Колко мъничко остана за среща с ЮНЧЕ тъй мечтана- тема 16

• 24 290
  • 723
  •   1
Отговори
# 660
Miss Blondy какви финни крачета,много добре изглеждаш.
И аз съм с ниско кръвно,а след случката с ненормалното му падане на 60/40 явно ме гони параноята и почувствам ли се замаяна и все кръвното меря.

# 661
За Вентолина знам, че трябва да се внимава с дозирането, защото затруднява работата на сърцето. Изписва се според килограмите. Интересно ми стана като на предпоследния преглед при АГ разбрах, че Вентолин и Гинипрал съдържат една активна съставка  Simple Smile Така си обясних защо с Гинипрала често изписват и лекарство за сърце. Доста бременни са го пили за задържане и го в големи количества. Предполагам, че ползата от него надхвърля евентуалната вреда щом е толкова масов препарат.
Поради трудното намиране на Гинипрал ми бяха изписали Салбутамол таблетки, което пък било същото като Вентолина   Mr. Green но не го пих, с повече лежане нещата се кротнаха.

# 662
Белисима и аз така го виждах с водата,ама чудя се де да ги дяна тия 3 литра в сака ми.Не искам да разчитам на 100%,че ММ ще може да ми донесе по-късно.В сряда съм на преглед и би трябвало часовете за плановите вече да са ясни.Моята док каза,че може и за следобяд да ме намести,че било по спокойно и ще седя по-малко в реанимация,та ще преценя в движение.
Така или иначе багажа ще го прередя.Реших в първа част да са само водата,един пакет бисквити,превръзките,еднократни гащи,лични принадлежности,две малки кърпи за лице и дупе,помапта за кърма и мокри кърпи.Всичко останало ММ ще ми донесе на следващия ден в стаята.
Това препакетиране оставям за деня преди секциото  Mr. Green
Състава на Вентолин(салбутамол) и Гинипрал(Хексопреналинов сулфат) не еднакъв.
Аз не бих го ползвала освен,ако наистина нямам сериозен пристъп.Но все пак ти е изписан от АГ  Thinking

# 663
Аз честно казано съм озадачена , че АГ-то на своя глава е решила да изпише терапия с Вентолин, в крайна сметка тя не е пулмолог, и защо не дала направление за такъв ... направленията ли си пази ...
Аз съм асматик и съм мнаправила една камара изследвания преди да ми го предпишат.

# 664
Ми признавам и аз се изненадах,аз също имам много силен задух.Понякога имам чувството,че няма да мога да поема дъх.Сменям позата до като стане по-добре.
Всичко това идва от силно притиснатите и изместени бели дробове,не виждам Вентолина как би могъл да реши проблема.Но това са си мои разсъждения, не ангажирам никой с тях и подчертавам, че не съм мед. лице.  Mr. Green

# 665
Моля Tyra или друг желаещ да избере заглавие и да пусне темата, аз нямам тази възможност Peace

# 666
Добро утро!Мерси за мненията относно Вентолина.Аз в крайна сметка се престраших да пробвам и ефекта беше нулев,така че няма да го ползвам.При мен проблемът не е от време на време,а непрекъснато вече 3 дни.Не ми става лошо,не ми се вие свят,което си мисля че значи че ми стига въздухът и не би трябвало да има проблем за бебо.Просто имам чувството ,че не мога хубаво да си поема въздух и така по-цял ден.Най-интересното е че коремът ми вместо да падне се е дигнал нагоре и ми опира в циците вече  Rolling Eyes

# 667
Добро утро!
karlatx състоянието което описваш е най-вероятно от притискането на аортата.При мен също се появи смущение в сърцето като аритмия и оттам и недостиг на въздух.Със спускането на корема надолу или след раждането нещата трябва да се нормализират.
Аз и тази вечер си поспах,което ме радва.Като помня какво безсъние ме беше погнало с първата бременност ooooh!А после-не месеци,ами може да се каже 2 години нямаше спане.Дъщеря ми се наспиваше бързо,неспокоен сън,колики,зъби.Та искам да кажа че съжалявах че не съм поспивала докато бях с тумбака.Пък може сега малкото маймунче да е от поспаливите Heart Eyes
Вчера и аз имах капчици коластра,но тяхното избиване от зърното беше придружено с боцкащи болки в гърдите.Надявам се не е признак че ще имам отново проблем със запушени канали. Rolling Eyes

# 668
Мики, не го мисли и не мъкни толкова вода с теб. След секциото поне 8 часа не дават да пиеш вода, така че мъжът ти ще може да ти донесе вода.

# 669
Добро утро, мамчета!

Аз изкарах доста неприятна нощ Confused  Към 2ч. като станах да пишкам и диването като взе да се блъска отвътре.... Crazy сигурно два часа не можех да си намеря място в леглото. Накрая си взех възглавничките и айде в хола Tired  Смятах да поцъкам в нета, но реших да пробвам да легна на дивана, който по принцип има доста неудобен лек наклон, отделно, че е тесничък и ми е въз къс, ама как се намести това човече учудващо, но полека атаките стихнаха и съм заспала. Все едно днес съм като цапардосана с нещо тежко по главата ooooh! ...Мрън!

ротока, мерси за комплимента! Flutter

The same, анкетка поне няма ли да успееш да пуснеш? Питам, щото друг освен автора на настоящата тема не би могъл Rolling Eyes  Иначе на мен ми хареса заглавието предложено от Tyra още като го видях, та направо с него да се пусне следващата тема, ако ще е без анкета, предлагам, щото последвалите предложения ми се виждат смислово и  идейно същите, само с по-различни думи Peace

Хубав ден на всички! Hug

# 670
  • в Кошера
Моля Tyra или друг желаещ да избере заглавие и да пусне темата, аз нямам тази възможност Peace

Ще пусна, но довечера. Ако междувременно темата се изпише и има друг желаещ да пусне нова - нека го направи.  Peace
Само добави една анкета със заглавията, ако ти е възможно. За да няма сърдити.  Peace

Последна редакция: пн, 19 май 2014, 09:37 от Tyra

# 671
  • Шумен
Добро утро и от мен  Simple Smile
Аз пък снощи поспах но преди да заспя имах тъпи болки в яйчниците все едно ще ми идва не бях усещала такива болежки от началото на бременността утре съм на преглед и ще питам от какво може да е иначе днес времето е чудесно и ако пак нямам някакви оплаквания ще има разходка  Whistling лек ден и много усмивки ви желая  Hug

# 672
Добро утро и от мен  Simple Smile
искам да питам някой запознат дали трябва да си взема някоя по стара нощница в МД за самото раждане или там ти дават? Ще раждам нормално и предполагам слеед това тази нощница отива в боклука, та за това питам.  Mr. Green

# 673
Добро утро!
Чилимура, ти май писа че си си ушила чанта за болницата, покажи я! Praynig Аз искам за си ушия за количката, че старата не става вече.

karlatx, май бебето те притиска много нагоре.

# 674
Добро утро от мен ,
момичета аз пак съм с кръвно 130/80 сега ми увеличиха дневната доза на Допегит и ще видим до 2 дни как ще се повлияе.
Аз отивам да лягам хубав ден от мен   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт