Лондон - 6

• 65 419
  • 762
  •   1
Отговори
# 600
  • Лондон
Е, не е толква зле, пък и не знам някой да идва до Лондон заради хубавото време Joy

Basingstoke е на 40 минути от Waterloo, не виждам проблем да пътувате няколко дни... Някои хора го правят постоянно по работа...

# 601
  • София
Привет! Благодаря на всички за отговорите за Кеймбридж! Вече нямам търпение, пътуваме за Лондон в събота. Може ли малко разяснение за тези оферти 2-4-1. В неделя ще ходим до Кеймбридж с влак.  Ще сме 5 възрастни и 3 деца.  Мога ли през следващата седмица да ползвам офертите или трябва да е в деня на пътуването с влак? Като сме отиване и връщане за един билет ли се брои? Понеже не всички ще ходят по забележителности, може ли да ползвам техните билети за влаковете за други атракции? Ако ходим до Хемптън с влак, мога ли с билетите да ползвам 2-4-1? Благодаря много!

# 602
  • Луната
Привет! Благодаря на всички за отговорите за Кеймбридж! Вече нямам търпение, пътуваме за Лондон в събота. Може ли малко разяснение за тези оферти 2-4-1. В неделя ще ходим до Кеймбридж с влак.  Ще сме 5 възрастни и 3 деца.  Мога ли през следващата седмица да ползвам офертите или трябва да е в деня на пътуването с влак?
Трябва да е в деня на пътуването или за периода между две пътувания (отиване и връщане)
Като сме отиване и връщане за един билет ли се брои?
Понеже не всички ще ходят по забележителности, може ли да ползвам техните билети за влаковете за други атракции?
С един билет за влак на човек можеш да посетиш няколко неща стига да са в деня на пътуване или в периода на пътуване. Само си разпечатай ваучери от сайта им или си вземи от книжките с ваучери и ги попълни. На съответната атракция показваш билет (валиден), ваучер и ти издават билет за вход с оферата 2for1
Ако ходим до Хемптън с влак, мога ли с билетите да ползвам 2-4-1?
Да. Разпечатай си предварително ваучера от сайта им. Иска регистрация
Благодаря много!

# 603
Не съм била активна в темата досега, но пък съм почерпила доста информация, за да организирам пътуването ни до Лондон, което се осъществи от 3 до 6 октомври, вкл. Летяхме с Wizz до Luton. Кацнахме по разписание в 7 без нещо, намерихме много лесно стоянката на автобусите на Easybus, където без да чакаме дълго, бяхме настанени за резервирания в 7:50 автобус. Пътуването продължи около час и половина. Слезнахме на Виктория, откъдето си купихме Oyster-и и се отправихме към хотела. Спахме в Tune хотел, който е на 10 мин пеша от парламента, до спирка и гара Waterloo. Стаите са по три квадрата и половина, но за нас това нямаше никакво значение, тъй като сме се прибирали само късно вечер за душ и сън.

Не беше възможно да се настаним преди 2, така че си оставихме багажа на съхранение и се отправихме пеша към Westminster. Снимки с Окото, парламента и без никакви опашки, веднага в Westminster Abbey. Изслушахме си безплатния аудиогид, докато разгледахме вътре, мернахме градините и се отправихме към Темза, за да си хванем корабче. Времето беше чудесно и решихме да използваме слънцето, за да отидем до Гринуич. Хванахме корабче в 13:30 за 16 паунда двупосочно на човек. Пътуването трая час, имахме страхотна беседа от член на екипажа, без да претендира да е туристически гид и направихме много хубави снимки. Минахме покрай Къти Сарк, през парка и стигнахме до меридиана. Не оправдавам таксата от 10 лири, но си платихме за достолепната снимка. Оказа се, че изкачвайки се към Обсерваторията, точно в дясно от последните стълби има желязна врата, през която се минава свободно и има една линия на стената, която бележи нулевия меридиан и също става за снимка.  Съжалих, че нямаме малко повече време за парка, защото последното корабче към Уестминстър беше в 17:00, но успяхме да разгледаме безплатния музей на Гринуич, който определено препоръчвам. Обратно с лодката към Уестминстър, откъдето се отправихме към Британския Музей. Великолепен, безплатен, препоръчвам. Държах да видя Розетския камък, Египетските експонати и да зърна нещо от Източна Европа. Отделихме му около час и половина, хубавото бе, че в петък работи до 20:30 и успяхме да го вмъкнем спокойно в първия си ден от програмата. След музея хапнахме изключително вкусно в турския ресторант Таз, който се намира на един или два ъгъла от страната на музея, посока спирката на метрото.

