Предучилищна - набор 2009 г.

• 73 062
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
  • Кърджали
Утре е последния ден на Кати в градината за тази учебна година (тя на сборни групи не ходи) и после ваканция.
Беше една много хубава година за нея. Щастлива е, това е най - важното. Учителите не могат да спрат да я хвалят как се справя с материала. Общо взето умее нещата, които се изискват на тази възраст. Умее да смята, брои до повече от сто, чете доста прилично (има вече прочетена една книжка).
Тия дни се е провело някакво "оценяване " диагностика на децата от предучилищните групи в града. Та се оказа, че Кати се е справила най - добре в града от всички деца в първи подготвителни групи.Е, малката госпожица твърди че задачите били много лесни. Но това ми стига, за да се радвам с нея.

Последна редакция: чт, 28 май 2015, 13:43 от Aлекcандрa

# 541
  • Пловдив
Момичета, кога трябва да взема отпусно от градината, с което да го запиша в училище?

# 542
Момичета, кога трябва да взема отпусно от градината, с което да го запиша в училище?

Въпрос на уговорка с директорката. Изискайте среща с нея и уточнете нещата, тя ще ви обясни всичко.

Утре е последния ден на Кати в градината за тази учебна година (тя на сборни групи не ходи) и после ваканция.
Беше една много хубава година за нея. Щастлива е, това е най - важното. Учителите не могат да спрат да я хвалят как се справя с материала. Общо взето умее нещата, които се изискват на тази възраст. Умее да смята, брои до повече от сто, чете доста прилично (има вече прочетена една книжка).
Тия дни се е провело някакво "оценяване " диагностика на децата от предучилищните групи в града. Та се оказа, че Кати се е справила най - добре в града от всички деца в първи подготвителни групи.Е, малката госпожица твърди че задачите били много лесни. Но това ми стига, за да се радвам с нея.

Поздравления за Кати,
явно сте попаднали на добра група в ДГ. Явно детето е много умно и ви поздравявам за това най искрено.
За мен това което съм написала е напредък, защото в нашата ДГ Михаела беше от изолираните деца в група от 32 деца. Според учителките била разсеяна и незаинтересована, което за тази 1 учебна година се опроверга. Няма как да изисквам да навакса повече от това Simple Smile
Тя в ДГ за 3 години не успя да научи и едно стихче аз сега знае доста неща Wink

# 543
  • Кърджали
По принцип всички ни се чудеха на акъла да запишем детето точно в тази градина. Защото е посещавана основно от циганчета, поради близостта на градината с махалата. В началото беше заради липса на места в другите градини, но след това с мъжа ми сме си говорили, че и пари да ни дават не я местим (имахме възможност да я месместимтказахме се). Едно на ръка че не търпи на промени, второ - попадна на страхотни учителки. Трето, поради факта че не е от циганчетата, бързо успя да се превърне в любимка на учителите, а и децата я харесват. Учителката още в началото беше казала, че изискванията и спрямо нея ще са по - високи, защото вижда как се справя. И така....
Имах някаква мисъл за последната предучилищна група да я местя в училище. Но пак се отказах. Знаем си я колко обича промени....А и какво повече да изисквам...

# 544
  • София
Браво на Кати!
При нас мина тържеството снощи, но Калина ще ходи още месец на забавачката, за да не скучае вкъщи, докато кака й е на у-ще. За тези две години, особено тази, успя да научи доста неща. Но за мен най-важното е , че ходи през цялото време с огромен ентусиазъм, паднахме се с много сладки дечица, госпожите са чудесни, страшно обичат децата и полагат голямо старание. И отдавна не съжалявам, че така и не ни приеха по стандартния ред в градината, която ни е точно до блока. Сега всички стискаме палци да я приемат в предучилищната на кака й. Иначе свири на пиано и ходи на гимнастика. А аз проучвам вокалните групи, има данни да пее, и ми се иска да я пробваме някъде. Ако някой има впечатления моля да ги сподели.

# 545
  • София - Рим и обратно
Аз също се интересувам от уроци по пеене за 6 годишната ми дъщеря Simple Smile.
Помня, че водих голямата преди години на прослушване за хора на БНР, но сега изобщо не виждам провежда ли се изобщо и кога.

# 546
  • София
Аз пък търся добър учител по цигулка за 5 годишния ми син Grinning
Човекът много иска да свири, дано да не е временно увлечение Wink

# 547
Дори и да е временно винаги има полза и поука.Аз бих го записала,ако иска.И бих го отписала ,ако не му хареса.

# 548
Имаме две познати дечица,които пеят в Пим Пам и са много ентусиазирани и доволни.

# 549
  • София
От колко годишни взимат в Пим Пам децата?Дали имате информация?
Защото моята принцеса става на 3 есента и много искам ад я запиша да пее някъде,тъй като е изключително музикална,макар да не може да говори като хората пее напълно вярно /пяла съм в хор и затова знам,че е наистина добра/.

# 550
От 4ри взимат със сигруност,но за 3 не съм сигурна.

# 551
  • София
Дори и да е временно винаги има полза и поука.Аз бих го записала,ако иска.И бих го отписала ,ако не му хареса.

Да, и аз така мисля. И много ми се иска да открия сърцат учител, който да го увлече и да му помогне да заобича цигулката още повече.

# 552
Ние сме по Здравей ,Училище следващата учебна година.Много съм доволна от помагалата на Булвест.Добре се справя детето,може да пише само.Има мераци за 1клас,но е малка според мен.Нека изкара още една година в ПГ.Набор 2009 e,родена е в края на годината.Повечето приятелчета от групата,родени в началото на годината са първи клас вече.Няма за къде да бързам в крайна сметка.

# 553
Искам да попитам нещо педагозите в темата...
Върнаха ни тетрадките от градината. Очаквах да науча как дъщеря ми се е справила и как е напреднала, но .... картата накрая не е попълнена от учителите. Задължително ли е да бъдат попълнени или няма никакво нормативно изискване това действие да е задължително и е оставено на добрата воля на персонала? Тази оценка за готовност е много подробна и би ми дала много ясна представа къде детето има проблеми.

Много съм ядосана. Уж е най-добрата градина в квартала с Огрррррррррроооооомните претенции на г-жа директорката, а ноември установих, че детето не е научено на елементарни неща от началото на учебната година, които вече следва да знае. Започнахме в къщи занимание по друга система и детето направо избухна. Всеки път когато питаме учителките как напредва ни се обяснява, че дори изпреварва някои деца.

Последна редакция: вт, 09 юни 2015, 10:58 от Анонимен

# 554
  • Sofia
Не се ядосвай, при нас е попълнено всичко - навсякъде е отбелязано, че се справя сам. Абсолютно нищо не значи това. Аз знам, че на някои неща не се справя сам. Така че дали е попълнено или е написано, че всичко е наред, няма никаква разлика.
При нас един път са им давали да режат, той не се е справил, донесе ми "изрязаното"- трагедия. Попитах учителката как са другите деца- ами не знам, то нали са 30, как да ги видя всички, кълцат там нещо.

Общи условия

Активация на акаунт