природо-научния музей?
5. Срещали ли сте някъде оферти за по евтини билети за London Eye? Ако си купим техни билети през интернет на място ,те разпечатват ли се някъде на някакви машини, или пак трябва да се редим на опашка да си вземем хартиен билет?

1. Мисля, че бъркаш London Bridge с Tower Bridge  Peace London Bridge няма как да бъде вдиган Wink На 5 юни Tower Bridge ще бъде вдигнат в 7:30 и в 16:30. По принцип цялата "процедура" не трае повече от 20тина минути  Peace
2. Да
3. Тук е трудно да дам категорично съвет - ходила съм в Природо-научния в петък привечер и нямаше никаква опашка, ходила съм и в понеделник по обяд (беше почивен ден) с опашка около 2 часа. Общо взето си е на късмет и в повечето случай е все тая кой ден от седмицата, защото тези места се посещават от туристи, а за туристите няма почивен ден Wink Единствено допълнително усложнение може да е ученическа ваканция, когато доста хора като цяло посещават музеите с децата си, но тя е до 1ви юни, така че я изпускате Wink
4. Това ако не се лъжа беше мой съвет, но ставаше въпрос за дните на ученическите ваканции. Ето тук на страницата на Природо-научния музей пише, че може да си запазиш предварително билет за периода на ученическата ваканция с цел да избегнеш опашките. Иначе като цяло ако музеят е безплатен не се редите да си купувате билети, а е възможно да се редите да влезете. В случай, че има много голям наплив служителите няма да допуснат всички желаещи да влязат и ще трябва да изчаквате.
5. Единствените оферти, които съм срещала са в комбинация с Мадам Тюсо или Аквариума. Реално погледната винаги се "редите на опашка" най-малкото докато ви дойде реда да се качите в кабинката. Дори и т.нар. fast track си имат опашка и поизчакват, естествено при тях не толкова много колкото всички останали, но все пак си се поизчаква. Ако си вземате билети онлайн има опция да си ги принтирате вкъщи или да си ги вземете от Окото. Като цяло на този тип атракции се пригответе за чакане - на Мадам Тюсо съм чакала около 2 часа, на аквариума дори повече от 2 часа. Ако евентуално влезете бързо, го бройте за чист късмет и пуснете и тото  Laughing

PPS, да на Виктория може да си върнеш картата
Относно билетите - честа практика е да не казват къде точно ще са местата  Crossing Arms Ето така е разпределението, така че няма да е точно restricted view - носи си очила или бинокълче и ще си ок Wink Мен ме хваща страх от такива височини, а снимката дори не е от последния ред  Mr. Green

# 62
Славейче , благодаря за отговора. Малко ме успокои ,че поне не засичаме ученическа ваканция bouquet

Stryper, имах в предвид, че може да се използва Травъл картата за закупуване на билет за корабче по Темза , вместо офертата 2 в 1.

# 63
Славейче, връзката към снимката не ми се отваря, но май добих представа за какво става дума  Laughing Стах от високо нямам, но явно задължително трябва да си потърся театралното бинокълче  search

Оказва се че аз хващам тази ученическа ваканция обаче, добре че го прочетох това, защото динозаврите са ми на първо място от нещата в музеи които искам да видя. Сега дано не свършат билетите докато се чудя кога точно да отида. Предполагам че за която и атракция да става дума най-ранните часове са с най-голям шанс за по-малки тълпи? То ако ще се чака по два часа аз май трябва да си направя по един-два резервни плана, особено за двата дни в които ще обикалям сама...

Мерси много за информацията отново, отивам да запазвам билет за динозаври ако им се е оправил сайта.

# 64
 PPS, от Варна ли ще пътуваш с Уиз Ер?
Сега видях, че кацаш в Лондон в 21.20 часа. И нашия полет с Уиз ер Варна-Лондон трябва да кацне тогава  Simple Smile, но ние пътуваме на 3 юни.

De4i , изпратих имейл до сайта http://www.daysoutguide.co.uk/, с въпроса дали с 1 day Travel card важат офертите 2 в 1. Когато ми отговорят ще пиша  Peace

# 65
Сайта на Natural History музея нещо се е прецакал, уж можело през мобилен телефон, но не ми дава да продължа ако не отбележа county, нищо че има опция страната да е България  #Cussing out

nana_ts Да, от Варна, но сега в сряда Simple Smile После се връщам в София, защото полета дотам беше повече от 2 пъти по-евтин от същия до Варна. Щом и вие скоро ще ходите имай предвид връзката за ремонтите по пътя и възможното забавяне на транфера с автопревоз ако няма да сте с влак...

Май почвам вече да досаждам с въпроси, но ми е за пръв път и остават още по-малко от 3 дни и току се сетя нещо  Embarassed Взела съм си застраховка от Wizzair само за полета към Лондон, но обратния се хваща в  7 дневния й срок. Това значи ли че и той е застрахован (съмнявам се, но да питам)?

Също, ако посетя един замък от всичките, кой ме съветвате да е?  Thinking От зоологическката градина се отказах, за аквариума се чудя все още, за Окото четох в предната тема че май не си струвало чак толкова... Вместо него се чудя дали не е по-добре дворец или от платените музеи. Ако взема еднодневен London Pass има ли шанс да го оползотворя, като се има предвид че отивам през ученическата ваканция, а и най-вероятно ще става дума за неделя?

# 66
Здравейте и благодаря за отговорите. Съжалявам, но съм пълна с въпроси. Ако използвам Oyster card с кредит, ще ме таксуват ли когато се прекачвам от Central на DLR-а на Bank? Т.е. когато се кача примерно от Oxford Circus, би тр да ме таксуват 2,20 до Bank... (Bank e в зона 1) И после пак ли ще ме таксуват (2.80 за пътуване от зона 1 до зона 2 в пиковите часове) за пътуване от Bank до Limehouse?

# 67
  • Sofia
Ето това ми допадна много, но май е далечеко от центъра. https://www.airbnb.com/rooms/1968554?checkin=10%2F01%2F2014& … ests=5&s=P667
Моля помайгате!
Вижте Premier inn London Hanger lane или друг хотел от веригата. Стая с четири легла не излиза толкова скъпо. Тази метростанция е на червената (централна) линия на метрото, удобно е за пътуване и определено ще ви излезе по-евтино.

# 68
  • Лондон
PPS, музеят с динозаврите е безплатен, по време на ваканция най-умното е да отидеш следобяд, тълпата тогава намалява, но при всички случаи трябва да си подготвена за чакане...

От дворците аз най-харесвам Уиндзор, съчетан с обяд на реката, чай в наклонената къща и разходка, ако времето позволява... Leeds castle  също, но за там определено отива целия ден и времето трябва да е хубаво, което няма да стане май тази седмица...

# 69
Ние сме били в Лондон през Август (лятната ваканция на учениците им) и нито за Природно-научният, нито за Бритиш сме чакали на кой знае какви опашки да влезем. И двата са безплатни.

Някои от музеите имат удължено работно време в четвъртък/петък.
Например, Британският в петък е отворен до 20.30 ч., в останалите дни е до 17.30ч.

# 70
  • Лондон
Лятната ваканция е различна от тези по една седмица между сроковете. Много родители си взимат отпуск точно за ходене по музеи, тематични паркове и т.н. Лятото всеки гледа да замине нанякъде и остават туристите...

# 71
PPS, музеят с динозаврите е безплатен, по време на ваканция най-умното е да отидеш следобяд, тълпата тогава намалява, но при всички случаи трябва да си подготвена за чакане...

От дворците аз най-харесвам Уиндзор, съчетан с обяд на реката, чай в наклонената къща и разходка, ако времето позволява... Leeds castle  също, но за там определено отива целия ден и времето трябва да е хубаво, което няма да стане май тази седмица...

Мда, а аз накарах приятелката ми да ми запази за петък в 10 сутринта билет  ooooh! Е, предполагам че мога да отида да видя има ли надежда да вляза скоро и ако не, да се върна следобеда... За British Museum също ли стават толкова големи опашки? Надявах се да мога поне двата да ги разгледам за 1 ден...

А Уиндзор да разбирам ли че може да се разгледа за около половин ден до рано следобед примерно, щом споменаваш обяд?

Благодаря много на всички за отговорите!!  Hug

# 72
  • пак на Рив Гош
London Bridge няма как да бъде вдиган Wink

Не, той само пада  Mr. Green (съжалявам, сетих се за песничката "London Bridge is falling down..."  Laughing)

Да се запиша и тук, понеже най-накрая се захванах да натъманя нашата програма за юли и сега съм в чудене кога точно да вместя Гринуич (всъщност, как го произнасят точно - "Гринуич" или "Гринич"?  newsm78)
Колко време ще отнеме да се разходи човек покрай Къти Сарк, до Обсерваторията и парка с меридиана? Дали около 3 часа ще стигнат (не предвиждам влизане нито в Обсерваторията, нито в регатата, нито в музея), само отвън и пресичане на меридиана?
Ако ли не, ще трябва да избирам между Кю Гардънс и Гринуич (с лек превес на второто  Grinning)

# 73
Аз от Кю гардънс бях повече от очарована, но аз обичам природа. Изкарахме там 6 часа.

# 74
London Bridge няма как да бъде вдиган Wink

Не, той само пада  Mr. Green (съжалявам, сетих се за песничката "London Bridge is falling down..."  Laughing)

Да се запиша и тук, понеже най-накрая се захванах да натъманя нашата програма за юли и сега съм в чудене кога точно да вместя Гринуич (всъщност, как го произнасят точно - "Гринуич" или "Гринич"?  newsm78)
Колко време ще отнеме да се разходи човек покрай Къти Сарк, до Обсерваторията и парка с меридиана? Дали около 3 часа ще стигнат (не предвиждам влизане нито в Обсерваторията, нито в регатата, нито в музея), само отвън и пресичане на меридиана?
Ако ли не, ще трябва да избирам между Кю Гардънс и Гринуич (с лек превес на второто  Grinning)

Mr. Green Мда - известен е с падане, но не и с вдигане Wink

Произнася се Гринич и според мен си заслужава разходката. Ако няма да влизате никъде 3 часа ще са ви абсолютно достатъчни. Обсерваторията е на високо и може да се види част от Лондон от високо, самият район на мен ми е много любим  Heart Eyes Реално погледнато ако ходите бързо може и за по-малко от 3 часа да го обиколите Wink
До Кю гардънс си признавам, че не съм ходила, но съм чувала хубави неща, особено лятото трябва да е доста красиво  Peace

Здравейте и благодаря за отговорите. Съжалявам, но съм пълна с въпроси. Ако използвам Oyster card с кредит, ще ме таксуват ли когато се прекачвам от Central на DLR-а на Bank? Т.е. когато се кача примерно от Oxford Circus, би тр да ме таксуват 2,20 до Bank... (Bank e в зона 1) И после пак ли ще ме таксуват (2.80 за пътуване от зона 1 до зона 2 в пиковите часове) за пътуване от Bank до Limehouse?

При прикачване реално погледното не излизаш и после да влизаш в метрото - просто сменяш линията. Така че ако стартираш пътуването си в 4та зона и го приключиш във 2ра зона ще те таксува за едно пътуване 1-4 зони. При много малко метростанции се налага да излезеш и да влезеш, за да смениш линиите, но това е най-често в случай, че от метро се качват на влак  Peace

Общи условия

Активация на акаунт