Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 268

• 38 418
  • 724
  •   1
Отговори
# 300
Лека, Миле! И аз щях да лягам, но този колаж тотално ме разбуди  Heart Eyes

# 301
Айде, сега - колажът те разбудил. Simple Smile)) То де що е Йомер тебе те кара да се кокориш... Simple Smile

А аз съм къде-къде по-милостива от Анатоли, например... Ей това те ококорчва, не, ами сърцебиене докарва! Simple Smile)

# 302
Маричке, сега се бъзикаш с моята душевност..., ама и аз харесвам изкуството, освен кекса...
(да си призная обаче отложих посещение на балет от 14ти за 30ти май, по известни на всички ни причини)  Joy Joy Joy
Много е готин тука Енгин! Някой знае ли Анатоли мъж ли е в действителност или псевдоним, че много се чудя?

# 303

Те такаище! Simple Smile В много отношения ТОЗИ мъж променя живота ни...  ooooh!

Анатоли е жена, гъркиня. Има магазин за компютри и аксесоари към тях. Simple Smile)

# 304
Така е Маричке! Кино отказвам, балет отлагам! Накрая ще се окаже, че този мъж е цялата красота на света, от която имаме нужда  Heart Eyes
Оххх, много ме успокои за Анатоли! Иначе все ми беше притеснено като гледах снимки с подпис Anatoli! Joy
Лека нощ и от мен Hug
(P.S. Маричке, само да вметна, че може да и направиш на Елиф точки по гърба... Нали си има, хем са и част от загадката Joy )

Последна редакция: ср, 14 май 2014, 01:00 от miranda78

# 305
Мнение на Айлийн (тази, която направи преразказа на ВКЕМ на руски) за филма:

В тази история аз не мога да виня никого.
Ейлюл вижда красотата в душата на Текин в неговите рисунки, тя прониква в неговата работа, даже го счита за свой кумир, тя разбира неговото творчество. Тек и обръща внимание едва след като чува, че карикатурите му са я впечатлили, едва след това той започва да изпитва чувства към нея. На острова са идвали хиляди красиви момичета, но на него и през ум не му е минавало, че някоя от тях може да му обърне внимание, а тук той чува, че е идеал за тази непозната. Той живее със своите страхове и компелкси, да чуе нещо такова за него е в областта на фантастиката...
И какво след това? След това той заема позицията на наблюдател, започва отдалеч да наблюдава обекта на любовта си... ако не беше неслучайната случайност (момиченцето Гюлшан, която ги подвежда под общ знаменател, то навярно той така и не би се приближил към Ейлюл и би продължил да я вижда само в мечтите си...
По натура Ейлюл е активна, амбициозна, енергична, инициативна, тя гради кариера, наслаждава се на живота без да се обръща назад, на нея всичко бързо и омръзва. Тя иска нови усещания, нови чувства, не обича постоянството - уморена е от тоношенията с бившия, бързо и омръзва почивката на острова, тя иска непрекъснато да е в движение... И за съжаление, Ейлюл и Тек се движат в различни посоки: тя по вертикала, той - по хоризонтала. Те имат различни приоритети в живота, различни виждания за живота, различни страхове.
Тя обиква Тек, но се изплашва от това, че случилото се е в разрез с нейното светоусещане,  затова и бяга.
Печално е това, че Тек тръгва след нея, тя го е привързала/опитомила; тя го въвежда в друг живот, а той не е готов за този свят. Затова в края на краищата тя му казва "Ти не можеш да отидеш там, където отивам аз".  Те са от различни светове. Тя няма място в неговия сват, той няма място в нейния.
Неговата смърт не е самоубийство - просто авторът е решил да приключи историята по този начин, чрез физическа смърт. Ако Тек беше останал жив, той щеше да умре духовно. Може би Ейлюл щеше да се върне при него, водена от чувствата си към него, но всъщност, тя не би могла да живее с него, не би го оставила и той да живее спокойно, отново би го напуснала. Просто природата и е такава - тя е непостоянна.

