Летните ни местенца за релакс - да си покажем терасите :) - тема 3

• 180 421
  • 786
  •   1
Отговори
# 90
  • Балчик
За декинга - не трябва да е идеално равна повърхността, но ако има разлика като стъпалце, няма да стане, според мен. Не се лепи- сглобява се като пъзел Simple Smile Покрай праговете остава малко празно, но се преживява  Mr. Green И да ви се похваля - донесох си арабски свещник-лампа от Турция и е на балкона. Свети прекрасно Simple Smile Ако искате, ще снимам

Благодаря. Не е стъпалце, а просто е удължаван балкона и снадката между двете части  си личи, леко надигнато е, не е идеално равно. Значи може и да стане да си наредя декинг, ура.

# 91
Момичета, терасите ви са прекрасни! Обаче се влюбих в терасата на Labrex! За минута променяш пространството според нуждите и "прищевките"! Сгъваемите пейки, масата, люлката... Ето това ми е мечтата!
           Labrex, може ли да споделиш как си направихте конструкцията на тентата?

# 92
  • България-Варна
благодаря за темата

# 93
Момичета, терасите ви са прекрасни! Обаче се влюбих в терасата на Labrex! За минута променяш пространството според нуждите и "прищевките"! Сгъваемите пейки, масата, люлката... Ето това ми е мечтата!
           Labrex, може ли да споделиш как си направихте конструкцията на тентата?

Ех, tetka_the_best, подливаш ми вода с това харесване. Grinning Защото аз само мрънкотя, че трябва да я променяме. Просто ми е омръзнала, но, както вече писах, искам да си запазя доста неща, заради удобството. Правена е така по принуда, защото, въпреки че минава за „голямата” тераса, не е чак голяма – 1,60х3,60 м. е. Мъжът ми измисли подвижните пейки и маса и сам ги прави, негов колега имаше оборудвана работилница, и той помага. Отчитам го като плюс, практично е и върши работа. А конструкцията на тентата е много удобна, прибира се до горе, може и до където искаш, от двете страни има шнурчета, с които се тегли. Ако няма друг човек  вкъщи да помага, изтеглям от едната страна, малко с напън става, и връзвам, после връзвам и другия шнур от другата страна. Използвани са тръби половин цол. Лошото е, че е тежка. Но тогава това намериха, направи две конструкции, пък съседката изнамери прословутия дюшеклък, че и той беше изчезнал от магазините. Все си мисля, ако са някакви леки алуминиеви или от друг материал тръбите, ще е чудесно по отношение на вдигането, ще е по-лесно, а може би и механизми някакви могат да се използват, вече има всякакви неща. Но пък сега, като задуха ветрилникът, а той при нас изобщо не спира, не може да я вдига, но пък леката конструкция може да се завърже. Накратко, направена е на принципа на ръката, както се събират и разтварят пръстите. Ако те интересува подробно, ще накарам половинката да обясни и ще снимам отблизо свързването.  Peace

# 94
            Ще бъда много благодарна и на теб, както и на половинката, за разяснения и снимки. Тези, които си публикувала са ми мааалко мънички Simple Smile и не можах да видя важните детайли.
            Сори, че ти подливам вода Simple Smile))

# 95
Имам си нова тераса , предстои ми ремонт на стените й. Иначе, покрива, и ламперията са готови, записвам се да ви следя, връщам се да чета. По-късно, ще снимам и покажа!

# 96
От този модел саксии да знаете дали има по големи за парапет?

Kami_21213, днес ги видях в Бриколаж. Струват 8,99 лв, кафяви и са за дебел парапет.

# 97
Момичета ,колко е квадратния метър на декинга?

# 98

Този в икеа е 39.00 лв за 0.81 м2  http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=90057

Друг пак от икеа - 29.00 лв за 0.81 м2   http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=84275

# 99

Този в икеа е 39.00 лв за 0.81 м2  http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=90057

Друг пак от икеа - 29.00 лв за 0.81 м2   http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=84275
Благодаря ти!А лесно ли се поставя или майстор трябва да я сложи?Защото съм от Бургас и  тук нямаме Икеа и ще трябва да я поръчам с транспорт.

# 100
  • Русе
Има и в други магазини, където продават паркет. Има и в големите строителни вериги. 30-40 лв/кв.м. е най-евтиния, от екзотичните дървесини и по-хубавите, са над 100 лв.

# 101
  • София
Записвам се да следя темата, а по-нататък ще Ви покажа моята тераса. Peace

# 102
Има и в други магазини, където продават паркет. Има и в големите строителни вериги. 30-40 лв/кв.м. е най-евтиния, от екзотичните дървесини и по-хубавите, са над 100 лв.
На мен ми трябва от по евтиния, в кои строителни вериги има по 30-40 лв кв..м освен Икеа?

# 103
  • Русе
99 % има в Баумакс, мисля, че и на летви дълги имаше от бор. Имаше миналата година във външната част, където е дървения материал, дето се влиза с колата. Чакай да погледна в сайта. То пък не може да видиш артикули там. Такъв тип.

# 104
декингът на Икеа е акациев, който е подходящ за външна употреба. Този по-евтиният е пластмасов, т.е. няма нищо общо с дървото! Аз декинг от бор не мога да приема някакси - борът е мек и не мисля, че ще издържи на външна употреба... Моят декинг съм го редила сама - елементарно е Simple Smile Само, ако имате проблем при рязането с ножовка може да викате мъжа  Mr. Green Аз се справих  Mr. Green Ама съм инат и съм мнооооооооооооого упорита Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт