Лондон - 6

• 64 863
  • 762
  •   1
Отговори
# 330
  • Луната
... както цял ден се мъча да не купя билети за Лондон, не знам дали ще изтрая.  Laughing

Мимии, аз не устоях на изкушението Joy и купих билети за октомври...  Rolling Eyes

# 331
Роца, страхотни снимки!  Heart Eyes

# 332
Fiesta, пие се водата. Нашият хотел беше точно до Кингс Крос и си я пиехме на общо основание  Peace

bouquet Мерси!

# 333
  • Варна
Ами какво значи некоректни ли?  Мисля, че добре обясних. Но да повгоря пак, за да няма потърпевши като мен. .Не е приятно, повярвайте... Първо продават билети за точен час-не се спазва, второ обявяват, че се пътува от летището до Waterloo 1 час и 10мин,  а ге го правят близо 2часа /и отиване и връщането беше така/. Мръсни малки, раздрънкани микробуси без климатик/при 28 градуса да пътуваш 2 часа не е никак приятно/.Не приемат пътници с гореми куфари/уж че го пишело в сайта, но върнаха хора пред мен/. Отиваш на часа си и не те вземат,  че били пълни.. Ами мен това какво ме интересува, да си правят сметката? Карат се с хората, шофьорите псуват,  карат супер рисковано в трафика.  Целия път не е по магистралата, а в кварталите с хилядите светофари. . Само да спомена, че през целия път не срещнахме и един автобус на другата фирма National express, те явно избягват точно гози трафик... Нямат разписание и само един господ знае дали ще дойдат и кога?  Имаше и други туристи, които се чудеха къде да звънят защото автобуса не идваше повече от 45мин... Ееее това ако е коректна фирма,  на която може да се разчита когато гониш самолет. ... Просто нямам думи...и то в центъра та Лондон, а не някъде в загънтен Сибир например... Аз даже ще направя оплакване в сайта на фирмата, защото си скъсах нервите с тях и за малко не изтървах самолета си... Ако искате такова "екстремно" пътуване - ползвайте Easybus.  За мен те са едни шарлатани...само като видиш шофьорите им и ще разбереш за какво става дума...По-зле и от нашите цигани....

Преди 2 седмици и National Express имаха проблеми с придвижването на пътници от и до летищата. Нашият автобус за Лутън също пътува по -дълго време /  около 20 минути повече / и мина пак през разни кварталчета. Докато чакахме на автогарата пък вървеше надпис, че автобуса им за Станстед закъснява с повече от час и хората се чудеха какво да правят. Така че и те не са по-добри . Закъсненията доколкото разбрах се дължат на ремонтни дейности по една от главните магистрали  Peace Така ,че който ще пътува тия дни да си предвиди малко повече време за придвижване поне до Лутън и Станстед.
И още нещо на Лутън имаше зверски проверки за сигурност , почти съблякоха мъжа ми , а на мен ми извадиха всичко от куфара за проверка, заради една метална кутия за бижута. На друг пътник му бъркаха в тубичката за крема за бръснене и проверяваха за химична реакция . А ако прозрачното пликче за течности не е точно с техните размери, те пращат да си купиш от машинката срещу 1 паунд.

# 334
  • София
Роца, прекрасни снимки наистина, върна ме отново в Лондон. Този ресторант на Джейми Оливър не го бях забелязала , но ще се поправя следващия път Wink))

# 335
  • Bristol
От Gatwick до Waterloo за малко над час само при  идеални условия може да се стигне. Като имате в предвид, че в Лондон живеят около 8 милиона, идеалните условия са само след полунощ през седмицата. И ако сложите само един ремонт по пътя, става още по-зле. Най-бързо е придвижването с метро или влак, но и там може да има изненади, някой самоубиец на линията или елементарен технически проблем  Rolling Eyes Препоръчвам Гугъл мап за предварително потвърждаване колко време отнема придвижването в определен час и определен ден от седмицата. Те имат информация за трафика в реално време. Няма финансова причина магистралата да се избягва, местните най-добре знаят от къде е най-бързо и много често това не е магистралата  при пик часове, колкото и странно да ви се струва. Иначе за информация на туристите, в Лондон ако не се лъжа по последни данни 70% са чужденци  Laughing сред които и българи Wink От тук и вероятността шофьорът ти да е англичанин е малка. Те и някои местни мърморят по този повод, но единствения начин да се реши проблема е да се изгонят емигрантите и да се сложат визи за всички посещаващи Острова  Crazy

# 336
Здравейте, нова съм в темата и от 6 месеца съм в Лондон. Искам да ви попитам къде има така наречените "гаражни разпродажби" в събота или неделя се правят? Аз живея в централен Лондон, моля споделете ако знаете. Благодаря ви.

