Лондон - 6

• 64 843
  • 762
  •   1
Отговори
# 645
  • Луната
Предполагам сте видели дисплея с маковете на крепостта, до края на ноември май ще е там
Tower of London

Мери беше като гора от макове. Опасва голяма част около Тауър - там където има трева. Едната вечер към 6.25 като бързахме към Тауър Бридж (за вдигането на мостта), имаше много насъбрали се хора и се заслушахме - четяха имена на загиналите в Първата световна война...

# 646
  • София
Здравейте момичета, искам да попитам имате ли представа дали, ако носим снимка на дъщеря ми, която е на 15 години, ще можем да ползваме намалението, което предлагат Oyster card за деца от 11-15 години?  И още нещо: къде около Marble arch можем да си ги купим? Става въпрос за 7-дневни карти.
Благодаря предварително  Hug

# 647
  • Луната
Част от морето от макове... Наистина е много впечатляващо.

Снимките са вечерни и направени от дъщеря ми с някакъв ефект Simple Smile

А това вече е от посещението в Крепостта - нашия бифитър...

# 648
Чудесни снимки! По навик потърсих къде да ги лайкна.  newsm78

# 649
  • Bristol
Чудесни снимки! По навик потърсих къде да ги лайкна.  newsm78
И аз  Mr. Green
Снимките са прекрасни и отзад като фон се вижда The Shard!
Искаше ми се и на живо да видя дисплея, но казват, че декември, когато планираме да сме там, щели да го махнат.
Ето и още нещо интересно и необичайно, Covent Garden floating artwork , ако скоро ще посещавате Лондон

Последна редакция: сб, 18 окт 2014, 19:59 от Merry

# 650
Естествено че няма да махнат The Shard, то си е небостъргач, не декор някакъв...

# 651
  • Луната
Естествено че няма да махнат The Shard, то си е небостъргач, не декор някакъв...
neuromancer, Мери имаше в предвид, че полето от макове ще бъде махнато... то е временно там (ако случайно не решат нещо друго, защото особено вечер е много впечатляващо). А Shard все пак няма как да го премахнат... Simple Smile

# 652
  • Bristol
Благодаря за включването! Редактирах си поста. Така по-добре ли ще се разбира, от хората четящи само последната публикация  Laughing

# 653
Здравейте
Отскоро сме в Лондон. Може ли някой да ни ориентира къде  има пазари за техника и дом. потреби

# 654
Здравейте
Отскоро сме в Лондон. Може ли някой да ни ориентира къде  има пазари за техника и дом. потреби
И аз искам да попитам за коледни фигурки на Лемакс и Департамент 56.
Ей такива  - http://aspirinbg.com/viewtopic.php?f=311&t=2084
Хоби -  Embarassed
Не мога да намеря темата на живеещите в Лондон. Embarassed

# 655
  • София
Здравейте
Отскоро сме в Лондон. Може ли някой да ни ориентира къде  има пазари за техника и дом. потреби

hmmm_, може би трябва да попиташ в тази тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=803227.0  Simple Smile

# 656
Здравейте. Имам нужда от помощ с няколко въпросчета - ако може някой да се включи:

Скоро ни предстои пътуване до UK, на което Лондон не е основната цел. Продължаваме с кола под наем в посока Бристол. Децата обаче много настояват за бърза разходка в Лондон. Искат да видят Биг Бен и да се возят на Лондонското Око най-вече. Кацаме около 13 часа на Гетуик в ден събота. Питанията ми са следните:

- Въпросните две места близо ли са едно до друго и дали ни се явяват горе-долу на пътя от Гетуик за Бристол?
- (донякъде свързано с първото) Дали е по-добре да си вземем колата и с нея да се придвижим до Лондон (до къде там обаче?) или да ползваме обществен транспорт до летището и после да се върнем да си вземем колата? /сега се сещам и за трети вариант - да си заявим колата за взимане от някъде в Лондон, ако има такава опция, макар че идеята за 3 деца + багаж също звучи сложно/
- Колко време би ни отнело отклонението, може ли да се случи в рамките на няколко часа (че ще сме и с бебе, а и би било по-добре да караме по светло, достатъчно ще е трудно с обратното движение)
- Има ли нещо друго около тези две места, което би могло да се види набързо
- Имате ли представа като бюджет колко ще излезе това (цени на общ. транспорт Гетуик - Лондон или съответно цени за паркиране + цените на билетите)

Предварително благодаря за насоките - ще ми спестите много време в ровене (най-малкото)   bouquet

# 657
Биг Бен и Окото са едно срещу друго по диагонал на моста, от двете страни на реката.  Peace

# 658
За транспорта е малко трудно да се каже, най-евтино и бързо би било да стигнете до центъра на Лондон с влак, разглеждате и взимате кола от града (кола под наем е по-евтино от града, отколкото от летището). Обаче с три деца и багаж ще е сложно. Ако вземете кола от летището ще трябва да шофирате в Лондон и да търсите място за паркиране, освен това за влизане в центъра се плаща такса (не знам как става, не е с кабинки и бариера, трябва да проверите). Или да оставите багажа на съхранение, отиване и връщане с влака и после взимате колата...
Май втория вариант е най-лесен.

Центъра на Лондон не е точно по пътя от Гатуик до Бристол, то дори да беше, бих го избягнал, защото си отнема време само влизането и излизането от града дори.

Последна редакция: пн, 20 окт 2014, 13:37 от neuromancer

# 659
Всъщност ако вземем колата от летището, багажът може да остане в колата, така че това няма да е проблем.

Тази опция я има и ако взимаме колата от Лондон, макар че не знам, честно казано, има ли такава възможност, просто това ми хрумна одеве, докато пишех, а колата вече е букирана. За съжаление имах/имам съвсем малко време да се занимавам с организационните въпроси на това пътуване, а и не мислех, че ще се налага - по принцип бяхме тръгнали на гости, преди децата да се завайкат как може да кацнем в Лондон, пък да не идем до Лондон  Crazy

А има ли гара в близост до Окото, на която да спира влак директно от Гетуик?

Благодаря за помощта   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт