Лондон - 6

• 65 357
  • 762
  •   1
Отговори
# 90
От Хийтроу има влак - Heathrow Express, но това е най-скъпия влак в Европа на км. И освен това мисля, че не може да се ползва 2в1 с него.

Това е влак, който обслужва летището - тръгва от там и спира на Паддингтън, няма междинни спирки и не предлага 2 в 1. Скъп е, но пък отнема само 15 минути за трансфера.

# 91
Да, не само че е скъп, но и не важи за офертите 2в1.

Има и друг влак - Heathrow Connect - доста по-евтин, но и по-бавен. Не знам дали той е включен към 2в1.

А всъщност има ли комбинация влак,метро и автобус,с която да важат тези оферти?И някой може ли да ме ориентира къде е най-близката гара по спирка Holborn на метрото?  Praynig
Комбинацията е дневна или седмична карта за определени зони, издадена от железниците - използваш всякакъв транспорт.
Какъв точно е въпросът ти за Holborn?

Mariaroni, много полезна информация за 7 дневната хартиена карта, не знаех за тази възможност. Самата травъл карта ти я издават със снимката на нея ли?

# 92
Здравейте, и ние се върнахме от нашето 8-дневно пътешествие до Лондон. Най-много се впечатлихме от парковете, градския транспорт /особено влакове и автобуси/, усмихнатите и любезни хора и мюзикъла.
Хотелът Премиер ин Кройдън таун център, препоръчвам с две ръце - чисто нов, на 2 мин. от гарата и на 2 мин. от тамошния МОЛ и пешеходна търговска улица, районът е само нови сгради, много спокойно, тихо и приятно.   ам.

.
Ха, и ние бяхме в него. Да имаше и хладилник..........
Направила съм снимки за жокер  на новопристигащте  там, щото ние малко се омотахме и пообиколихме квартала.

Последна редакция: ср, 28 май 2014, 16:17 от ASSAMARIS

# 93
Mariaroni, тъкмо щях да питам според теб транспорта в Лондон по-добре ли е уреден от Дубай и ти накрая каза че е от друг профил. Тъй като shhhh... я четох в Дубайската тема.
Е все пак за транспорта в Лондон - според мен е прекрасно уреден,не знам в други държави дали е така,но от тук останахме възхитени. А метрото - зависи , някои станции има по-малко ходене.

# 94
  • софия
ахахахахааа, бе викам си кога съм писала в Лондонската тема  Joy Joy Joy
пък то сестра ми  hahaha

# 95
  • София
Mariaroni, много полезна информация за 7 дневната хартиена карта, не знаех за тази възможност. Самата травъл карта ти я издават със снимката на нея ли?
[/quote]
Със снимката ти издават карта, нещо като паспорт, на която си изписваш името и я ламинират, а отделно ти издават стандартния хартиен билет, важащ 7 дни, с който се минава през вратичките. Тази карта със снимка никой не ми я поиска никъде. Такава издадох и за дъщеря ми - 15 годишна и издадоха карта на половин цена. Цялото упражнение отнема 2 минути

Последна редакция: ср, 28 май 2014, 17:30 от Mariaroni

# 96
  • София
http://www.londontoolkit.com/briefing/travelcard.htm за информация, свързана с Лондон ползвах този сайт, много неща са добре обяснени за туристи.
Препоръчвам Саутуарк Катедрал, до Лондън бридж, безплатна е и много красива.
За тези, които пътуват за първи път в Лондон, не се притеснявайте, дали ще се ориентирате. Измислили са го хората. На всеки 100,200 м. има огромни табели-карти, обозначено с кръг къде се намирате и какво има на 5 и 15 мин, пешеходно разстояние от вас. Мъка ми стана за туристите, посещаващи България, те как се ориентират тук, не знам.

Последна редакция: ср, 28 май 2014, 18:29 от Mariaroni

# 97
  • Пловдив
Въпросът ми е коя е най-близката ж.п. гара до Holborn,от която да си купя седмични карти,с които да ползвам 2в1?А къде мога да прочета малко повече за тези седмични карти-цени,как се таксува пътуването и т.н.

# 98
Аз пък да питам за такситата от летище Гетуик. Някой беше писал назад, че това са трансферни таксита които имат твърда цена: около 40 паунда от летището до която и да е точка на Лондон или обратно. Не знам дали това е вярно и къде мога да видя и поръчам такова такси?

# 99
  • София
Въпросът ми е коя е най-близката ж.п. гара до Holborn,от която да си купя седмични карти,с които да ползвам 2в1?А къде мога да прочета малко повече за тези седмични карти-цени,как се таксува пътуването и т.н.
Дадох линк, точно по тези въпроси, имай предвид, че 7 дневните карти могат да се вземат само от големите гари, изброени са в същия сайт, там ги има и всички цени според зоните, които те интересуват. Закупувайки си такава карта ползваш всякакъв транспорт. You can buy Travelcards from the ticket offices of the following mainline rail station ticket offices: Paddington, Euston, St Pancras, Kings Cross, Liverpool Street, London Bridge, Charing Cross, Waterloo and Victoria. Travelcards sold at airports and underground stations or other agents including on-line are not valid for 2 for 1.
Примерно гара Кинг крос е на 27 мин. пеша и на 4 мин, с метро от Холборн.

Последна редакция: ср, 28 май 2014, 19:07 от Mariaroni

# 100
  • София
Аз пък да питам за такситата от летище Гетуик. Някой беше писал назад, че това са трансферни таксита които имат твърда цена: около 40 паунда от летището до която и да е точка на Лондон или обратно. Не знам дали това е вярно и къде мога да видя и поръчам такова такси?
Не знам за такситата, но ние ползвахме влак, от Лондон гара Виктория, на southern, 30 мин. е пътуването и е много евтин билета. Ние го взехме от Ист Кройдон, че куфарите ни бяха там в хотела и платихме само 10 паунда за 3 човека, от там летището беше на 15 мин.  и има влак на всеки 5 мин. Дано ти кажат и за такситата.

Последна редакция: ср, 28 май 2014, 18:58 от Mariaroni

# 101

Не мога да препоръчам компания, но в гугъл ако напишеш Gatwick to London taxi ще ти излязат доста опции  Peace

# 102
Не зная защо, на нас ни взеха много пари за билетите за влак от Лутън до Кройдон - за двама души - отиване и връщане - 68 паунда.   Еmonm писал, че са по 16 лири на човек.  Ама какво да кажеш, като ти поискат - даваш. Имаш ли избор?

# 103
  • София
Не зная защо, на нас ни взеха много пари за билетите за влак от Лутън до Кройдон - за двама души - отиване и връщане - 68 паунда.   Еmonm писал, че са по 16 лири на човек.  Ама какво да кажеш, като ти поискат - даваш. Имаш ли избор?
Не знам защо така ви се е получило. И хотела сте търсили, та нали по моста се излиза директно на него. Да не сте взели някой специален влак, то такси щеше да ви е по-евтино. Ние първият ден си взехме билети от Виктория до Кройдън и пак ни беше 10 паунда за 3-те.

# 104
  • Русе
Еmonm писа, че са били 4-ма. Така ползва отстъпка за група - купува 4 билета, плаща за двама.

От 18 май имат нови тарифи ( southern) за отстъпки - купуваш 3, плащаш 2.

Общи условия

Активация на акаунт