Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Застраховка недвижимо имущество

 • 17 850
 • 97
 •   1
Отговори
 • Мнения: X
Предстои ми застраховка на жилището ми и не знам към кое застрахователно дружество да се обърна. Другото ни жилище е застраховано в Булстрад, но не съм доволна от местния офис и не бих застраховала и другия апартамент там. Близо до нас има офис на SDI, но не знам нищо за тях, някой има ли лични впечатления?
Другото, което ме интересува е, тъй като, Слава Богу, не ми се е случвало, при евентуална неприятна случка, трудно ли се получава застраховката, как се процедира? Ще ви бъда благодарна, ако споделите мнения и впечатления с всичко свързано със застраховането и пътят към получаването на обезщетението при възникнал проблем.

# 1
 • Мнения: 48
Имам опит с Алианц, и мога да кажа само хубави неща.

Основното им покритие включва повече рискове от доста други компании, в момента има и някакви оферти.

Два пъти имах щета ( не много сериозни и скъпи), мина лесно - заявяване на щетата, не са искали оглед, възстановиха ми сумата за ремонт по банкова сметка за около 10 дни.

Този месец търсех по- добри условия от други компании за друг имот, е пак при Алианц отидох накрая.

За по- сериозна щета нямам опит, дано и да нямам....

Направо реклама им направих. Без да искам  Wink

# 2
 • Мнения: X
Благодаря Simple Smile Аз имам влог в банка Алианц и веднъж, докато теглех пари, попитах и за застраховка.
Тогава имаше една служителка, която май не беше много наясно с нещата или не й се занимаваше. Каза ми, че трябвало да дойдат да направят снимки на апартамента, което ме учуди. От Булстрад не са искали такова нещо. И тъй като беше между другото въпросът ми тогава, повече не съм се интересувала. Иначе имам добро мнение за тях като банка, ще потърся какво предлагат.

# 3
 • София
 • Мнения: 2 292
Аз ползвам SDI за всичките си застраховки, защото ми дават добри отстъпки. Също съм в Булстрад за имуществено застраховане на недвижим имот, но досега не съм завеждала щета и не мога да кажа нищо. Докато се застраховах в офис на Булстрад, ме деряха истински. Когато случайно попитах в офиса на споменатия бокер, получих много, много по-добра оферта - и като цена, и като покритие. Не знам откъде дойде такава голяма разлика.

# 4
 • Мнения: 44 603
Правили сме към Булстрад и Алианц. Имахме 3 застрахователни събития (2 наводнения и 1 вандализъм), изплатиха щетите много бързо и с много прилични суми, съвсем реални.
Иначе служебно сме работили за други имоти и с други.
В общи линии всички са еднакви - за малките щети всичко се изплаща за отрицателно време, но опре ли до нещо по-сериозно си намират начин да платят малко...
Така че гледай къде ти е най-изгодна вноската.

...при евентуална неприятна случка, трудно ли се получава застраховката, как се процедира?...

При едното наводнение и при вандализма пратиха човек на оглед. При другото наводнение ни накараха да направим снимки и да им ги пратим. На клиент за счупено стъкло от голямата градушка пак само със снимка беше. Т.е. зависи какво ще решат в момента. Ако е вандализъм/кражба трябва задължително да извикаш Полиция, защото без документ от Районното няма да задвижат нещата. След това много бързо ги изплащат, не съм засичала точно, но около или под месец.

# 5
 • Мнения: 347
Valerina, най-добре се обърни към застрахователен брокер. Може и този, който е споменат в горните постове. Поискай да ти изготвят оферти от няколко застрахователни дружеста, за да направиш сравнение на цени, покритие и самоучастие. Най-често застрахователите имат самоучастие в риска земетресение. Преди сключване сключване на застраховка поискай и ОБщите условия на конкретната застрахователна компаня, за да ги прочетеш и да се информираш по-обстойно какви са покритията, изключените рискове и т.н. Обикновено на полиците/застраховките има изписан телефонен номер в случай на щета. В някои сайтове на застрахователни дружества има секция за щети, т.е да може да заведеш щета като се напише описание на случилото се, оставят се контакти за обратна връзка, приложат се снимки. Всяка щета е индивидуална. В един случай може да е достатъчно само да се предоставят снимки, без да е необходим представител на застраховател да прави оглед, в друг случай е необходимо. Дори може да се наложи и втори оглед. Изплащането на обезщетение може да се очаква след събиране и предоставяне на всички изискани документи от застрахователното дружество. Когато има отказ за изплащане на обезщетение, застрахователят изпраща писмо с мотовиран отказ. Клиентът има право на възражение, но това трябва да се направи в определен срок.
Надявам се да съм била полезна.

# 6
 • Мнения: 2 305
Всичко ни е застраховано в Бул инс и Алианц, но през Бета брокер. Препоръча ми ги моя близка на която откраднаха колата и само уведоми брокера си. Той се занимава с всичко и веднага след изчаквателния период да я намери полицията им я изплатиха. Така и като ни наводни съседа лятото се обадих на брокера и той се погрижи. Това ме направи лоялен Simple Smile клиент. Адски мразя да се разправям с всякаква администрация. Simple Smile

# 7
 • Мнения: 45 407
Аз съм доволна от Алианц.
От доста години съм при тях.

# 8
 • Мнения: 9 390
Аз ползвам SDI за всичките си застраховки, защото ми дават добри отстъпки. Също съм в Булстрад за имуществено застраховане на недвижим имот, но досега не съм завеждала щета и не мога да кажа нищо. Докато се застраховах в офис на Булстрад, ме деряха истински. Когато случайно попитах в офиса на споменатия бокер, получих много, много по-добра оферта - и като цена, и като покритие. Не знам откъде дойде такава голяма разлика.

Разликата идва от процентите ,които застрахователната компания дава на брокерите и съответно ,отделно различните компании за различни събития и за различни посредници договарят отново различни процентни възнаграждения.

# 9
 • Мнения: 7 533
Sdi предлагат застраховки, не където на вас е най изгодно, а където им дават добра комисионна. Предлагам ти да не правиш застраховка при брокер, а в компания. Едни от най добрите в застраховане на домашно имущество и съответно при изплащането на щети са Дженерали. Те имат много добри продукти.
От опит ти казвам, че по изгодно и за теб ще бъде да отидеш в компания не брокер.

# 10
 • Мнения: 12 534
Интересувам се колко горе долу е вноската за застраховка на имот? Зависи от цената на имота или от вида застраховка? Месечно ли се плаща или годишно?

# 11
 • Мнения: 48
Sisi, зависи от стойността на имота ( имат минимум цена за кв м, според вид строителство и населено място) и от вид застраховка ( има основно покритие, и много опции над него за добавяне, спрямо нуждата ти).

Има и отстъпки и акции, така че на място в съответните компании е най- добре да се провери ( според мен).

Годишно или на 2 вноски съм плащала. За месечно не съм чувала поне аз.

# 12
 • Мнения: 12 534
Благодаря. Чудя се дали си заслужава. Недай си Боже, не се знае какво ще се случи, но дали е оправдана вноската..

# 13
 • София
 • Мнения: 2 292
Не знам как е при Дженерали, но от личен опит ви соделям, че застраховката домашно имущество в Булстрад, сключена в офис на Булстрад, ми струва над 30% по-скъпо от същата застраховка, сключена в SDI. Да не говорим, че за някои рискове завишихме премията, други намалихме, изобщо направих я така, че да ми върши по-добра работа.

 Sause baus, ясно е, че брокерът получава отстъпка от застрахователя и може гъвкаво да работи  в рамките й.
 Просто се изненадвам, че посредникът дава по-добра цена от застрахователя в този случай. За мен е логично да бъде обратното.

MG18, все пак някои не сме съвсем идиоти и посочваме при кой застраховател конкретно искаме да се застраховаме. Поне при мен е малко трудно да ми "предложат" каквото на тях им е изгодно. И честно казано, не са го правили. Ходя само в един офис и не мога да обобщавам за всичките им служители.

С две думи, бих препоръчала да се направи проучване, преди да се сключи застраховка, освен ако на човек му е все тая колко и на кого ще плати. Тъй като застраховам доста и различно лично имущество, за мен 30% разлика в цената директно определя чии услуги ползвам.

# 14
 • Мнения: 9 390
Ev_e, то и застрахователят работи гъвкаво-колкото им наредят.Последникът може да отдели част от полагаемото,само за да спечели клиент.

Общи условия

Активация на акаунт