Летните ни местенца за релакс - да си покажем терасите :) - тема 3

• 180 271
  • 786
  •   1
Отговори
# 585
Yangdze, комплектът е същия. Сега временно съм със старите възглавнички.
Много хубаво се е получило у вас и тези икейски възглавници си подхождат перфектно.  Heart Eyes
Но аз не живея в София и не знам кога пак ще имам пътуване до там, за да си ги купя.
Не ми се занимава да поръчвам онлайн и затова ще отида до Jysk тази вечер да видя дали ще си избера нещо.
Подложки за масата също си трябват.
Само с цветята не знам как ще се оправям, защото хич не ме бива в цветарството, но дано да оживеят миличките поне един сезон.
Мислих си дали да не взема мемори пяна на парчета и да си изработя сама възглавничките, но май не ми се занимава, а и нямам достатъчно време и сръчност.
Иначе с мемори пяната съм сигурна, че ще се получат удобни възглавнички.

# 586

Това вече ми допадна. Да вали и да трещи няма да се повреди,нито ще се покрива или прибира на сухо, даже и зимата може да е на открито.

Akva7,

Така си беше цялата зима, изкараха и мебелите на открито, а и плочките издържаха. Е, след това лято май ще ги лакирам наново, но това не е проблем. От колежка знам че и те техните ги лакират всяка година. А ако имате късмет да не вали много изкарват плочките и по-дълго. Само и единствено с цветята малко е проблем, не мога да си намеря цветя които да издържат дълго време на тукашния климат. Ние сме в най-северната част на Германия, духат и през пролетта и през есента много ветрове, валят дъждове и снего-дъждове. Simple Smile  Та вариирам флората на балкона според сезона. Simple Smile

# 587
  • София
Yangdze, комплектът е същия. Сега временно съм със старите възглавнички.
Много хубаво се е получило у вас и тези икейски възглавници си подхождат перфектно.  Heart Eyes
Но аз не живея в София и не знам кога пак ще имам пътуване до там, за да си ги купя.
Не ми се занимава да поръчвам онлайн и затова ще отида до Jysk тази вечер да видя дали ще си избера нещо.
Подложки за масата също си трябват.
Само с цветята не знам как ще се оправям, защото хич не ме бива в цветарството, но дано да оживеят миличките поне един сезон.
Мислих си дали да не взема мемори пяна на парчета и да си изработя сама възглавничките, но май не ми се занимава, а и нямам достатъчно време и сръчност.
Иначе с мемори пяната съм сигурна, че ще се получат удобни възглавнички.

Вчера ходих в JUSK и имат страхотни възглавници за столове. Преди няколко дни ходих до Икеа да търсим възглавнички за столове и направо се разочаровах. Тези на Jusk са и по-хубави, и по-евтини.

Относно цветята, ти препоръчвам мушкато и да го забравиш на слънце неполято, нищо му няма. Миналата година забравих цветята за една седмица, докато бяхме на море и само мушкатото оцеля.

# 588
Взех такива възглавнички
http://jysk.bg/dompotrebi/podlozhki-za-syadane/vzgl-za-stol-anten-43x43x5-kafyava , но външният шев започна да се разплита.
И едната саксия с мушкато вече уморих  Confused

# 589
  • София
Взех такива възглавнички
http://jysk.bg/dompotrebi/podlozhki-za-syadane/vzgl-za-stol-anten-43x43x5-kafyava , но външният шев започна да се разплита.
И едната саксия с мушкато вече уморих  Confused

Възглавничките са много готини, странно е това, което казваш за шева. Но за няколко мин. може да се оправи на ръка, или пък, ако имаш шевна машина, направо можеш да ги минеш по края, така няма да се притесняваш.
А това с мушкатото си е героизъм  Hug А от какво го умори, ако не е тайна?

