Лондон - 6

• 64 917
  • 762
  •   1
Отговори
# 345
  • Bristol
Tzvetche, много точна ти е информацията за двете Hampton courts  Grinning
За Бат се мятате на влака, деца под 5г пътуват безплатно. Bath spa е в центъра на града и близо до римската баня. Хубаво е да си купите билетите по-отрано, за да са по-евтини. Като се върнете в Лондон можете да ползвате влаковите билети после, за да влезете в някоя забележителност на половин цена, разгледайте 2 for 1 London. И от летището, ако ползвате влак мисля че и тези билети могат да се ползват за офертата 2for1 London  Grinning

# 346
# 347
  • пак на Рив Гош
Aia, neuromancer, Мимии, благодаря ви за милите думи за снимките  Blush

Tzvetche, благодаря и на теб! Снимките не са с професионален апарат, а със среден клас огледално-рефлексен (Канон 600D) и широкоъгълен обектив (в повечето случаи). И, признавам, след това са пообработени във Фотошоп  Wink

Понеже видях че питаш за времето, в което Сейнт Пол е отворен за посещения, да ти кажа, че аз проверявах дните, в които катедралата е отворена от нейния сайт - http://www.stpauls.co.uk/Visits-Events/Sightseeing-Times-Prices
(а отстрани можеш да погледнеш "работното" време директно за датата, която искаш).

# 348
... Мисля,  че това е много важно и е добре на първа страница на темата да се отбелязват кои сайтове и фирми са коректни или не, за да си спестим нервите и парите...

Питам се как точно да отбележа коректните и некоректните фирми?   newsm78  Ако за мен са били коректни, а за някой друг некоректни кое мнение да бъде меродавното?
С две думи невъзможно е - който иска повече/по-подробна информация може да пита в темата.

И аз съм на мнение, че коректността трудно може да се измери! За мен например изибъс бяха много коректни - когато аз ходих изрично пишеше, че може да се качиш 1 час преди или 1 час след часа. Не ме пуснаха повече от 1 час по-рано, но се качих на следващото, което пак беше преди моя час и в рамките на този 1 час по-рано - нямаше никакъв проблем - поканиха ме с най-учтивия тон(беше една симпатична жена). На връщане пък за малко да изпуснем автобусчето - шофьора(индиец) ни видя че чакаме на светофара със сакове и изчака 2-3 минути докато успеем да пресечем за да се качим - отделно помагат с багажа, помолиха някои хора да се преместят за да не пречат с чантите си на другите! Изкъсо си следяха нещата - и двата шофьора предварително ни казаха има или няма задръстване и за колко очакват да пристигнем - не помня дали е имало значително отклонение, но сигурно щях да го запомня ако е имало! По принцип относно трафика - те не могат да правят чудеса - стигат когато обстоятелствата го позволяват! Пък може и моето да е било изключение. Така, че въпрос е и на късмет!

Няма лошо да се описват фирмите, с които човек може да има проблем, но за тази цел трябва да се сочат такива с масови проблеми. За сега няма чак толкова недоволни от изибъс- поне аз така мисля. А пък за това има ли друга вече достатъчно добра алтернатива, особено пък и на тази цена - отделно може да се говори.

# 349
Ами, това е в общи линии. Благодаря на всички, които споделят опит и впечатления в темата, особено за обясненията за транспорта, винаги са много полезни  Hug
И да ви кажа, колкото повече ходя в Лондон, толкова повече се убеждавам, че това е град, в който бих живяла с удоволствие (и това го казва човек, отдал сърцето си на Париж  Mr. Green). Следващият път - поне за седмица (дори вече почти знам какво и къде ще правим  Laughing).
Ето и малко снимки, ако на някой му се гледат: http://s192.photobucket.com/user/mira_donkova/media/London/12072 … l?sort=2&o=61 (от тази нататък до края на албума)
Снимките са страхотни! Извън темата - с професионален фотоапарат ли са праввени?

Аз не съм писала скоро, но след първото ми ходене до Лондон за Великден, сега планирам ново през октомври и сега набелязвам нови места за покоряване.
Моля за следното пояснение - кога може да се посещава катедралата Сейнт Пол - някъде четох, че е безплатна и се плаща само, ако се качваш в галерията на покрива, на друго място четох, че може да се посети само в неделя, когато има служба и нещо се обърках.
Другото ми питане е за Хемптън: доколкото разбрах има Hampton Court Palace, който е в покрайнините на Лондон и е с красиви градини, а има и Hampton Court Castle, който е замък, където се провеждат рицарски турнири, но е доста далеч от Лондон. Правилно ли съм разбрала, защото сходството в имената ме обърква?
Има ли вариант за посещение на Бат, без тези туристически фирми, защото сме с малки деца, на които Стоунхендж няма да им е по вкуса, а ми се ходи до Бат?
Много благодаря!

Eто сайт, но наистина е далече - трябва да се пътува с кола, влак или автобус, не прочетох дали има упътвания.

http://www.hamptoncourt.org.uk/

# 350
Някой ходил ли е на Warner Bros. Studio Tour London - The Making of Harry Potter? Дали е интересно за децата и дали си заслужава?  

Иначе планувайки нашето пътуване в Лондон, попаднах на http://www.tripomatic.com/. Приложението предлага карта на избран град със забележителности и атракции, барове, хотели и т.н.. Вече отбелязвам тези, които са или ще са в нашия план, като избирам конкретен ден и така лесно ще разпределя програмата ни ден по ден. Имат и готови програми - например Лондон за 3 дни.
Приложението се сихронизира с такова за мобилни телефони и таблети. Работи много бързо и лесно.
Много ми харесва, защото е визуализирано на карта и календар едновременно.
Не съм го виждала в темата, та реших да споделя.
Дано ви е полезно и се надявам, да не се тълкува като реклама. Peace

Последна редакция: пт, 25 юли 2014, 10:54 от shrekie

# 351
  • София

Понеже видях че питаш за времето, в което Сейнт Пол е отворен за посещения, да ти кажа, че аз проверявах дните, в които катедралата е отворена от нейния сайт - http://www.stpauls.co.uk/Visits-Events/Sightseeing-Times-Prices
(а отстрани можеш да погледнеш "работното" време директно за датата, която искаш).
Значи може да се влиза и в делнични дни, но платено, а в неделя е само за служба и не е много удобно да се мотаеш наоколо Simple Smile

# 352
  • пак на Рив Гош
Сега се сетих да ви кажа за нещо супер интересно (поне за мен  Peace), което тече в момента и до 15 септември: "книжните пейки"
В Лондон в момента са сложени на различни места пейки с форма на книги, илюстрирани от различни художници на дадена тема. На 7 октомври пейките ще бъдат разпродадени на търг и приходите ще отдат в National Literary Trust, за подпомагане на грамотността сред деца в неравнопоставено положение.
Ето и сайта им: http://www.booksabouttown.org.uk/

Така ме е яд, че не го видях преди да заминем, а го открихме случайно едва предпоследния ден...  Sad Иначе щях да сменя маршрутите  Grinning

# 353
  • София
Препоръчайте сайт , за резервация на студио за двама/ за около 80 паунда на нощ / в центъра на Лондон

# 354
  • София
Някой ходил ли е на Warner Bros. Studio Tour London - The Making of Harry Potter? Дали е интересно за децата и дали си заслужава?  

Ако децата (или родителите Simple Smile) са фенове, си заслужава. Моята 8-годишна дъщеря беше много впечатлена; аз може би очаквах повече "магия" и не бях чак толкова възхитена като нея. Но определено считам, че и за мен си заслужаваше да отида.

Самият тур представлява разходка между различни декори от филмите, които не са подредени по хронология или друга логика. Намерих това филмче, само си представете и много други хора да се разхождат наоколо.

https://www.youtube.com/watch?v=t_4WgBQXqQs

# 355
Благодаря за споделеното! Четох и мненията в трип адвайзър, та се ентусиазирах даже аз. Представям си децата.  Wink Ще му търся място в програмата ни!

# 356
  • Пловдив
Момичета, след около седмица е нашето първо /и надявам се не последно/ пътуване до Лондон. Колкото повече наближава, толкова повече ме гони параноята относно документите, които ще ми трябват при пътуването.  Sick Ще бъдем двамата със сина ми - на 16 години. Много ви моля да ми кажете, сигурно ли е, че той може да пътува само с лична карта?

# 357
  • София
Чл. 15. (1) При ГПВК на малолетни и непълнолетни български граждани, които пътуват непридружавани от родителите, от придружителя или от самото лице се изисква писмено съгласие за пътуване от отсъстващия родител/родители, настойник или попечител.
(2) В документа по ал. 1 изрично трябва да е отразено съгласието на отсъстващия родител/родители, настойник или попечител малолетното или непълнолетно лице да пътува в чужбина. Подписът в документа трябва да бъде заверен от компетентен орган по Закона за нотариусите и нотариалната дейност или с апостил.

" Малолетни са лицата, които не са навършили 14 години. Непълнолетни са лицата, които са навършили 14 години, но не са навършили 18 години."

Предполагам това означава, че трябва да имате декларация от бащата. Приятен път.

# 358
  • Пловдив
Sweety_m, благодаря! Декларация от бащата имаме, притеснявам се дали може да пътува с лична карта или за него ще се изисква международен паспорт newsm78

# 359
  • тук-там
Лична карта или паспорт - което Ви харесва повече.

Общи условия

Активация на акаунт