# 337
# 338
Имате ли идея раниците за лаптоп минават ли за безплатен ръчен багаж?
Мерих я, но изглежда е по-висока от описаните 42х32х25. Моята идва към 45-47 см.  newsm78

опс това беше за темата за Уиз. Blush

# 339
  • София
Ами, това е в общи линии. Благодаря на всички, които споделят опит и впечатления в темата, особено за обясненията за транспорта, винаги са много полезни  Hug
И да ви кажа, колкото повече ходя в Лондон, толкова повече се убеждавам, че това е град, в който бих живяла с удоволствие (и това го казва човек, отдал сърцето си на Париж  Mr. Green). Следващият път - поне за седмица (дори вече почти знам какво и къде ще правим  Laughing).
Ето и малко снимки, ако на някой му се гледат: http://s192.photobucket.com/user/mira_donkova/media/London/12072 … l?sort=2&o=61 (от тази нататък до края на албума)
Снимките са страхотни! Извън темата - с професионален фотоапарат ли са праввени?

Аз не съм писала скоро, но след първото ми ходене до Лондон за Великден, сега планирам ново през октомври и сега набелязвам нови места за покоряване.
Моля за следното пояснение - кога може да се посещава катедралата Сейнт Пол - някъде четох, че е безплатна и се плаща само, ако се качваш в галерията на покрива, на друго място четох, че може да се посети само в неделя, когато има служба и нещо се обърках.
Другото ми питане е за Хемптън: доколкото разбрах има Hampton Court Palace, който е в покрайнините на Лондон и е с красиви градини, а има и Hampton Court Castle, който е замък, където се провеждат рицарски турнири, но е доста далеч от Лондон. Правилно ли съм разбрала, защото сходството в имената ме обърква?
Има ли вариант за посещение на Бат, без тези туристически фирми, защото сме с малки деца, на които Стоунхендж няма да им е по вкуса, а ми се ходи до Бат?
Много благодаря!

# 340
Ако раницата влиза в клетката, дори с посмачкване - минава, ако не влиза - не минава.
За Бат - че кой ви е вързал за фирма, има автобуси, влакове, коли под наем... А може да има и екскурзия без Стоунхендж.

# 341
Иначе за информация на туристите, в Лондон ако не се лъжа по последни данни 70% са чужденци  Laughing сред които и българи Wink От тук и вероятността шофьорът ти да е англичанин е малка.

Има доста българи шофьори на easybus  Laughing потвърдено  Laughing

# 342
благодаря!

# 343
Ами, това е в общи линии. Благодаря на всички, които споделят опит и впечатления в темата, особено за обясненията за транспорта, винаги са много полезни  Hug
И да ви кажа, колкото повече ходя в Лондон, толкова повече се убеждавам, че това е град, в който бих живяла с удоволствие (и това го казва човек, отдал сърцето си на Париж  Mr. Green). Следващият път - поне за седмица (дори вече почти знам какво и къде ще правим  Laughing).
Ето и малко снимки, ако на някой му се гледат: http://s192.photobucket.com/user/mira_donkova/media/London/12072 … l?sort=2&o=61 (от тази нататък до края на албума)
Снимките са страхотни! Извън темата - с професионален фотоапарат ли са праввени?

Снимките наистина са много добри, и това няма много общо с фотоапарата, важно е да виждаш нещата, а Роца го може.

# 344
...
Снимките наистина са много добри, и това няма много общо с фотоапарата, важно е да виждаш нещата, а Роца го може.
+1  Peace

Общи условия

Активация на акаунт