# 590
И за мен е тайна как го уморих  Joy
Никога не съм гледала цветя и изобщо не знам какво трябва да се прави, за да оцелеят.
Засадих си две сандъчета и едното вече цъфти, а другото просто си изгни.
И двете съм ги гледала еднакво.
С две леви ръце съм и хич ме няма в шиенето.
Разши се  този декоративния шев, а не страничния /не знам и аз как да обясня точно/

# 591
  • Mediterraneo
И аз съм така с цветята. Уморявам всичко наред, за му се не знае!

# 592
  • София
Мимичета, имам нужда от съвет. Решила съм, че е крайно време да оправя терасата. За целта съм решила да сложа поне на едната стена " акцент. Живеем в стандартна панелка. Това е окаяният вид на терасата в зимните месеци:

В момента има мноооого цветя и един импровизиран миндер с множество възглавници на него.
Идеята е на парапета да има или бамбуков плет, или боядисан в черна боя за дъска хидрофобен шперплат, за да може да си рисува детето. Черната дъска може да е и на стената, на която е закачен простора, т.е. до вратата. На другата стена се чудя дали да направя "дървена стена с миндерчето пред нея, или мароканска.
Така изглеждат двата варианта:

С еднакви плочки или еклектика:

Или пък с някакви остатъчни плочки:

Вариантът с дървената стена е най-бюджетен и по дървото безпроблемно могат да се окачат саксии, огледало или даже картина (за която да не ме е яд), но този с красивите марокански плочки е далеч по-великолепен. Проблемът с плочките е , че няма достатъчно красиви или са безбожно скъпи. Rolling Eyes
Намерените оттук, оттам също е финансово изгоден. Иначе на този принцип мога да си направя плочки такива, каквито ми харесват, но нямам идея колко време ще издържат и дали няма някакво по-надеждно покритие за отгоре от лепилото за декупаж.
Иначе ще има и корниз с ефирни бели пердета. За пода или ще си остане с мозайката, или с декинг (но не ми се мисли колко колички и други играчки и мръсотия ще се "погребат" под него.

# 593
  • София
Ето нещо мъничко за повдигане на духа  Hug bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet

# 594
7no6ti , наскоро гледах ето тези стикери, които наподобяват мароканските плочки.

https://www.amazon.co.uk/Pack-Traditional-completely-Waterproof- … 7Q3P0A1HPTYRVRHYS

Няма директна доставка до България, но може да си ги поръчаш чрез превозвач.

# 595
  • София
Май все повече се разколебавам за мозайката... Колкото повече гледам, толкова повече се отчайвам. Иска ми се ако я правя, да е както трябва - истинска, но знам, че ще струва хиляди... Затова май ще е дърво.

А това е днешната ми придобивка - диван с място за съхранение. Изключително удобен е и вече няма да ми се налага да седя на земята както досега, въпреки, че и в импровизирания ми ориенталски миндер имаше чар, но заемаше почти цялата тераса и трябваше да се прибира при всеки дъжд...

А това е линк към цветята, ако на някой му се гледа: https://---/photos/UzKoyQYTSLeXYquK9

Последна редакция: чт, 28 юли 2016, 00:49 от 7no6ti

# 596
7no6ti, нито снимките виждам, нито линка с цветята се отваря.
Много ми харесва идеята с нарисуваните камъчета кактусчета и бих си направила такава цветна експозиция в няколко кашпички, но съм с две леви ръце откъм ръкоделия Tired

# 597
  • София
7no6ti, нито снимките виждам, нито линка с цветята се отваря.
Много ми харесва идеята с нарисуваните камъчета кактусчета и бих си направила такава цветна експозиция в няколко кашпички, но съм с две леви ръце откъм ръкоделия Tired

Аз идеята с камъчетата я гледах, заради сина ми. Иска ми се него да го накарам да направи нещо такова, но е на 2 и надали ще му се занимава, нооо не пречи да опита, пък каквото се получи.
Странно, че не ти се отварят снимките, с публично споделяне са и те и албумът  newsm78 newsm78 newsm78

Ето нов опит:
https://---/photos/UzKoyQYTSLeXYquK9

# 598
  • София
Не, линкът пак не се отваря. А масичка за кафенцето няма ли да сложиш?

# 599

Общи условия

Активация на акаунт