Втори ден, събота, голяма лудница навсякъде, много дъжд. Направихме почти неуспешен опит да видим смяната на караула пред Бъкингамския дворец. За мен лично блъскането и шумотевицата е в повече, като нисък представител на женския пол не успях да видя нищо. Дъждът ни наваля, решихме да се поизсушим и постоплим в едно близко кафе. Надявахме се да спре дъжда, но уви, така че решихме да отидем до Tower. Не знам защо бях решила, че там ще се скрием от дъжда, но всъщност изкарах още почти час на дългата опашка за съкровищата. Иначе и преди това стоях два пъти на опашка, защото не бях видяла, че билетният център е в страни от входа на кулата и се повторих на опашката на влизане. Не отне повече от 10-15 мин. Не успяхме да разгледаме само залата за мъчения, казаха ни, че е наводнен входа й, каквото и да означава това. Докато разгледаме вътре, дъждът беше спрял, изгря слънчице и се сетих, че наближава вдигането на London Bridge. Бях проверила и записала предварително часовете и станахме свидетели на вдигането веднага след като излезнахме от Тауър. Оттам към Сохо и China Town и вечеря с приятели, които живеят в Лондон.

Трети ден, неделя, слънчево и топло. Отидохме на пазар в Camden. Колоритно, стават хубави снимки, определено евтини сувенири и общо взето повтарящи се стоки по сергиите. Разходихме се сравнително бързо, до към 12 и се отправихме към Shoreditch, за да видим къщата на Sever, онази запазила духа на 18 век. Кварталът ме очарова. Пълно с млади хора, хубави кафенца, пазар от типа на Халите, с история, изключително оживено. Пазарът се намира на пресечка или две от Folgate Str. , вървейки по Commercial. Къщата иначе много ни впечатли, определено препоръчвам. Преди да влезнем в метрото, чухме приятно пеене и се оказа, че до спирката има някакво кафене (Box май се казваше), което въпросната неделя организираше нещо като изява за неоткрити таланти и някакви хора от публиката излизаха на сцената, пееха, рапираха, пускаха някакви шеги. Беше много, много приятно. Хвнахме метрото до White Chapel, откъдето се качихме на автобус 25 до центъра. Най-накрая се возихме на двуетажните червени автобуси, минаваме покрай St. Paul, Bank…
Остатъкът от след обяда прекарахме в центъра, отделихме около час на Harrods, хапнахме вкусно в един ливански ресторант, който приятелите ни бяха препоръчали и оттам към Heddon Street, в 20:00 ч. имахме резервация за Ice Bar-a. Heddon str.  е малка затворена уличка, пресечка на Regent Street, в участъка между спирките на метрото на Оксфорд и Пикадили. По цялата уличка има ресторантчета и барове, препоръчвам за хапване или питие. Айс барът е хубаво преживяване. Имахме предварително закупени билети, 13 на човек, включва коктейл. С бара приключи деня ни.

Последен ден от пътуването ни, първи от седмицата, отново дъждовен Лондон. Оставаме багажа в хотела, закусваме за пореден път в Costa-та под хотела и пием кафе, отправяме се с автобус към Bank, където входът е безплатен, някои вдигат кюлчето злато, на други ни е тежичко, разглеждаме доста набързо и оттам към Notting Hill Gate. Зърваме Portobello, който в дъждовен ден не е атракция ( поне според мен), вървим по Оксфорд чак до Tottenham Gate, кратък шопинг и на спирката на метрото се качваме във високата сграда, където пием кафе на 32 етаж и разглеждаме цял Лондон от птичи поглед от площадката на по-горния етаж. Взимаме багажа от хотела, обратно с трансфера ( 11 спирка до гара Виктория в нашия случай) до летището и леко закъснял полет на Wizz към дома.

