Мога ли да забременея спокойно с такова ТSH?

• 3 194
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте на всички пишещи в този под форум..Имам следното питане-имам една успешна бременост,и един спонтанен аборт в 9 г.с. преди  3 месеца.Със съпруга ми имаме много голямо желание за второ дете.Затова започнах с рутинни медицински изследвания и прегледи,едно от които на щитов.жлеза.
Оперирана съм преди няколко години ,като ми е отстранен един възел и част от левия лоб на жлезата.Досега не ми е назначавана хормоно-заместителна терапия,защото хормоните ми бяха в норма,и според тукашните лекари няма нужда от прием на такива.Преди няколко дни си пуснах излседвания и ето какви са резултатите:
FT4   9.70   pmol/l   7.9-14.4 pmol/l
FT3   4.80   pmol/l   3.8-6.0 pmol/l

T S H   3.390   uIU/ml   0.34 - 5.60
Досега ТSH винаги е бил около 2 и нещо,но сега е пораснал явно.В нашият град няма голям избор от ендокринолози,нито пък може да се разчита на техника и адекватно мнение..Звънях в Плевен на д-р Тодорова,но часове за следващия месец няма още насрочени.Навсякъде четох,че че ТСХ трябва да е около 2,5 ,за да се износи нормално една бременност.Ако има мами с подобен проблем ,нека ми пишат.Ако темата не е за тук-предварително се извинявам ,и нека бъде преместена,където и е мястото  Hug

# 1
  • Варна
Всички ендокринолози са на мнение че ТСХ трябва да е между 1-2 или най-много до 2.5. Щом си имала проблем с щитовидната жлеза знаеш, че е важно и отношението с фт3 и фт4, така че най-добре се консултирай с ендокринолог, защото ако се налага лечение да го направиш преди последвала бременност. Може да споделиш за кои градове ти е удобно да отидеш и да получиш мнение за добри ендокринолози.
Желая ти скорошно решение на проблема и едно здраво бебче!

# 2
eli70o0,мерси  за отговора  Hug.Плевен и Варна са сравнително по-близо до града ,в който живея.Но ако трябва и в София ще отида.Самата ми операция  беше извършена там.

# 3
  • София
Не мисля,че е удачно да забременяваш с толкова високо TSH(имай впредвид,че най-вероятно ще скочи още нагоре при бременност)то най-вероятно и затова в момента ти е завишено заради спонтанния аборт,който пък може да е предизвикан от проблем с жлезата ooooh!изобщо е доста объркващо,но задължително потърси лекар Peace

# 4
anti-TG ( ТАТ )   93.30   IU/ml   до 115
anti-TPO ( MAT)   41.01   IU/ml   до 34
А това са нови резултати-от днес.И тук има завишени стойности.Съвсем объркано стано вече.Досега поне антитела не бях изследвала.. ooooh!Мислех си,че  имам нодозна струма,а то какво се оказа-дал пък не съм с Хашимото?

# 5
  • Варна
Аз пък бях с много високи Анти-ТРО, а с нормално ТСХ. Много е относително. Върви при специалист. За Варна-аз съм ходила при д-р Протопопова, от която има много доволни, но аз НЕ съм. Д-р Сарджева е един от ендокринолозите, на които гинеколозите в града имат най-голямо доверие специално за този тип проблеми и бременност. Моя приятелка, също бременна и започнала от ТСХ-7 и почти вече без ЩЗ, ходи при друга лекарка с много преестижно име в града- д-р Любомирова.
За Плевен не знам.
За София мисля, че няма две мнения за д-р Начев и наистина е голям специалист. Аз също щях да ходя при него ако сега имаше проблем с изследванията.
П.с. за Варна ако ти трябва още нещо за лекарите може да ми пишеш и на ЛС  Simple Smile

# 6
I love love ако Плевен ти е по-близо, можеш да посетиш доц. Тодорова в клиниката на Конова! Аз ходя при нея и понеже този месец е в отпуска, за юни графика й ще излезе утре, т.е в петък можеш да се обадиш за час Simple Smile И аз ще ходя в началото на месеца
Успех

# 7
Amaria,мила-мислех да звъня тези дни в Плевен.Да видим за кога ще ми дадат дата за преглед  Hug

# 8
Amaria,мила-мислех да звъня тези дни в Плевен.Да видим за кога ще ми дадат дата за преглед  Hug

Днес си записах час за 10.06.. може да звъннеш, графика е ясен   Hug

Общи условия

Активация на акаунт