Предучилищна - набор 2009 г.

• 72 703
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
Сиси, ако се наложи да повтори ПУ при петгодишните, това буквално би убило ентусиазма на детето да учи и ходи изобщо на училище. От сега няма търпение да мине ваканцията и да отиде при другата госпожа, при големите ....
С материала са по-напред едно 60% от децата. Но емоционално зрелите са в пъти по-малко.

# 61
  • София жк Бъкстон
Здравейте!
Записвам се и аз в темата. Дъщеря ми остава в детската градина. В близкото училище,което ще посещава евентуално каката, няма ПУ.

# 62
  • Пловдив
Здравейте, сина ще бъде в предучилищна в градината. Според мен, поне до 7-годишна възраст (че даже и след това) следобедния сън е почти задължителен, а не виждам как би станало това, ако е записан на ПУ в училището. В градината работят по МОЛИВКО, интересни са и работните тетрадки. Изненадва ме с доста неща, които знае, а аз не съм се занимавала кой знае колко (явно в градината го правят) и го поднасят по ненатрапчив начин, така че на детето да му е приятно и интересно. Освен това в градината имат възможност за повече игра навън (под надзор), която при работещи родители не винаги успява да се получи след работно време. Това са моите доводи.

# 63
Привет, ние 3та група ще сме в градината. Занимават се по "Ръка за ръка" и Крокотак и-нет версия  Laughing Миналата година ми върнаха голяма част от тетрадките почти непокътнати, очаквам и тази да е така...не е като да сме отсъствали много  Sunglasses
Предучилищната /втората предучилищна/ ще зависи от това кое училище ще изберем и дали то има предучилищна. Харесали сме 2,3 общински, но те са без предучилищна. Не изключвам и вариант да изкараме предучилищна в частно училище, за да преценим дали ще сме доволни и ако сме доволни, да останем, а ако не сме-ще си кандидатстваме за първи клас в общинско училище. За сега всичко ни е доста объркано, а и желанията са едно, а възможностите друго, така че ще следим наборчетата с интерес. А и както знаем, сме много  Laughing

# 64
  • София
Да се запиша и аз в тази темичка. Надявам се да сме си така полезни, както в подобната за набора  на другата ми щерка.   Hug

Моето дете ходи на английска забавачка до обяд, догодина ще продължи в горната група, а след това се надявам да я вземат в училище на предучилищна. Много обмислях дали да не я запиша още тази година, но ще кара два пъти едно и също, тъй като училищната група е за 6 годишни. Реших, че ще загуби интерес след това, иначе има необходимото търпение да слуша, пише и внимава.
Връщам се да ви прочета  Grinning

# 65
Касита, това си помислих и аз. Нашият случай няма да е такъв, ако реша да го пусна по-рано в 1 клас, но въпреки това ще ви следя за кураж, че и двамата са момчета и точно на същата възраст.. Hug

EliG,   Heart Eyes

# 66
Записвам се, за да ви следя.

При нас картинката е малко особена. В момента не сме в страната, но ще се приберем със сигурност. За съжаление още не знаем кога. Ако е тази година - не знам. ooooh! Мислех за предучилищна в училище, но виждам, че са минали сроковете за подаване на документи. Дали някой знае какво се случва, ако се налага да се подават документи по-късно? Няма шанс и трябва да търся частни алтернативи или има някаква процедура?

И още, някой може ли да похвали 5-то училище в Павлово?

Иначе дъщеря ми посещава британско училище в момента. И ако останем, от септември ще бъде Година1. Т.е. в момента се води предучилищна. Учат ги да четат, проста математика и всякакви неща от живота - динозаври, бубулечки, планети и т.н. Всичко на английски. Аз я уча да чете на български. Прибирам я в 3 или в 4 от училище. Не се спи там, но моята щерка се отказа от следобедния сън още на 3 г.

# 67
  • София
Имам съседи с деца в 5-то училище- доволни са. Предимството е, че е до четвърти клас и няма да им големи ученици. На мен базата не ми хареса , а и мисля, че не е целодневна предучилищната група. 5-то ми е по-удобно като локация, но избрах по-далечно , с целодневна група, със следобеден сън и с ранноезиково обучение. Не съм сигурна дали не се приемат още документи в 5-то. Ти провери ли?

# 68
Здравейте,
СИСИблагодаря за темичката. Точно такива размисли ме мъчат в момента. Сина ми ще навърши 5 август. Правихме два пъти опити да започне да посещава детска градина, но се отказахме. Първият път изкара 3 месеца с много болести, рев и драма. Всички се поболяхме от това. Следващата година го преместихме в друга детска градина, той сам пожела да ходи. Първите два дни беше супер щастлив, но явно стана някакъв инцидент и всичко се обърна. Мъчихме се още месец и се отказахме. Аз съм по майчинство с второто ми дете и мога да го гледам, но септември решихме да го запишем в училище. Надяваме се атмосверата да е различна и да няма драма.
Онзи ден свекър ми е взел документи, но не са му дали краен срок за подаване. Някой знае ли има ли срок за подаване на документите?

# 69
  • София
И дъщеря ми ще изкара двете предучилищни групи в градината. Градината и е хубава, доволни сме и от база, и от учителките. Изобщо темата училище ми е много далечна, а времето си минава  ooooh! Около нас няма кой знае какъв избор на училища- Зона Б-5, направо не знам какво ще правим.

# 70
Някой знае ли има ли срок за подаване на документите?
Явно за всяко училище е различно, така че трябва да се провери индивидуално. Някъде и още през май изнасят класиранията, но обикновено записванията са юни, а също и първа родителска среща.

# 71
  • sofia
Здравейте! И аз се колебая за 5-то училище. Дилемата ми е между него, 34-то и 142-ро.
Ще съм ви много благодарна за отзиви и препоръки.

# 72
ПУ в училище дава предимство на детето за постъпване в първи клас, разбира се. То, при желание на родителя и при подаване на заявление отива автоматично в горна група, клас.

Джери, аз за Зиби и друго съм се замислила, че не само за първи клас ще берем ядове, а и нагоре- гимназия, университет...  Mr. Green

Касита, наскоро и аз  се замислих за този въпрос. Тази година приемът във ВУЗ става на принципа "кой не е желал, той не е влезнАл", но при нашите "наборчета" конкуренцията ще е жестока-а  box

# 73
Кришка, подали сме в 5-то, 142-ро и в 132-ро , 34 то не ми е удобно като място. И аз ще съм благодарна за отзиви

В 5 то преди две седмици ни казаха, че са подадени вече много молби, но ние подадохме също, чакаме да излезе красиране, но не знам кога ще е. В 142 ро също имали твърде много кандидати и ни казаха, че шансът да ни приемат е минимален, а там и базата не ми допадна много за предучилищната
В 132-ро пък, тъй като от тази година започвали с предучилищната имали само 4 ри молби и можели да не успеят да формират група

От останалите в района 36-то, 51-во и 2-ро нямат подготвителни

# 74
  • София
Еспа, кое не ти хареса в базата на 142-ро?

Общи условия

Активация на акаунт