Лондон - 6

• 65 376
  • 762
  •   1
Отговори
# 105
Еmonm писа, че са били 4-ма. Така ползва отстъпка за група - купува 4 билета, плаща за двама.

От 18 май имат нови тарифи ( southern) за отстъпки - купуваш 3, плащаш 2.
Хехехе, да си бяхме намерили някой трети. Да, с картите от Виктория до Кройдон ни вземаше отначало 4.8, после 4, после 3р после 2 и нещо, понякога не не таксуваше нищо. Но разстоянието от Лутън до Кройдон си е бая. Излиза в 6-та зона.
А за хотела просто завихме наляво.....от някакъв гугъл мапс си бях решила така.....Хотелът не се вижда от тази позиция.
Апропо, от тази верига видях, че е има хотел и до шекспировия театър, но не беше толкова модерна сградата.

# 106
  • София
Ние ползвахме за 9-тата нощувка премиер ин норт терминал на Гетуик и беше много странно, защото стаята беше същата, като предишния хотел, все едно не сме се местили. Препоръчвам и него за ранно пътуващите, на 10 крачки от терминала. А и при по ранно запазване платихме за стаята само 29 паунда.

# 107
Аз пък да питам за такситата от летище Гетуик...
Не знам за такситата, но ние ползвахме влак, от Лондон гара Виктория, на southern, 30 мин. е пътуването и е много евтин билета. Ние го взехме от Ист Кройдон, че куфарите ни бяха там в хотела и платихме само 10 паунда за 3 човека, от там летището беше на 15 мин.  и има влак на всеки 5 мин. Дано ти кажат и за такситата.

На мен southern (Victoria - Gatwick), ми дава най-евтино 15 паунда на човек, само в няколко определени часа. През останалото време цената варира между 22.50 -29.85 паунда. 

Съвсем навреме обсъждате Премиер инн.  Simple Smile Обмислям го за вариант, за Северният терминал.

цветак, да, има логика да е различно за музеите през по-кратките ваканции. Peace

# 108
Здравейте,искам да попитам билетите от National Express важат ли за 2FOR1?

# 109
  • София

На мен southern (Victoria - Gatwick), ми дава най-евтино 15 паунда на човек, само в няколко определени часа. През останалото време цената варира между 22.50 -29.85 паунда.  

Съвсем навреме обсъждате Премиер инн.  Simple Smile Обмислям го за вариант, за Северният терминал.

цветак, да, има логика да е различно за музеите през по-кратките ваканции. Peace

Benson вариантът да излезе цената х 5 паунда на човек при 1 или 2 пътуващи е за този ден да имате карта 1-5 зона и съответно се доплаща билетът само от Ист Кройдън до Гетуик. Естествено, ако сте трима, 3-ия пътува безплатно, какъвто беше нашият случай. Според мен си заслужава за този ден да се купи хартиена  оф пик карта (или да се зареди ойстера с такава) за 1-6 зона или 1-5, тъй като няма разлика в цената с дневната карта  оф пик 1-2 зона, разбира се, ако я ползвате цял ден за обикаляне и тръгвате привечер към летището. Ние бяхме със седмична 1-6 зона, не само заради местоположението на хотела, но и защото доста обикаляхме, примерно до Хамптън Корт, Кю гардънс ... Сега пуснах да видя билетите от Ийст Кройдън, а там спират всички влакове от Виктория посока Гетуик и дава макс.цена 5.1 паунда за пътуване, когато пожелаеш в този ден в оф пик час.
Да те предупредя, че има няколко премиер ин хотела на Гетуик, цитираният от мен е на самият терминал и е най удобен. Дори, когато слезеш от шатъла, идващ от южния терминал, на асансьора си пише - за премиер ин. Сума ти народ ги препращаха в други техни хотели, защото не били запазили за този.

Последна редакция: чт, 29 май 2014, 14:30 от Mariaroni

# 110
  • София
Assamaris, сега се сетих, да не би да сте ползвали влаковете от Лутън преди 9.30 ч. сутринта и да са ви таксували за пик час, което си е двойно, прочетох че рано сте кацнали?

# 111
Assamaris, сега се сетих, да не би да сте ползвали влаковете от Лутън преди 9.30 ч. сутринта и да са ви таксували за пик час, което си е двойно, прочетох че рано сте кацнали?
Тц, с обедния полет летяхме. До ден днешен си остава загадката как и какво се таксува с този Остеркард. Още по-странно е как непрекъснато имахме разлика с мойто човек и то от порядъка на 5 паунда. Гледахме в историята дали не се е таксувал два, три пъти някъде. И това не е!
Вижте на какво попадах, пак по моята система на случайностите.

Последна редакция: чт, 29 май 2014, 23:23 от ASSAMARIS

# 112
Здравейте, чудех се дали да не заведа майка ми на следобеден чай на някое хубаво място. Попаднах на този сайт с оферти и намаление. http://www.afternoontea.co.uk/
Явно е много популярно. Ходили ли сте някъде на afternoon tea? Споделете къде, как сте си прекарали и като цяло дали препоръчвате този британски "обичай".  Simple Smile

# 113
Mariaroni, много полезна информация за 7 дневната хартиена карта, не знаех за тази възможност. Самата травъл карта ти я издават със снимката на нея ли?
Със снимката ти издават карта, нещо като паспорт, на която си изписваш името и я ламинират, а отделно ти издават стандартния хартиен билет, важащ 7 дни, с който се минава през вратичките. Тази карта със снимка никой не ми я поиска никъде. Такава издадох и за дъщеря ми - 15 годишна и издадоха карта на половин цена. Цялото упражнение отнема 2 минути

Благодаря за обяснението   bouquet

# 114
Здравейте, чудех се дали да не заведа майка ми на следобеден чай на някое хубаво място. Попаднах на този сайт с оферти и намаление. http://www.afternoontea.co.uk/
Явно е много популярно. Ходили ли сте някъде на afternoon tea? Споделете къде, как сте си прекарали и като цяло дали препоръчвате този британски "обичай".  Simple Smile

Здравей. Аз ходих на следобеден чай. Бяхме в хотел Дорчестър, мисля около 30 паунда беше. Обстановката беше много приятна, донесоха ни меню с чай, избрахме си, донесоха ни леки  видове сандвичи /бяха страхотни/, нещо като малки кроасани и сладка към тях. Чая ни го сервираха в чайници. Обстановката беше по-изискана. Трябва и да съобразите облеклото. Не може да се изтупаш по дънки. Нямахме усещането, че е туристическа атракция, по скоро като чай за по отбрано общество. Накрая донесоха ръчно изработени десерти, избрахме си, моят беше нещо с манго, невероятен. Хубаво преживяване. Но все пак 70 лири са си 70 лири, вие ще си прецените. Препоръчвам хотел Дончестър.

# 115
  • София
Ооооо, Дорчестър  Heart Eyes...и аз съм си го харесала за чай при следващо ходене в Лондон. Или Клариджис.

# 116
Здравейте,искам да попитам билетите от National Express важат ли за 2FOR1?

Важат за определени места само.    http://www.nationalexpress.com/waystosave/2for1-offers.aspx

# 117
Ооооо, Дорчестър  Heart Eyes...и аз съм си го харесала за чай при следващо ходене в Лондон. Или Клариджис.

E, Claridge's е наситина много хубаво, но е многооо скъпо 50 паунда + 12.5 % service charge.... нещо ми се вижда прекалено.
Дорчестър е по-поносимо.
Казаха ми, че The wolseley е добър вариант като съотношение качество /цена. (£23.75 per person)
http://www.thewolseley.com/afternoon-tea
Но там ходят много хора, и трябва да се има предвид, че е хубаво да имаш резервация. Всъщност май....както навсякъде.

# 118
За Дорчестър бяхме направили предварително резервация, спомням си, че не за всички часове имаше места. Не знам дали може да се отиде без резервация. Само не ходете в Кенсингтън, много лошо отзиви имаше за там.

# 119

Аз бих предпочела първия - на пешеходно разстояние е от всички забележителности около Бъкингамския дворец, също така на няколко минути от възела Виктория, където можете да стигнете с влак или шатъл от летището.

Общи условия

Активация на акаунт