Летните ни местенца за релакс - да си покажем терасите :) - тема 3

• 180 246
  • 786
  •   1
Отговори
# 555
привет Simple Smile ние почти приключихме с оправянето на терасата, сега остава само да чакаме посадените дива лоза и берберис да нахлуят по стените

# 556
  • Пловдив
Antea какво хубаво балконче си имате, направо като от списание. Аз все още нищо не съм правила по терасите, все още ми се струва хладно през нощта, а днес и градушка валя тук. Терасите си ги оставям за след празниците, а на теб ти пожелавам много приятни мигове на твоя подреден и нареден вече балкон  bouquet

# 557
  • В полите на Пирин планина
Antea,прекрасно кътче си сътворила  Peace

# 558
благодаря ви, заслугите са общи с мъжа ми, той по- има око за такива неща от мен Simple Smile аз и преди го използвах много балкона, но беше на гранитогрес, един ратанов фотьойл и ниска масичка, а сега промяната отне общо само три дни - един за пребоядисване, половин ден за сглобяване на мебелите [декинга го наредих аз за половин час], и другото време обикаляне за възглавници, растения и саксии... надявам се да го ползваме активно до късна есен, защото вече си го броим като допълнителна "стая" към апартамента  Simple Smile

# 559
благодаря ви, заслугите са общи с мъжа ми, той по- има око за такива неща от мен Simple Smile аз и преди го използвах много балкона, но беше на гранитогрес, един ратанов фотьойл и ниска масичка, а сега промяната отне общо само три дни - един за пребоядисване, половин ден за сглобяване на мебелите [декинга го наредих аз за половин час], и другото време обикаляне за възглавници, растения и саксии... надявам се да го ползваме активно до късна есен, защото вече си го броим като допълнителна "стая" към апартамента  Simple Smile
Как се подрежда ?Пречи ли му ако се намокри , как се подържа  ?малко по общ план /снимка/специално за пода може ли ?
Дай ми и малко инфо за въпросните храсти ?Като мине сезона , къде ги прибираш или оставяш на терасата ?Много ти е хубава терасата !

# 560
Markrit, ето по-близък план на декинга

при нас е сухо, капка не пада вътре, защото имаме козирка на балкона, но не би трябвало да страда от инцидентно намокряне, все пак това е външна настилка... мих го с мокър моп, изсъхва много бързо, иначе знам, че веднъж годишно е хубаво да се байцва с някакъв лак

подреждането му е елементарно, плочките се кликват една с друга, както казах - наредих го веднъж, после го разглобих и го наредих в обратната посока - общо за половин час, и още някакво малко време отне да нарежем десетина плочки на половинки, за да се запълни пода

"храстите" за момента са дрян, берберис и дива лоза, които мисля, че са студоустойчиви, и смятам да са си навън целогодишно Simple Smile

# 561
Прекрасни кътчета си имате,поздравления:)Аз съм новодомка и засега само ще се наслаждавам на вашите снимки.Терасата ми е склад понеже сме в ремонт и не е много за снимане.Имам идеи и ще се похваля когато почна да ги осъществявам .

# 562
Antea, красота е балкончето ви  Heart Eyes И аз съм се загледала по декинга, но едно нещо не ми дава мира - какво се случва с прахоляка и боклуците отдолу? При нас, въпреки, че сме на трети етаж, мета и мия поне два пъти в седмицата, че е някакъв ужас  Tired Дали може да се прахосмучи евентуално и отгоре моп, както си писала ти  newsm78
Сивото е жестоко Peace

# 563
точно така правя - минавам с прахосмукачката и после моп, и (поне на мен) ми изглежда съвсем чисто Simple Smile и ние сме трети етаж, така че все някакъв прах се качва догоре

# 564
Благодаря ти!  bouquet
Прахоляка ми е болна тема, за съжаление нашият град е в челната тройка по запрашеност и е някакъв ужас направо  ooooh!

# 565
Момичета моля за съвет.

Мебелите за балкон на Икея с какво ги обработвате, за да не се мокрят?
 Масичката ми е от края на миналото лято и ми се струва, че е избеляла. Онзи ден като заваля почнах да внасям столчетата, за да не се намокрят.
 Ходихме до Икея за  продукт за външна употреба http://www.ikea.bg/secondary-storage/Tools-and-fittings/Care/55579/80279/ ,но никъде не пише, че е водоустойчив.
 Консултантите също не знаеха.
 Ако ги намажеме с лак ще станат лъскави и няма да ми харесват.

Помагайте моля.

# 566
Момичета моля за съвет.

Мебелите за балкон на Икея с какво ги обработвате, за да не се мокрят?
 Масичката ми е от края на миналото лято и ми се струва, че е избеляла. Онзи ден като заваля почнах да внасям столчетата, за да не се намокрят.
 Ходихме до Икея за  продукт за външна употреба http://www.ikea.bg/secondary-storage/Tools-and-fittings/Care/55579/80279/ ,но никъде не пише, че е водоустойчив.
 Консултантите също не знаеха.
 Ако ги намажеме с лак ще станат лъскави и няма да ми харесват.

Помагайте моля.
Предполагам, че може с байц да стане, но по-добре питай в темата Да преправим старите мебели..... там са майсторки на дървения.

# 567
  • Русе, у дома
Летните ни местенца за релакс нещо липсват през месец Май.... Да побутна малко темата....
Да се надяваме на повече слънце през идния месец Юни - най-дългото слънцестоене и дъъъъълги залези на терасите ни.

# 568
  • Варна
Здравейте! Сигурно сте обсъждали, но някой знае ли от къде във Варна мога да си намеря саксии за балкон, от тези, които се закачат на парапета? Simple Smile

# 569
Здравейте! Сигурно сте обсъждали, но някой знае ли от къде във Варна мога да си намеря саксии за балкон, от тези, които се закачат на парапета? Simple Smile
И аз от доста време търся .В Бриколаж има , но беден избор и скъпи.
Погледни и в магазините Вулкан /там са около 2-3 лв. но не са от типа който мен ме устройва.

Общи условия

Активация на акаунт