Скрит текст:
Я в этой истории не могу кого-то абсолютно винить.
Эйлюль увидела красоту души Текина в его рисунках, она прониклась его работами, даже считала его своим кумиром, она его понимала в его творчестве. Тек обратил на неё внимание только после того, как узнал, что его карикатуры её впечатлили, только после этого начал испытывать к ней чувства. На остров приезжают тысячи красивых девушек, но он в мыслях не допускал, что на него может обратить внимание красивая девушка, а здесь он сам услышал, что для этой незнакомки он идеал. Он живет в страхе и в комплексах, услышать такое, для него это было с области фантастики…
А потом что?…потом он занял наблюдательную позицию, стал издали смотреть за объектом своей любви…если бы неслучайная случайность (девочка Гульшах), которая их свела к общему знаменателю, то, возможно, он так и не подошел бы к ней и видел бы её только в своих мечтах…
По натуре Эйлюль активная, амбициозная, энергичная, инициативная, она строит карьеру, наслаждается жизнью не оборачиваясь назад, но ей всё быстро надоедает. Ей хочется новые ощущения, новые чувства, ей надоедает постоянство, она устала от отношений с бывшим, ей надоел отдых на острове, она должна быть постоянно в движении, и к сожалению, движутся они с Теком в разных направления, она по вертикали - он по горизонтали. У них разные приоритеты в жизни, разные взгляды на жизнь, разные страхи.
Она любила Тека, но испугалась того что произошло с ней, это идет вразрез с её мироощущением, поэтому она и сбежала.
Но печально, то что Тек пошел за ней, она приручила его к себе, она вывела его в другую жизнь, не готов он был к этому миру. Так она ему в конце и сказала, "ты не сможешь пойти туда, куда иду я", они из разных миров. Ей не место в его мире, а ему нет места в её.
Его смерть - это не суицид, просто автор закончил историю так, физической смертью и порешил на этом, но если бы Тек остался бы жить, то он погибал мы морально. Эйлюль, возможно, вернулась бы к нему, чувства к нему привели бы её снова, но жить она с ним не смогла бы и ему не дала бы спокойно жить, снова уехала бы, натура у неё такая…непостоянная она девушка.

# 306
Скрит текст:
Така е Маричке! Кино отказвам, балет отлагам! Накрая ще се окаже, че този мъж е цялата красота на света, от която имаме нужда  Heart Eyes
Оххх, много ме успокои за Анатоли! Иначе все ми беше притеснено като гледах снимки с подпис Anatoli! Joy
Лека нощ и от мен Hug
(P.S. Маричке, само да вметна, че може да и направиш на Елиф точки по гърба... Нали си има, хем са и част от загадката Joy )

Joy Joy Joy В този ракурс на гърба на Елиф, освен да ги изкопирам от куклата, няма друг начин да ги сложа. Simple Smile) Но предложението ти има резон. Хем ще са като контрапункт на перлите, обвили гърба и. Simple Smile)

# 307
Скрит текст:
Така е Маричке! Кино отказвам, балет отлагам! Накрая ще се окаже, че този мъж е цялата красота на света, от която имаме нужда  Heart Eyes
Лека нощ и от мен Hug

Joy Joy Joy В този ракурс на гърба на Елиф, освен да ги изкопирам от куклата, няма друг начин да ги сложа. Simple Smile) Но предложението ти има резон. Хем ще са като контрапункт на перлите, обвили гърба и. Simple Smile)
Радвам се, че идеята ти хареса  Simple Smile
Благодаря за преведеното мнение от руския форум!!!

# 308
Елиф поздравява Йомер  Joy Joy Joy

https://www.youtube.com/watch?v=HjxgfeD6MF4 

Tanusha, за спойлера   bouquet   bouquet   bouquet

Момичета, клипчето е страхотно, но ми се струва по-подходящо за единствената нощ на  Тек и Ейлюл, в която без съмнение тя е по-опитната, а той съвсем невинен, отколкото за Йомер и Елиф, двама според мен значително по-зрели хора, на възраст малко над тридесет години.

Тануша, можеш да се обръщаш към мен както прецениш. Най-лесно и най-точно е с копиране на името. Никът, който аз съм си избрала означава единствено, че съм една от мнооогото пеперудки, които летят из нета, без никакви претенции, изисквания или намерения  Grinning Grinning

Лека нощ на всички!

Последна редакция: ср, 14 май 2014, 02:05 от Вutterfly

# 309

Благодаря на Марица за преводите от руски

Мнение на Айлийн (тази, която направи преразказа на ВКЕМ на руски) за филма:

Те са от различни светове. Тя няма място в неговия свят, той няма място в нейния.

Скрит текст:
... они из разных миров. Ей не место в его мире, а ему нет места в её.

... всеки един от двамата ИМА място в света на другия ...
Ако някоя от вас не е съгласна с това мнение , много моля да не се сърди на мен , а на моята гледна точица , която все витае в облаците , кацнала на някoe ,, символно ниво ''
Скрит текст:

...
Добро утро , момичета СРЯДА Е  най-чаканият ден от седмицата

Скрит текст:

# 310
  • Бургас
Добро утро и честита сряда Laughing
Снощи сте си пофантазирали провокирани от  Джо Блек BlushПодобно нещо ще видим  Heart Eyes,ама е раничко още Laughing
 Грабвам си едно колиенце от Маричка   bouquet
Приятен и успешен ден Енгинки Heart Eyes

# 311

Добро утро момичета Енгинки !  Two Hearts

Величка  Two Hearts  Хаяско  Two Hearts

Дойде и срядата - нашият ден ! Знаете си -  работете бързо, че довечера рано-рано да заседнем на диванчето с чашите / кой каквото обича / и да се отдадем на сладка приказка в очакване на поредната серия ...

До следобяд !

# 312
  • Пловдив

Здравейте Енгинки. Около 12 часа ни делят от срещата с Йомер. Да си припомним какво знаем към момента за епизод 9.

Озет за епизод 9:
Елиф се опитва да разгадае реакцията на Йомер и какво мисли той за случилото се. Един неочакван гост прекъсва разговора им и всичко остава недовършено.  
Елиф е вложила чувства в целувката. А Йомер?  
Елиф  изгаря от любопитство да научи какво изпитва той. Опитва се да разбере дали Йомер изпитва същите чувства, като нея. Ще получи ли Елиф отговора, който очаква?
За Нилюфер страницата с  Метин е напълно затворена.Нилюфер е очарована от Метин. Пелин и Арда отиват, за да снемат показанията й. Искат Нилюфер да направи фоторобот на Метин. Нилюфер е на път да предаде човека, когото обича.
Междувременно Елиф се е успокоила, защото  Нилюфер е свободна. Скрива в дома си, парите които Метин й даде. Сама се свързва с Метин и му казва, че иска да му върне парите, в замяна на записите.  Метин се сблъсква с голяма изненада, докато се подготвя за срещата.   Елиф продължава да крие от майка си, че Йомер е полицай и връзката им е  не е реална, а само за да спасят Нилюфер. Опитва се да намери подходящо време, за да й признае това, но плана й се обръща с главата надолу.  Освен това не е наясно, че Аслъ отново е готова за атака. Въпреки всичко, Йомер продължава разследването за нощта на убийството и стига до много важна следа. Отива да съобщи на Елиф, но не очаква такава реакция.

1.Подсказки за 9 епизод на "Мръсни пари и любов:
"Елиф обяснява на Бахар какво изпитва.
Eлиф: "Какво става с мен... Не мога да се позная. Имам много проблеми, нямам време... Не минава ден без да се случи нещо. Но пред очите ми има една усмивка... Когато Йомер се засмее, тъмнината изчезва…"
Йомер и Арда споделят.
Йомер: "Съдбата продължава да ми нанася удари. Не знам на кого съм ядосан…"
Метин и Таййар анализират ситуацията. Този път Метин му казва истината .
Tаййар: "Как така не си знаел, че годеникът на Сибел Андач е полицай! Тя работи с нас години наред…"
Елиф има предложение за Метин, но той преследва много по-голяма цел…
Този Метин съвсем ще ни обърка в предстоящия епизод. Добър човек ли е... лош ли е...?
Йомер попада на важна следа към убийството. Това ще постави член на семейството на Елиф в трудно положение.

