Лондон - 6

• 64 837
  • 762
  •   1
Отговори
# 660
  • Луната
От Гетуик влаковете спират на Виктория Сейшън, която не много далеч - на 10-15 мин пеша до Биг Бен и Парламента

Цитат
Trains to London
Gatwick Express is the fastest rail link between the airport and central London. Non-stop trains run to and from London Victoria every 15 minutes and take 30 minutes (35 minutes on Sundays).

http://www.gatwickairport.com/to-and-from/rail/

# 661
Винаги има офиси за коли под наем и в града, но не знам дали има там в района, да ви е по-удобно. И по принцип в града е по-евтино, отколкото на летището. Влака от Гатуик спира на гара Виктория, която е на доста удобно място до Окото и парламента, Бъкингамския дворец, паркове и т.н., само че всичко ще ви дойде много. Примерно 2 спирки на метрото или към 1 км.

# 662
  • Луната
neuromancer е прав, че разстоянието е над 1 км. Може да ползвате автобус 148 и да слезете преди/след реката (внимавайте с посоката). А пеша се върви по Виктория стр. Вижте картата
От гара Виктория  до Биг Бен и Парламента Автобусът също се движи по Виктория стрийт.
От другата страна на реката е Лондонското око

# 663
Благодаря ви за информацията, взе да ми се поизяснява картинката   bouquet

А трансферите от Гетуик до Виктория наистина ли са половин час, както го дават, или има някакви подводни камъни, напр. чакане на опашка за влака или нещо подобно?

# 664
Това е времето, за което с влак ще се придвижиш от едната гара до другата по разписание.
Трансферите с автобус или такси зависят много от деня и часа и трафика по пътищата.  Peace

# 665
Да, това ми е ясно, точно затова питам дали има подводни камъни - например да не може да се вземе всеки влак, а да трябва да се чака два часа за свободно място (мерна ми се някъде из нета подобно мнение, макар че беше отпреди много години)? Или често да има ремонтни работи по линиите (както е с някои линии в Париж, макар че там с летищните гледат да не се дънят много)?

За такси/автобус изобщо не става въпрос, ако ще се ползва автомобилен транспорт, то ще е рент-а-кара, но засега това изглежда доста по-неудачен вариант.

# 666
  • Луната
Благодаря ви за информацията, взе да ми се поизяснява картинката   bouquet

Maria.St препоръчвам ви, ако ползвате транспорт вземете автобус - по-евтин е като вариант от метрото. Това е спирката на автобус № 148 до гара Виктория, маршрута му минава през Уестминстърското абатство, на следващата ще видите Биг Бен и ще прецените къде да слезете. Ако искате първо да отидете на Окото слезте на първата спирка след моста на Темза . Натиснете стоп в автобуса, за да знае шофьора, че има слизащи и махнете като сте на спирката, за да спрете автобуса (иначе може да ви подмине, ако няма слизащи). Peace

# 667
Maria.St, ползвах Гетуик Експрес това лято (от Виктория до летището, в час пик) и нямаше абсолютно никакъв проблем.
Обаче не виждам смисъл при наета вече кола да давате допълнително пари за влака или да сменяте резервацията. По принцип има опция колата да се вземе и от града. Преди няколко години бяхма наели така, но не си спомням вече от къде.
Гугълнах Mr. Green и намерих този паркинг в близост до Окото: http://www.uparkltd.com/waterloo/
Ако гугълнеш car parking near London Eye ще видиш и другите в района.
Таксата за влизане с кола в централната част е само от Понеделник до Петък. Доколкото разбрах вие ще сте там в Събота.
Повече инфо за таксата тук.

# 668
Много благодаря на всички, които се включват Hug

Benson10, смисълът е да се избегне висене в задръствания в/около Лондон, доколкото може. По принцип ни предупредиха, че затам, закъдето сме тръгнали, пътят е ок. 2-2.5 часа, но със задръстванията спокойно можело да стигне и 4. Тези задръствания - по околовръстни / магистрали ясно, че няма как да се избегнат. Въпросът е как е движението в самия град през уикенда - може ли да се кара спокойно или да влезем и излезем с кола (дори само да излезем с кола) би удължило висенето в трафик с много? Просто след 3 часа полет + 1-2 часа по летищата, още найсе часа в задръстване с двама предпубертети и един в бебешки пубертет, ще ми дойде в повечко (за мъж ми да не говорим, той със сигурност ще даде своя принос към веселбата Crazy). Затова ми е цялото чудене...

пп Благодаря за линка - името на таксата добре илюстира притесненията ми, макар че това, че се плаща само през седмицата, звучи утешително донякъде.

Последна редакция: вт, 21 окт 2014, 00:14 от Maria.St

# 669
Не че е 100% сигурно, но пробвай с гугъл мапс да търсиш маршрути. Там показва и задръстванията, и времето със задръстванията. Може да го настроиш по статистика за което време искаш или да го пуснеш да търси точно събота по времето, което те интересува. Слагаш едни 30-50% отгоре за всеки случай...

# 670
  • Bristol
Maria, зависи от деня и часа. Лично аз в Лондон избягвам да влизам с кола. Или ползваме влак или в покрайнините паркираме и взимаме метро. Какво ще правите с багажа, ако не сте с кола? До Бристол пътя не е много, но ако сте в час пик или има инцидент на магистралата става лошо. В момента пък вървят ремонти много по метрото и влаковете, през седмицата и в събота са ок, но в неделя големи промени има и съответно никога нищо не върви по план, в понеделник сутрин не могат да подкарат влаковете след толкова бъзикане  Mr. Green
За Бристол информация трябва ли ти  Flutter  Laughing
Проиграй маршрута си в гугъл мап този уикенд в часа, в който очаквате да пътувате. Картата се опреснява в реално време с информация за трафика. Така горе-долу ще се ориентираш за трафика. ПП казали са ти го преди мен!

Последна редакция: ср, 22 окт 2014, 01:04 от Merry

# 671
Merry, благодаря ти за включването! Ние всъщност отиваме в Челтнъм на гости /сигурно  познаваш едната ми снаха от вашата тема, даже се чудех дали да не питам там Simple Smile/, та се надявам поне за там да не трябва да търся информация, някой друг да е свършил тази работа  Wink Обаче те са отскоро и не могат много да помогнат с Лондон, освен че ни наплашиха с трафика, и изобщо организацията на транспорта (не че не го очаквахме за голям туристически град).

Ние последно взехме да се замисляме за едно преспиване в Лондон. Обаче пак остава големият въпрос в коя част на града ще е най-удобно да бъде това преспиване newsm78 Дали да е
А) близо до Гетуик, където ще кацнем, или
B) до Хийтроу, което ни е след това по път за Челтнъм (а и мъж ми си спомня, че там в близост били Уиндзор и Итън колидж, където евентуално може да се разходим сутринта преди да продължим), или
C) в някаква трета точка, която ще се яви удобна за придвижване с кола от Гетуик и след това към Бристол, и в същото време удобна за придвижване с градския транспорт до Биг Бен.

Бяхме се почти спряли на варианта Хийтроу, но всички хотели, които гледахме от там до Биг Бен / London Eye, дават доста дълго време с градски транспорт до центъра, с няколко прекачвания. Отгоре на това излизат и предупреждения за ремонтни работи (хем е събота следобед, не е неделя). Така като се добави и времето да идем да се разтоварим в хотела, няма да остане почти никакво време за разходка в Лондон.

Оказва се, че децата са ни възложили доста сложна логистична задача, не си представях, че точно с UK, където поне знаем езика, ще имаме толкова чуденки Crazy

# 672
Няма смисъл да спите около Хийтроу, след като не летите там. По-добре направо в Итън/Уиндзор, има директни влакове до Лондон (не помня коя гара, но няма да е директно до Биг Бен все пак)

# 673
  • Луната
По-добре направо в Итън/Уиндзор, има директни влакове до Лондон (не помня коя гара, но няма да е директно до Биг Бен все пак)
Директния влак е от Windsor&Eton Riverside station до London Waterloo station, която пък е близо до London Eye.

# 674
Благодаря ви  Hug Обаче... има планирани реконструкции по този маршрут във въпросния ден, така че и това няма да е... Ние затова се бяхме замислили за летищата - там уж гледат да няма много disruptions, поне в други столици, с които имаме повече опит, надявам се англичаните да не са изключение от това правило  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт