Лондон - 6

• 65 359
  • 762
  •   1
Отговори
# 75
  • Лондон
PPS, за Уиндзор половин ден е достатъчен, но и наоколо е хубаво и има какво да се прави, ако решите да останете

Cutty Sark сега е музей, много добре направен, и и на нас ни отидоха 1 1/2 часа само за него...

Не се наемам да сравнявам Greenwich и Kew, може би ако съм за първи път в Лондон без изгледи да повторя скоро, бих отишла до Greenwich

# 76
  • Пловдив
Аз планирам пътуване за кра на Септември-аз,мъжа ми и дъщеря ни,която тъкмо ще е навършила 5.Ще летим с България еър и кацаме на Хийтроу-от там ще се придвижим с метро-спряла съм се на самостоятелен апартамент в центъра на Лондон.Тъй като планираме да остане за 7 дни,искам да попитам не са ли малко много?  newsm78
И да помоля някой,който е може да ми даде малко инфо за офертите 2в1 да ми пише на Л.С. имам няколко въпроса,защото след всичко изчетено от предишните теми доста се обърках  Embarassed

# 77
С малко дете 7 дни не са много според мен - трябва някак си да комбинирате интересни неща и за нея, и за вас, да имате време за почивка...

# 78
Тъй като кацнахме сутринта в 3.30, за сега ще се отчета само за мюзикъла  - http://www.scoundrelswestend.com/
Аз съставям програма на момента. В 19.30 реших и отидох на ей това. В Савоя с Робърт Линдзи.

Последна редакция: вт, 27 май 2014, 17:10 от ASSAMARIS

# 79
  • София
ASSAMARIS Прекрасно...Въпреки положените усилия не можахме да вземем билети за Let It Be в Savoy !!!
Търся го в Prince of Wales Theatre...

# 80
Влизам в Савоя потна, прашна и изморена и питам за билети. Взех си един, влязох,  но пък не ме пуснаха в тоалетната. Само в антракта можело. Дори не знаех какво ще гледам. Хахахаха! Човекът ми ме чакаше отвън. Принципно бях прочела някъде, че дотам ходи ретроавтобус 15 и исках да се повозя с него, та затова окъснях/ но не го дочаках/.

Както се разхождахме, гледам  автобус, на който пише Аби роуд, не се замислих много, много. Метнахме се  на него  22.30 и ходихме до прословутата пешеходна пътака на Бийтълз./където е и звукозаписното студио/.

Последна редакция: вт, 27 май 2014, 17:29 от ASSAMARIS

# 81
  • София
ASSAMARIS
А мислиш ли, че на място в последния момент се продават някакви билети, винаги съм ги купувала онлайн. Гледали сме вече Mamma Mia, Hair и др.

# 82
ASSAMARIS
А мислиш ли, че на място в последния момент се продават някакви билети, винаги съм ги купувала онлайн. Гледали сме вече Mamma Mia, Hair и др.
Нали ти казвам, че така го  взех. Нямаше много  хора, имаше празни места. 24.50 беше най-евтиният билет. Програмата струваше 4 или 4 и нещо. На супер централно място на балкона. Опитах се да направя малко записче с фотоапарата, но една бдителна баба-англичанка ме потупа по рамото и изсумтя нещо.  Готино е как през антракта си поркат шампанското и през второто действие салонът мирише на кръчма.

# 83
ASSAMARIS
Нали ти казвам, че така го  взех. Нямаше много  хора, имаше празни места. 24.50 беше най-евтиният билет. Програмата струваше 4 или 4 и нещо. На супер централно място на балкона. Опитах се да направя малко записче с фотоапарата, но една бдителна баба-англичанка ме потупа по рамото и изсумтя нещо.  Готино е как през антракта си поркат шампанското и през второто действие салонът мирише на кръчма.

Така е за шампанското - можеш да си вземеш цяла бутилка /ако сте повече хора/, или само чаша - но и тя си е с формата на истинска чаша за шампанско, само че пластмасова. Последният път цената беше 10 паунда Sunglasses

Нещо друго любопитно в тази връзка, но не за мюзикълите, а на концерт в Роял Албърт Хол - поръчваш си на бара напитките, които искаш, плащаш ги, а през антракта - отиваш и те вече са приготвени на бара с листчета, с името, подредени по азбучен ред - взимаш и "ха наздраве", хахаха

# 84
А някой гледал ли е постановка в Шекспировия театър Глоуб?
Какви са цените на билетите?

Последна редакция: вт, 27 май 2014, 19:20 от monii

# 85
  • пак на Рив Гош
Славейче, tzvetak, благодаря ви!  Hug Ще се ходи и на двете места значи  Grinning, програмата е почти готова.
Този уикенд ще резервирам и екскурзията до Стоунхендж и започвам да се оглеждам за пъбове  Mr. Green

# 86
  • софия
Здравейте, и ние се върнахме от нашето 8-дневно пътешествие до Лондон. Най-много се впечатлихме от парковете, градския транспорт /особено влакове и автобуси/, усмихнатите и любезни хора и мюзикъла.
Хотелът Премиер ин Кройдън таун център, препоръчвам с две ръце - чисто нов, на 2 мин. от гарата и на 2 мин. от тамошния МОЛ и пешеходна търговска улица, районът е само нови сгради, много спокойно, тихо и приятно. Единият супер работи до 24 ч. всеки ден и в неделя. Пътуването до Виктория - 15 мин., с тръгващи на всеки 3,4 мин. влакове, чистички и удобни, според мен най-хубавия и бърз транспорт, сравнение особено с метрото. На нас пътуването с метро не ни беше приятно, особено докато стигнем до перона, то коридори, то стълби, капваш от ходене, ползвахме го само за много далечни дестинации.
Купихме си по 1 една еднодневна карта и по една 7-дневна /хартиена/ от железниците. С тези карти важат офертите 2в1, просто трябва да си носите по 1 снимка и ви ги правят безплатно веднага. 7-дневните са много удобни, защото се ползват по всяко време и в пик времето. Много ни хареса пътуването с автобусите, спирките са през 150 м.  и спестяват доста ходене, а там се ходи ужасно много, особено ако иска човек да разгледа и парковете.
Много ни хареса в Кенсингтън гардънс и при Мемориала на Даяна, беше 30 градуса и като местните поджапахме във водата. В Кю гардънс също е хубав парка, но се плаща, според мен няма смисъл, при толкова безплатни паркове, по-добре Гринуич. Там Морският музей е много интересен също.
Автобусите са страхотни, а шофьорите най-любезните хора, нямахме проблеми да се ориентираме с тях, а и доста неща видяхме от втория етаж. Ако нещо ти хареса слизаш, разглеждаш и продължаваш. Смятам, че ако човек има карта за транспорт, не е  нужно да се купуват билети за специалните открити автобуси, защото гр. транспорт се движи по същия маршрут и в него изписват и съобщават спирките и кои забележителности са там.
С Лондон пас разгледахме доста неща. Хареса ни в Уестминстерското абатство, Кулата, Талър бридж, Корабът Белфаст, разходката с корабче. Не се впечатлихме от Хамптън Корт палас - страхотни градини, но вътре някак си постно, къде им е интериора от едно време - не знам, въобще повечето музеи са по-интерактивно направени и ми липсва автентичността, примерно в сравнение със същите във Виена.
Мюзикълът - Били Елиът, страхотен!!!! Избрах го, защото само там можех да си купя евтини билети на първите редове (от сайта на театъра - Виктория палас), в случая 3-и, пише рестриктит вю, но цялата сцена се виждаше прекрасно, както и самите актьори. Билетите бяха по 20 паунда. Не виждам добре и на всички други мюзикъли за тези пари местата бяха на последните редове, на последния балкон. Стана много дълго, но ако се сетя още нещо ще го споделя допълнително.
ох, писала съм от чужд профил от работния компютър - Maria.roni съм.

Последна редакция: ср, 28 май 2014, 12:47 от shhhh...

# 87
  • София
Много полезна карта за автобусите - за всички линии, голяма и подробна си взех от информационното гише  на гарата на Лондон бридж, както и книжка за всички оферти 2в1 Видяхме и вдигането на Тауър бридж, а не беше обявено, че ще има каквото и да било движение в този период, а същият ден го вдигаха 2 пъти.

# 88
  • Пловдив
Искам да попитам може ли с влак да се придвижа от Хийтроу до центъра-по принцип квартирата,която съм харесала е до спирката Holborn на метрото,но МНОГО искам да си взема седмични билети за влак,за да мога да ползвам 2в1  Joy
А всъщност има ли комбинация влак,метро и автобус,с която да важат тези оферти?И някой може ли да ме ориентира къде е най-близката гара по спирка Holborn на метрото?  Praynig

# 89
От Хийтроу има влак - Heathrow Express, но това е най-скъпия влак в Европа на км. И освен това мисля, че не може да се ползва 2в1 с него.

Общи условия

Активация на акаунт