Предучилищна - набор 2009 г.

• 73 005
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
При нас на всичките книжки имаше попълнени диагностики  и за входно и за изходящо ниво.Нямаше никакви празни места с изключение на седмиците,когато беше болна.Тази година смепри нова госпожа,защото нашата поема първи клас.Като ви чета определено в училище учителите повече си вършат работата по помагалата в сравнение с ДГ.

# 571
Сега откривам темата, записвам се и се връщам да чета Simple Smile

Моето детенце ще посещава предучилищна в градината, която посещава.

# 572
Да подбутна темата , че вече започна да ме тресе предучилищната треска Simple Smile

Сина ми ще бъде ПУК в ЧУ. Очаквам родителската среща с нетърпение.
Купихме нова раница и несесер.
В процес на издирване съм как да надпиша дрехите. В училището са с униформа и съм сигурна, че разпознаването на сучиерите ще е мисия невъзмиожна.
Сутрин ще трябва да е закусил. Та също незнам как ще се справяме с тази дейност в 7,30 часа. Най-вероятно ще трябва да го пращам с нещо за междина закуска.

Следващите 2 седмици - доста неща трябва да организираме за да функционира правилно матрицата.

# 573
Да подбутна темата , че вече започна да ме тресе предучилищната треска Simple Smile

Сина ми ще бъде ПУК в ЧУ. Очаквам родителската среща с нетърпение.
Купихме нова раница и несесер.
В процес на издирване съм как да надпиша дрехите. В училището са с униформа и съм сигурна, че разпознаването на сучиерите ще е мисия невъзмиожна.
Сутрин ще трябва да е закусил. Та също незнам как ще се справяме с тази дейност в 7,30 часа. Най-вероятно ще трябва да го пращам с нещо за междина закуска.

Следващите 2 седмици - доста неща трябва да организираме за да функционира правилно матрицата.

Аз от Лидъл съм купувала етикети за надписване на дрехи. Текстилни. Лепят се с ютия и си имат писалка. Но съм виждала подобни и по китайските сайтове и в e-bay.
Нашата униформа уж е надписана. Пришиват към оригиналните етикети едни ужаsни драскащи и ръбести етикети. Мисля да ги изрежа и да сложа лепящи се.

# 574
Bliss  тези лепящите от e-bay ли ги поръчваш?

# 575
Не, купих ги от Лидъл. Но същите има и в e-bay.

# 576
И аз чакам обаждане за родителска среща. В предучилищна в училище.

# 577
  • София
Hope for Two, дай адрес и ти пращам текстилни, които се лепят. С писалка.

Не ми трябват и само и подмятам.

Моето дете е ПУК в ЧУ, но нямат униформи тази година.Чак в първи клас.

# 578
Еndira мерси ще ти дам координати на лични.

Как е организирана закуската в училище при вас?
Какво четете на децата?
Самите деца четат ли?

# 579
  • Кърджали
Кати ще си продължи и тази година в градината. Много мислих дали да не я прехвърля в училище, уж и като гаранция че ще може да е първи клас там. Но се отказах, защото тя трудно приема дори и най - малката промяна.
Сега очаква с нетърпение началото на учебната година. Повтаря ми, че и било мъчно за учителките.

За четенето - тя е забила на историите за Франклин и само това иска да четем. Класическите приказки не я влекат /чели сме ги като беше по - малка, но в един момент като каза Франклин... Ще получа алергия към костенурки вече/. Има и някои други книжки, които харесва - Таласъмчо, една книжка за едно жабче, но рядко ги иска тях. Не обича и прекалено дълги /по нейния вкус и критерии/истории.
Може да чете, сричайки, но с разбиране. От време на време я карам да попрочете някой ред от Франклин. Не и е любимото занимание, защото и е трудно все още. Затова и не наблягам много много. Да не се получи обратния ефект...

# 580
Книжките, които четем имат много разнороден характер. Четат се и приказки, и разкази, и стихчета. Основно са пълни със закачливи истории. Наблягаме на съвременните автори. В последно време излязоха и много добри млади родни творци, които искрено ме забавляват мен самата.  И класика четем, но и тя е наша. Издателство "Жанет 45" направиха много добро попадение с детската им поредица в последно време. "Мили бате" на Станка Пенчева, "Не е честно" на Виктор Самуилов, "Девет хремави планети" на Румен (и забравих фамилията, но и няма значение), "Приказки от оная гора", както и две книжки с приказки в чудесна увлекателна рима на Мая Дългъчева (последната ѝ книжка си я издаде с някакво учебно издателство, което не знам защо не разпространява и вече три месеца е неоткриваема в книжарниците). Издателството имат една поредица за Божанка, която скоро мисля да внедря за четене. Извън тях има и други неща, които одобряваме. Най-после и Юлия Сприридонова-Юлка произведе книжка за малките. "Бъди ми приятел" е много сполучливо попадение. Леда Милева е Любима от много време, а сега - покрай нашумелия текст в учебник за една плесничка, намерих малкото налично творчество на Янаки Петров, по-известен като Чичо Чичопей. Който го чете, до 7 годинки може и да се забавлява.  Това е личната ми оценка. От класическите - сборниците с приказки на Елин пелин и Ангел Каралийчев. Как можах да забравя и Валери Петров!!!
В момента, за разнообразие нещо не родно - "Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада", която намирам за много странна, но на драгият домашен слушател му харесва. Преди това, пак така имаше някаква пингвинска книжка. Помня само, че е на непознатото ми до преди да я взема на госпожичката издателство Ентусиаст. "Пингвини в паника".
За четенето - прави пълен бойкот да чете на някой друг. Когато скучае обаче, се зарива в книжки и си чете заглавията на разказчета, приказки, стихове.

# 581
А къде го забравихте Петсън и котарака му Финдъс? Поредицата е от 9 книжки, авторът - Свен Норквист. Разкошни, смешни, красиво илюстровани.
Между другото, говорих вече с учителката; в нашето училище, занятията на 5-годишните почват по програма от 16-ти. Първият им час в целия има учебен живот - математика  Rolling Eyes
Купили сме всичко. Учителката ми направи впечатление на сериозен и отговорен човек. Каза, че единственото, което забранява, е бой и обидни думи между децата.  Crazy Към много неща щяла даде толеранс, защото разбира, че тепърва ще изграждат навици.
Представям си го моят син - като му омръзне, сигурно ще отиде да й съобщи, че вече иска да си ходи. Дано да свикне сравнително лесно.

# 582
При нас Петсън и Финдъс не намериха почва и харесване. На книжния пазар това му е хубавото. Доста богат е и за всеки  вкус има по нещо.
Математиката е чудесно начало на ученическия живот.  Simple Smile

# 583
Хм, у нас пък поредицата "Вълшебният свят на Тони Улф" не намери почва. Гледам, че постоянно излиза нова книга от поредицата, но моят син не я иска.
Норквист зависи и как го четеш. Аз също се забавлявам и си умирам от смях, явно се е предало.

# 584
Не. За сравнение кака му четеше педи първи клас, а познаваше и пишеше (печатно) всички букви още на 2 г. Но децата са различни, момчетата също, а съзнавам също, че с него се занимавам, четем много по-малко, отколкото съм го правила с нея. Май е нормално да е така с вторите деца, не че не искам, но повечето свободно време той предпочита да бъде с кака си. Добре че тя често го "играе" учителка и на математика отдавна го научи, но с четенето нямат напредък. Simple Smile Когато му дойде времето.

Норквист зависи и как го четеш. Аз също се забавлявам и си умирам от смях, явно се е предало.
Peace И вкъщи всички сме му фенове - и малки, и големи. Миналата година на Киномания ходихме и на игрален филм, много хубаво направен, предава чудесно автентичната атмосфера от книжките.

Общи условия

Активация на акаунт