Ще имам бебе -нуждая се от съвет

• 3 970
  • 23
  •   1
Отговори
Здравейте мили мами.
преди няколко дни разбрах че ще имам бебе и сега съм много притеснена не знам какво да правя ,къде да отида , да спирам ли работа.моля ви за съвет и подкрепа .Благодаря предварително на всяка която ми отдели време за съвет .

# 1
Да спираш работа? Rolling Eyes

# 2
Да , притеснявам се защото работя по около 11 часа и постоянно се налага да съм на крак и да вдигам машини каси . а съм чувала че не е добре да се вдига тежко .

# 3
Честито!
В началото шока ти е дошъл в повече, изчакай поне две седмици от закъснението на цикъла си, и иди при личния си лекар, от него ще вземеш направление за гинеколог, иди и той ще ти каже какво следва. А иначе си ходи на работа, живей си както досега, само ако си пушила ги спри, спри и алкохола и живей по-здравословно, в смисъл наблягай на зеленчуците и плодовете и това е. Леко бременеене ти желая.
ПС наистина не е добре да вдигаш тежко, но първите три месеца трябва да ходиш на работа, че имаше ограничение за броя на болничните, не се сещам колко беше но май след третия месец беше може да си вземеш болнични до края. Питай в темата за болничните колко беше, а и гинеколога ти трябва да знае.

# 4
Да , притеснявам се защото работя по около 11 часа и постоянно се налага да съм на крак и да вдигам машини каси . а съм чувала че не е добре да се вдига тежко .
ами в такъв случай е добре да спреш работа, поискай си болничен. добре е от сега и да си запишеш час за първата фетална морфология, която се прави в 12- 13 седмица, защото при специалистите всичко е заето с месеци напред. Пии фолиева киселина и не се ядосвай за нищо. Друго за сега не мога да те посъветвам. Успех.

# 5
Честито!
В началото шока ти е дошъл в повече, изчакай поне две седмици от закъснението на цикъла си, и иди при личния си лекар, от него ще вземеш направление за гинеколог, иди и той ще ти каже какво следва. А иначе си ходи на работа, живей си както досега, само ако си пушила ги спри, спри и алкохола и живей по-здравословно, в смисъл наблягай на зеленчуците и плодовете и това е. Леко бременеене ти желая.

Благодаря ти mysti ,притеснявам се главно от работата. опитвам се да спра цигарите , и като за първа и неочаквана бременност  доста се стреснах и притесних, надявам се скоро шока да премине и да се успокоя.

# 6
Тежко не бива да дигаш. Какво работиш, няма ли как някой да го прави вместо теб?

# 7
Тежко не бива да дигаш. Какво работиш, няма ли как някой да го прави вместо теб?
За жалост няма кои да ми помага на работа. Работя в  бърза закуска и работя сама , а все още не знам дали и как да кажа на щефа си. Дори и на майка си не съм казала още . само аз и приятеля ми знаем 

# 8
Заради майчинството по-натам не трябва да оставаш без работа точно сега иначе по принцип 180 дена ти се полагат, значи броиш 180 дни от преди термина +45 заради този който е 45 дни преди раждане и оттогава може да излезеш болнични като ти препоръчвам сложи си една седмица резерв, че аз преносих и вече и акъли давам  Mr. Green Прави се елементарно в ексел това с дните  Peace

# 9
Заради майчинството по-натам не трябва да оставаш без работа точно сега иначе по принцип 180 дена ти се полагат, значи броиш 180 дни от преди термина +45 заради този който е 45 дни преди раждане и оттогава може да излезеш болнични като ти препоръчвам сложи си една седмица резерв, че аз преносих и вече и акъли давам  Mr. Green Прави се елементарно в ексел това с дните  Peace

За какво е този резерв,преносването няма нищо общо с 180 дните.

# 10
Не съм ползвала не знам, но си мислех, че 180 дена са общо.

# 11
180 са до 45 дневния той не влиза в тях,както и преносването.

# 12
Дано сме били полезни на авторката

# 13

За жалост няма кои да ми помага на работа. Работя в  бърза закуска и работя сама , а все още не знам дали и как да кажа на щефа си. Дори и на майка си не съм казала още . само аз и приятеля ми знаем 
Първо виж лекар,чуй какво ще ти каже.Шефа ти ще разбере така или иначе,но много тежко не е добре да вдигаш. Rolling Eyes

# 14
Честито Simple Smile Първо отиди при личния и искай направление за гинеколог който ще ти следи бременността. Започни да пиеш фолиева киселина.
Кажи на шефа си, така или иначе скоро ще разбере. Ако се притесняваш, че може да останеш без работа след новината искай от гинеколога бележка която удостоверява бременността и я представи на шефа си, тогава няма прави да те изгони, но трябва да проучиш точно как стои въпроса, не съм сигурна. На твое място бих си взела болничен, щом работата ти е тежка. Аз излязох в болничен почти веднага щом разбрах, че съм бременна и така до края. Но и за това трябва да говориш с гинеколога си.

Общи условия

Активация на акаунт