Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Не пътувайте със Зора Турс

 • 3 995
 • 6
 •   1
Отговори
 • Мнения: 0
Искам да споделя последното си пътуване до о.Корфу за маиските празници със Зора Турс. Начало 7 часа на 1-ви май от стадион Васил Левски в София. Въпреки, че всяка година фериботните работници в Гърция на 1-ви май щачкуват Зорка тайно се е надявала, че като забавя автобуса така, че 714 км да бъдат изминати за 12 часа, пристигайки в 19:30 ч. вечерта в Игуменица стачката ще е към своя край. Но уви хората започнаха работа точно в полунощ на 2 май, ние търпеливо изчакахме до 2:30 ч. докато всички бяха натоварени и фериботът отплава за Корфу пристигайки в 4:30 ч. Са разлика от фирма Зора Турс други предвидливо бяха оганизирали своите екскурзии с начало 2 май. Мислите ли, че Зорка пое вечерята на пътуващите - нем даже има наглсота да каже всички да слязат от автобуса и да отидат да се разходят в Игуменица докато чакаме полунощ да стане, като могат и да сипийнат и да си хапнат в Игуменица. Така предплатените вечеря и нощувка в хотела изгоряха. След още перипети като извозване със 7-местни микробуси до хотела ни, тъй като пътят криволичи и е тясен, големият автобус не може да стигне до хотела, най-накрая в 6:30 часа сутринта влязох в стаята, кудето климатикът не работеше и нямаше доп. отдеала за да се завием- облякох пуловер и заспах - нямах сили да се разправям с рецепцията - това е 5* хотел, много звезди бев покритие само разположението и храната в ресторанта донякъде компенсираше. За по-кратко отивам на връщането в София, още на 2 май показах билета си за нощния влак София-Варна за 22:35 ч. и помолих Зорка да направи разчет да се приберем в 22 ч. в София. Всичко "възможно" тя направи за да не се съобрази, като избра ферибот за 11:45 вместо този в 10:45 и спираше прекалено често, с което пристигнахме на стадион Васил Левски в София в 22:45 ч.
Не избирайте да пътувате със Зора Турс, колкото и примамлива да Ви изглежда офертата, собственичкатам която пътува с групата е крайно некоректен човек.

# 1
 • Мнения: 172
Разбирам разочарованието ти, но не си съвсем права относно връщането - 50 човека да се съобразят с 1 е малко трудно, а спирането е задължително на всеки два часа, пък и това е пътуване - няма как да се изчисли с точност кога ще се приберете в София.

# 2
 • Мнения: 341
Прегледайте си договора колко нощувки с вечеря ви се полагат. Ако въпросната нощувка, по време на която вие всъщност сте пътували, е била включена в цената (в договора пише), имате право да поискате компенсация. Какво пише в договора?

# 3
 • София
 • Мнения: 1 429
Въпросната нощувка е изконсумирана. Настанили са се в хотела към 6 сутринта. А втората започва от 14 часа. Така че трябва за нещо друго да се хване newsm78. Но според мен на място е трябвало да се направи протокол. Сега вече е късно. А може и да не е....

# 4
 • Мнения: 341
Доколкото разбрах, става дума за нощувка С ВЕЧЕРЯ, а вечеря не е консумирана, освен ако не са получили сухи пакети. Всъщност нямам представа за колко време би трябвало да пристигнат там, където са тръгнали, но щом авторката е очаквала да сварят вечерята - до 21:30 най-късно предполагам  newsm78

# 5
 • София
 • Мнения: 2 955
Не сте били единствените в тази ситуация, ако това те успокоява, но пък вашата организаторка е постъпила, как да кажа, най-измекярски.
На 02-ри пътувах със собствен транспорт и на ферибота до Лефкими имаше три мистериозни български автобуса без пътници вътре. Мистерията се разкри след ден-два, като срещнахме едни познати в комплекса. Били са няколко български автобуса, които също са се опитали на 01-ви да стигнат до острова, пристигнали са след обяд в Игуменица и когато се е разбрало, че фериботи няма да има са откарали пътниците до Парга, там са ги качили на туристическо корабче само хората и в последствие с други автобуси са ги извозили до хотелите, а на другия ден и автобусите с багажа са се придвижили. И тяхното пътуване не е било весело, споменаха за 16-часа от София до острова, имаше и недоволни, защото на 30-ти са звъняли от ТА да ги предупредят да си вземат багаж за една нощ в торбичка, но не са открили някои от хората.
Така че в аналогичен случай решение се е намерило за сметка на допълнителни разходи за ТА, но Зора турс са си ги спестили или пък от незнание е станало така. Бохемия беше една от фирмите с автобусите, спонавам ги, защото са намерили начин, който е бил за тяхна сметка.

За другото и аз мисля, че не си права, ти просто си предвидила много малко време за трансфер до ж.п.гарата, а път час няма, знаеш.

# 6
 • Шумен
 • Мнения: 137
Здравейте! Някой скоро да е пътувал с тях - мнения ?

Общи условия

Активация на акаунт