2.НОВИ ПОДСКАЗКИ ЗА ЕПИЗОД 9:
След като Елиф признава любовта си, тази ситуация я прави много объркана, това не е нещо нормално в живота й. Тя се чувства влюбена в Йомер, той се е превърнал в най-хубавото нещо в живота й, готова е да му даде целия си свят. Докато за Йомер най-важното нещо е да открие убиеца, от една страна да изчисти името на Сибел, а от друга да има справедливост за това убийство.
В съзнанието му е това, че той прави връзка между диамантите и убийството, затова се е въвлякъл в случая с диамантите.  Докато Йомер решава постепенно случая, Метин го очаква голяма беда /бедствие.
Йомер и Елиф с всички сили се стараят да открият Метин и да го накарат да си плати за всичко, което е направил, особено на Нилюфер, която дава напълно грешно описание на Метин, и това ги кара да си задават въпроси /т.е. да се усъмнят/.
Чичото на Метин, който досега е пренебрегвал всичките му грешки и е продължавал с живота си, този път няма да успее в това.
Елиф рисува нещо за Метин, но този път връзката ще нарани и нея, Елиф също ще бъде въвлечена в техните грешки.
Предния път го е направила, заради сестра си, но този път ще го направи заради друга информация, която ще узнае. Но този път Йомер ще знае за цялата ситуация. Ще бъде учуден от Елиф, както обикновено. Ще открие нещо и ще го пренебрегне /заобиколи.
Йомер ще закъснее да даде на Елиф, това което е нарисувала, Елиф се страхува от грешката, която е направила - прането на мръсни пари.
Замесена е, без дори да го осъзнава, подозира че Йомер знае, но ще открие един силен мъж.

Йомер е открил следа относно убийството на годеницата му, но семейство Денизер няма да го понесат. Ще се обърнат ли срещу Йомер?
Това което е открил за Сибел засилва възхищението на Елиф към него, но дали след време това ще се превърне в отмъщение или любов?

Трейлъри:
Трейлър еп.9.1:
https://www.youtube.com/watch?v=eXTUdHeCWqY

Трейлър еп.9.2:
https://www.youtube.com/watch?v=_TqnmdkfwaQ

Последна редакция: ср, 14 май 2014, 08:09 от mariana51

# 313
   Привет, момичета! smile3525
   Малко съм далечко и нетът в хотела е по традиция кошмарен, та не мога да пиша когато ми скимне, но поне ви следя оттук-оттам.
   Днес е Сряда, но за съжаление, ще пропусна онлайна довечера. Нищо, тъкмо ще изгледам епизода после накуп без реклами. Пожелавам ви много емоции и стискам палци целувката от края на миналата серия да не се окаже последна до края на сезона. Че много им е в стила на комшиите... smile3516
   Благодаря ви за преговорите, клиповете и мислите, които споделяте! Hug
   Само вметвам в отговор на Бътерфлай (че гледам никой не е взел отношение към мнението й) относно израза "спътници в живота", употребен от мама Елван. Смущението ни, мила, идва от това, че на български и на турски двете словосъчетания имат различно съдържание. На български този израз обикновено се употребява за съпрузи или поне хора, живели дълги години заедно. Докато в турския (ако не се лъжа, буквално фразата беше "йол аркадаш") има по-скоро значение на "другари" - нещо като "бойни другари". Но ние думата "другар" почти я изхвърлихме от речника след комунизма, че малко други асоциации ни навява. smile3503 Но употребена в оригиналния й смисъл към Йомер и Елиф си е точно на мястото. Поне, според мен.
   Толкова от мен, тук слънцето пече (типично по гръцки), моренцето е още хладничко, но става за къпане, гларусисте врещят и радиото дъни сиртаки. Пълна идилия! sun Прегръщам ви! Hug

# 314
Добро утро!

Общи условия

Активация на акаунт