Летните ни местенца за релакс - да си покажем терасите :) - тема 3

• 180 297
  • 786
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте мили момичета! Реших да споделя с вас малката си тераска, на която прекарвам спокойни моменти и се чувствам в града, но и някак далеч от него! С удоволствие бих споделила още снимки с вас, весело лято и много слънчево настроение!  http://prikachi.com/images.php?images/351/8857351l.jpg

# 601
Страхотна ти е тераската Даная, комплекта за кафе от къде е купен? Чашката е много симпатична Simple Smile Аз с удоволствие бих разгледала още снимки Simple Smile
7нощи, вече виждам албума, много са ти хубави цветята Simple Smile

# 602
Чашките са най-обикновени, закупени са от магазин, в който карат стоки от Германия и има невероятни неща за стотинки. Изрових си ги от един кашон, но за жалост само две чашки и две чинийки и не можах да си направя сервиз. Ще качвам и още снимки с удоволствие.

# 603
  • София
blackcat6, много ти благодаря. Цветята не са нищо кой знае какво, но са гледани с много любов.

# 604
Здравейте!  Hug
Страхотно уютни тераси имате!
Ние имаме хубава южна тераса, без да напича пряко, покрита е, но не е остъклена, затова досега, освен цветя на нея и понякога да пуснем скарата, за друго не я ползваме.
Има страхотни плочки и парапет и сега съм се амбицирала да си сложим и масичка и два стола с декорации поне за лятото. Сигурно ще купим сгъваеми, за да можем лесно да ги прибираме и да си ги ползваме и за пикници. Утре ще отида до Хоум Макс да разгледам какво има, ако някой има по-добро предложение за магазин, да казва!
Там харасах също и едни метални скринове много красиви, на които може да си наредя цветята, или да се ползват като бюфет за сервиране/отсервиране.

Иначе свещници, възглавнички, покривки и изобщо всякакви такива джвъчки имам, така че ще си намерят приложение най-накрая.

Когато съм готова, ще направя снимки, и ще покажа  Simple Smile

# 605
  • Русе, у дома
Нещо интересно за декорация - https://www.facebook.com/efreacom/videos/1091294944240588/

# 606
  • София
Здравейте!  Hug
Страхотно уютни тераси имате!
Ние имаме хубава южна тераса, без да напича пряко, покрита е, но не е остъклена, затова досега, освен цветя на нея и понякога да пуснем скарата, за друго не я ползваме.
Има страхотни плочки и парапет и сега съм се амбицирала да си сложим и масичка и два стола с декорации поне за лятото. Сигурно ще купим сгъваеми, за да можем лесно да ги прибираме и да си ги ползваме и за пикници. Утре ще отида до Хоум Макс да разгледам какво има, ако някой има по-добро предложение за магазин, да казва!
Там харасах също и едни метални скринове много красиви, на които може да си наредя цветята, или да се ползват като бюфет за сервиране/отсервиране.

Иначе свещници, възглавнички, покривки и изобщо всякакви такива джвъчки имам, така че ще си намерят приложение най-накрая.

Когато съм готова, ще направя снимки, и ще покажа  Simple Smile

Звучи наистина супер, чакаме снимки  Hug

Аз пък да ви се изфукам с нови цветя. Реших че не ми се занимава вече с петунии, понеже им ставам роб да ги поливам и да внимавам да не замина на някъде, че ще умрат, та реших да си накупя мушкато и сакъзче в каквито разновидности се сетя и намеря, че да не ги мисля дали съм ги поляла или не и да ги имам с години. Страшно доволна съм. От една девойка в ОЛХ си накупих 12 различни вида и то за смешни пари, а като добавя и моите 3, направо супер  bouquet
В момента са цъфнали само 4 различни, но направо нямам търпение да цъфнат и останалите.
Ето и малко снимки, дано този път се виждат:

Цикламеното ми сакъзче:

А тези ги чакам с нетърпение да цъфнат:

# 607
  • Пловдив
О и на мен ми писна от петунии и калибрахое. Все трябва да им чиста изсъхналите цветове и ако закъснея да ги полея край. А лятото събота и неделя не се спираме вкъщи. И аз догодина съм се зарекла за каскадни или сакъзчета или мушкатото. Кое беше по кичесто и висящо?

# 608
Аз пък се зарекох никакви сакъзчета, цялата тераса ми е в листа, на съседката отдолу също, та се наложи сандъчетата да ги обърна навътре. Лятото отсъствахме за по някой ден и май ги пресушихме, та сега на нищо не приличат. Та и те искат всеки ден вода и всеки ден чистене.

# 609
  • в огледалото на живота
О и на мен ми писна от петунии и калибрахое. Все трябва да им чиста изсъхналите цветове и ако закъснея да ги полея край. А лятото събота и неделя не се спираме вкъщи. И аз догодина съм се зарекла за каскадни или сакъзчета или мушкатото. Кое беше по кичесто и висящо?
Сакъзчето  Peace
Информативна снимка:

Аз пък се зарекох никакви сакъзчета, цялата тераса ми е в листа, на съседката отдолу също, та се наложи сандъчетата да ги обърна навътре. Лятото отсъствахме за по някой ден и май ги пресушихме, та сега на нищо не приличат. Та и те искат всеки ден вода и всеки ден чистене.
Никакъв проблем ако не полееш ден,два мушкато или производни.
Кореновата им система е изключително здрава,а  листната маса плътна и изтрайват на засушаване.
Случвало се е до 3 дни да не ги полея и са свежи.Терасата ми е с южно изложение и пече доооста яко  Simple Smile Aко не са външните щори ще се изпържа в стаята  Crazy
Е,разбира се ако живееш в някое пустинно и горещо място,което и да е цвете няма да оцелее.

Ето част от моите:
Скрит текст:

Дадеш ли им добър старт през пролетта с правилното азотно подхранване ще те радват до късна есен  Heart Eyes

# 610
Не съм гледала още цветя на балкона, но планирам да са кичестите мушката. Спомням си в детските ми години баща ми си имаше малка градинка на балкона от мушката и понякога ме оставях аз да се грижа за тях цяла седмица. И сетете се дива тийнейджърка каква грижа е полагала. Ами оказха се мумбасоустойчиви. Laughing

# 611
Дайте идея за стабилно покривало/ла за комплект големи ратанови мебели двойка и два фотьойла, но от истински ратан, а не от пластмаса. Да може да пази от дъжд и влага. Ако някой е виждал такова нещо да се продава да каже.

# 612
  • София
Едното ми мушкато е спасено от една съседка, която си продаде апартамента и замина. Две години никой почти не се грижеше за него. Взех го и не е спряло да цъфти. При хубава почва и добре поляти, моите са ми издържали и седмица без вода.  Hug

Това за чистенето всеки ден на мушкато и сакъзче хич не ми е познато. На моите хич не им падат нито листата, нито цветовете  newsm78

~Dev~, прекрасни са ти цветята  Hug

fatalina, за покривало.... Може с някое автомобилно, прекроено. Ще се справи с водата, но няма начин да ги опазиш от влага. По-добре ги прибери, иначе ще се съсипят.  Rolling Eyes

PS: Още едно мушкато цъфна:

# 613
Дайте идея за стабилно покривало/ла за комплект големи ратанови мебели двойка и два фотьойла, но от истински ратан, а не от пластмаса. Да може да пази от дъжд и влага. Ако някой е виждал такова нещо да се продава да каже.

В Икеа продават виж дали ще ти паснат размерите
http://www.ikea.bg/garden/Garden-storage-and-covers/

# 614

В Икеа продават виж дали ще ти паснат размерите
http://www.ikea.bg/garden/Garden-storage-and-covers/
Hug bouquet Ще станат  по-големите, но малко ми идват скъпички, а пък пише, че са от полиестер, уж водоустойчив! Ще помисля и потърся още. За съжаление не мога да прибирам мебелите, защото са много широки и не минават през балконската врата на терасата. За да ги сложим сваляхме стъклопакета.

Общи условия

Активация на акаунт