Не се качихме на Окото, защото сме се возили на оригиналното Виенско колело, качихме се в бар Paramount и видяхме Лондон отвисоко, така че тази атракция определено не беше приоритет. Маалко ме е яд, че не беше хубаво времето да се разходим из Hyde Park, остава за следващ път.

Заредили сме си по 20 на човек в Oyster-ите, които не успяхме да върнем, защото нямахме време. На Виктория попитах на касите, но ми отказаха. Трябвало да слезна етаж по-надолу, да ми върнат първо останалите по 2 паунда в карта и тогава да ми върнат парите за пластиките. Отказах, защото нямаше много време за трансфера. Трансферът го бях планирала доста точно, на пристигане час след кацането, а на излитане четири часа преди часа за излитане. Пътувахме два часа, защото имаше катастрофа, която ни забави, вечеряхме на летището и не сме бързали за чек-ин, проверки и т.н.

На летището доста стриктно ми провериха течностите. Първо, пликчето ми с контейнери с течности беше малко по-голямо от техните стандарти, на което аз не бях обърнала внимание. Не ме караха да купувам пликче, изследваха ми пастата за зъби с някакви маркери за експлозив и ни бавиха доста, така че си оставяйте време преди полета наобратно.

Надявам се да съм била полезна. Признавам си, че съм по-активна в четенето на темата, но оставам на разположение за въпроси, може и на лични съобщения. Благодаря за вниманието.

# 604
echicata, благодаря и наистина си полезна Peace

# 605
  • HH
Имам въпрос, колко пари да си заредя в Ойстера? Ще съм в Лондон от четвъртък вечерта до понеделник следобед.

# 606
E то няма как да ти кажем, като не знаем какво ще правиш и къде ще ходиш. Зареди повече, на тръгване можеш да си вземеш неизхарченото.
£7 на ден за зона 1-2 off-peak.
Ако имате безконтактна банкова карта, пробвайте дали върви вместо ойстер, би трябвало, но за българска не знам.

# 607
Oт петък сутринта до понеделник вечерта сме изразходили по 30, но това е много относително. Зареди поне 20.

# 608
  • HH
Аз си мислех да заредя 50. Принципно ще обикалям по центъра,пикадили, Гринуич, но тъй  като ще ме развежда приятелка само съм и казала какво искам да видя и това е.

# 609
Не се набутвай,  и без това на всяка спирка има автомати и можеш по всяко време да си заредиш. Приемат се и банкноти, и монети, минимумът на зареждане е 5 паунда.

# 610
  • Луната
echicata Благодаря за споделеното. Беше ми от полза. Simple Smile И моето време за Лондон дойде Mr. Green Като се върна ще разказвам...

# 611
качихме се в бар Paramount и видяхме Лондон отвисоко

Ще споделиш ли мнение относно Paramount? Чела съм доста противоречиви мнения и не мога да се реша...  Peace

# 612
Нищо не бях чела предварително, разбрах на място за него. Заведение като заведение. Не ми се стори скъпо. Две топли напитки и кола за 10.
Има дрес код явно, за който не знаех, защото долу на рецепцията ни гледаха обувките. Бях с бели високи кецове и ни пуснаха. Доколкото разбрах, искат поне да не е крайно спортно облеклото.
Бяхме там около 3 след обяд и нямахме резервация, но и нямаше много посетители в момента. Предполагам, че в пикове часове, вечер, е желателно да имате резервация. 
Изключително любезен персонал. Попитаха ни дали сме за първи път и като разбраха, че е така, ни предложиха да ни заведат да ни покажат горния етаж, откъдето има изглед на 180 градуса.
Аз лично препоръчвам.

# 613
Мерси, echicata  Peace

Аз малко се обърках с всички мнения за мястото. Искам неангажиращ следобеден чай и първоначално си помислих, че тук ще е твърде претенциозно (и аз останах с впечатлението, че има дрес код). Коментарите обаче са, че самото заведение е занемарено (споменават стари столове, дупки по покривки и канапета) и не бях сигурна...

Според мен гледката си заслужава   Peace

# 614
Отидохме само заради гледката. Чак занемарено не ми се стори.

Общи условия

Активация на акаунт