Оnline-магазин за дрехи-2

• 266 333
  • 701
  •   1
Отговори
# 165
И на мен ми хареса това което получих, черни официални обувки за детето за 14лв.Simple Smile Само доставката да беше по евтина....

Над 40 лв е безплатна , аз се комбинирам с приятелки , иначе не знам колко е доставката . ММ ми също има два чифта от там , въпреки ниската цена са качествени.

# 166
Здравейте,

Някой има ли представа как стой въпроса със срока за връщане на пари от онлайн магазин? Има ли  срок по ЗЗП в който това трябва да стане или това си го решава всеки един магазин?
Благодаря
Да, срока е 14 дни, някои магазини предлагат и по-голям срок.
Не мога да повярвам, че има толкова разочаровани от пазаруване онлайн. Да не ти се обаждат, да не ти вдигат телефона, да не ти приемат очевидна рекламация, да не ти заменят....
Такива магазини след 2 месеца не би трябвало да съществуват.

Последна редакция: сб, 15 авг 2015, 22:42 от bubanka

# 167
Когато някои онлайн магазин не желае да приеме обрано стоката в срок от 14 дни, стоката няма нарушен външен вид и видими следи от използване тогава се обърнете към комисията за защита на потребителите. СТАВАТ ЧУДЕСА Simple Smile  От опит го казва!

# 168
И аз имам положителен опит с КЗП. Връщат парите до стотинката. Но най-добре е да пазите документите и някаква, по възможност, писмена кореспонденция.

# 169
Здравейте,
Някой да е пазарувал на niceprice.bg? Разглеждах роклите на Desigual и ми хареса една, а видях, че са и по-евтини от тези на Fashion Days? Някой нещо да знае?

Благодаря  Simple Smile

# 170
Ако пазарувате от онлайн магазин и доставят с ЕКОНТ знам, че има опция ПРЕГЛЕД и ТЕСТ. Така като отидете в офис на Еконт може да отворите пратката, да прецените дали е правилния размер и едва тогава да я платите. Иначе може да я върнете в 2седмичен срок, ако не е оказано по-дълъг период от време, но си пазете товарителниците от куриерската фирма, добре е да знаете под какъв номер е заведена поръчката. Парите обикновено ги възстановяват по банкова сметка, но цената на дрехата. Транспортните разходи са за Ваша сметка /например идване и връщане до офиса на онлайн магазина - 2 куриерски такси/.

# 171
Здравейте,

Някой има ли представа как стой въпроса със срока за връщане на пари от онлайн магазин? Има ли  срок по ЗЗП в който това трябва да стане или това си го решава всеки един магазин?
Благодаря
Да, срока е 14 дни, някои магазини предлагат и по-голям срок.
Не мога да повярвам, че има толкова разочаровани от пазаруване онлайн. Да не ти се обаждат, да не ти вдигат телефона, да не ти приемат очевидна рекламация, да не ти заменят....
Такива магазини след 2 месеца не би трябвало да съществуват.

Ако и по закон направят тези магазини да затварят, то всичко ще се оправи Simple Smile

# 172
Те много често затварят, защото клиентите и поръчките не потичат веднага и след 1 година, строй се преброй се... Малко остават големите и сериозните.

# 173
Те много често затварят, защото клиентите и поръчките не потичат веднага и след 1 година, строй се преброй се... Малко остават големите и сериозните.

Това е и целта, да останат сериозните /много често това са именно големите, защото те разполагат с ресурси/.
Нека със закон се въведе като начало един регистър на онлайн магазините в България. Като тук бъдат включени всички онлайн магазини с данъчна регистрация на фирмата. Много магазини не са посочили физически адрес за връзка /град, улица и телефон/ да не говорим за данъчен номер и име на фирмата. Това все пак е някаква гаранция , че фирмата не е фантом и при рекламация можеш да я търсиш.
Това нещо ако се направи съм сигурна, че ще отпаднат поне половината онлайн магазини Simple Smile
Да не дърпам дявола за опашката, че тогава ще тръгнат едни проверки.....Но то големите магазини и сега имат данъчни проверки /който много се рекламира и бута напред рано или късно го посещават данъчните/. Julia

# 174
Здравейте,

Някой има ли представа как стой въпроса със срока за връщане на пари от онлайн магазин? Има ли  срок по ЗЗП в който това трябва да стане или това си го решава всеки един магазин?
Благодаря

Здравей! Повечето имат срок от 14 дни след получаването на стоката, но има и много коректни сайтове ако имаш основателна причина дори и след изтичането на този срок ти възстановяват сумата! От личен опит знам със сайт за детски и бебешки дрешки http://www.idividishop.com/bg/products/new/
Бях си поръчала от тях но се наложи да пътувам извън страната след като се прибрах видях, че съм объркала някои от размерите! Срокът за рекламация беше изтекъл но се обадих обясних им че вината е моя, но не съм била в страната и нямах възможност по-рано да върна дрешките. Те ми казаха че няма никакъв проблем да изпратя дрехите и веднага ми възстановиха сумата Simple Smile

Последна редакция: пн, 28 сеп 2015, 21:50 от kamelia_ivanov

# 175
Alessa имат 100 дни време за размисъл, единственото условие е да е запазен търговският вид на дрехата, но то при всички сайтове е така. Аз съм доволна от тях и не ми се е налагало да връщам нищо до момента.

# 176
Чак пък 100 дни... Досега никъде не съм имала проблем, веднага връщат заменят, само за доставката е номера - първо се правят, но малко като се наблегне на темата и отстъпват.

# 177
Привет, тъй като виждам различни мнения за много сайтове, аз също искам да  изкажа мнение за един, става въпрос за megz,  наистина "красиви дрехи", уви само на снимките, поне при мен беше така, поръчахме три рокли, за шаферски за сумати и пари, и накрая дори и цветовете им бяха различни, бяха зашити  накриво и не отговаряха изобщо на размерите показани в таблицата.  Да не говорим за това че чакахме близо два месеца за да ни възстановят парите.
Не ме разбирайте погрешно, фирмата има много доволни клиенти, на  нас ни беше предложена от клиенти на сайта, но аз лично вече не съм сред тях!

# 178
Ходила съм в megz в магазина им, защото и аз си харесах от сайта - ами пълни боклуци. На място си личи - лошите кройки

# 179
Търся си онлайн магазин с хубави дамски екипи, но не мога да намеря.... вие знаете ли някой?
Интересуват ме по-конкретно екипите на найк

Общи условия

Активация на акаунт