Летните ни местенца за релакс - да си покажем терасите :) - тема 3

• 180 228
  • 786
  •   1
Отговори
# 705
Аз изнесох на терасата 2 коледарчета. Да видим как ще минат студовете за тях.
Днес има слънце, това е добре Nature Sunny .

# 706
antea, много хубаво е станало! Като гледам тази прекрасна кръстоска между сиамка и персийка си мисля, че тя май се чувства по-добре и от вас там. Как само собственически се е излегнала.

# 707
Ейй много хубаво е станало, много! Аз така и не сложих пердета, защото съм на висок етаж и никой не иска да ми закрепи корниз Crossing Arms

# 708
antea, много хубаво е станало! Като гледам тази прекрасна кръстоска между сиамка и персийка си мисля, че тя май се чувства по-добре и от вас там. Как само собственически се е излегнала.

котето е Ragdoll порода и си е баш шефка /на пердетата и всичко по балкона/, сега й взехме нашийник, за да е що-годе ограничена и леко вързана, докато виси по завесите, за да не се метне от мерак през парапета Simple Smile

# 709
Много е красива. Нямах никакви познания за тази порода и си мислех, че е кръстоска между 2 от най-красивите породи котки. И е доста едра. А това синьо око е убийствено. Точно си помислих, да не вземе  да се покатери по завесите.. Хубаво е че сте решили да я озаптите.  Peace

# 710
Много красиво и уютно! Котката е разкошна.

# 711
  • София
надявам се сега да могат да се виждат Simple Smile

Великолепно се е получило, а на коката направо ѝ завиждам  Rolling Eyes
Пердетата са прекрасни. На какъв тип корниз ги закачи и как реши проблема с махането за пране, понеже се закачат на "гайки"?
Масата и декинга от Икеа ли са?

PS: Това за нашийника не е най-добрата идея. Като бях малка (някъде на 10г) имах котка и ѝ бях сложила нашийник, но се хвърли от терасата и замалко да се обеси, така че го имай предвид. Като гледам, не е много високо, а и отсреща има дърво, все ще се оправи, ама няма как да предвиди нашийника.

Ейй много хубаво е станало, много! Аз така и не сложих пердета, защото съм на висок етаж и никой не иска да ми закрепи корниз Crossing Arms

Гадно, и аз от няколко месеца се опитвам да си намеря ентусиаст да ми закачи корниз (ама като се замисля, че ще трябва да си закачам и пердетата ( и да ги пера и да ги закачам...)  Thinking Нещо и мен ме хваща шубето, защото е 5ти етаж и ще се размажа, ако падна....... Абе, все ще го измисля. Толкова е красиво с пердета, че трудно ще си го избия от главата.

# 712
мерси за предупреждението за нашийника, ще го имам предвид! Simple Smile

да, мебелите и декинга са от Икеа, преди година ги взехме - ето тук надолу коментирахме как се слага и поддържа - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=781496.msg32988510#msg32988510, тази година само взех нови възглавници и подмених цветята с нови - един клематис ми скри шапката направо, за нула време се изкачи на височина и всеки момент ще плъзне по цялата стеничка, че и цъфти красиво  Heart Eyes

корниза и завесите също са от там, наистина имаше мъка с поставянето му /иначе е от тези там най-обикновените телескопични модели/, мъжът ми и един приятел се изчанчиха докато пробият дупки и да го закрепят устойчиво, но самите завеси се свалят  и слагат лесно, понеже в края на корниза има две тапички, които само се махат и гайките се изнизват лесно

но просто си струва отвсякъде усилието, което го положиха - като духне вятър и те се развеят, лекинко забравям, че съм в София, а не на някой плаж, отделно пазят и приятна сянка като почне да напича Simple Smile

# 713
   Привет, предстои ни ремонт на терасите и за холската ще ни трябва сянка и ветрозащита. Жилището е югозападно. ГОЛЯМ СПЕК НА ТЕРАСАТА. Не искаме никакви водачи или профили да ни закриват гледката, но малко се притеснявам да монтираме касетъчна тента, от тези с чупещите се рамена, които се прибират. Апартаментът е на 12 ет. и вятърът е невероятен! Направо не е за вярване. Поради тази причина за цветя и дума не може да става. За сега съм се спряла на това нещо - тип завеса или перде. Смятам, че фирма, която произвежда така нар. архитектурни мембрани би могла да я произведе и монтира. Все още съм на етап разглеждане на модели и фирми по интернет, и запитвания по мейла, но до седмица-две ще започна да обикалям и физически.
     Ако някой може да сподели опит или идея ще съм страшно благодарна.

https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s206x206/17992209_ … 9&oe=597C2776

https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/q87/s206x206/18119 … 3&oe=598C5E09

По описание завесата се монтира с дюбели и стоманени въжета, а в двата края, във вертикалния подгъв се напъхва алуминиева пръчка или тръба за по лесно прибиране и разпъване.

# 714
antea, прекрасно местенце си имате  Heart Eyes
Ние днес поосвежихме - боядисахме тавана и омаслихме мебелите.
Тази седмица ще се опитам да боядисам едната стена в контрастен цвят от другите /вероятно и някакъв постер ще измисля да ѝ сложа, за да се получи преход с другите стени/ и ще се помъча да направя нещо с възглавничките за мебелите, които се съсипаха за няма и месец през миналия сезон.
Очаквам вече хубаво време и нямам търпение да се изнесем да си вечеряме на тераската.
Тази година с цветята се е заел мъжът ми. Каза че утре с баща му щели да градинарстват и да засадят саксиите.
Малко им нямам доверие, ама и аз за нищо не ставам в това отношение  hahaha

# 715
antea, много е красиво!
Тъкмо се бях ядосала, че не отварям снимките....

# 716
  • София
Kremena4, снимките, поне при мен, излизат доста малки и не мога да добия точна представа.
Това за вятъра, което казваш ми е много странно. Аз съм живяла на 9 и на 11 етаж преди и не е било проблем по никакъв начин. Времето в последните 2 години обаче е малко странно (поне в София) и има доста по-силен вятър, все едно сме на море, но чак да не може да се гледат цветя  Thinking
Отскоро ли сте в жилището, понеже пролетно време по принцип си има силен вятър?

Алиска, да пуснеш снимки  Grinning

# 717
  • София
Kremena4 , аз живея на 19-ти ет. и цветя гледам всякакви. Да, понякога при много силен вятър свалям сандъчетата на пода. Но и терасата ми е тип лоджия и има защита от три страни  Peace
Тези пердета едва ли ще свършат много работа. Ако са от текстил, ще избелеят и ще се скъсат за един сезон. Ако са виливови, ще създадат парников ефект.
Твоята тераса в панелен блок, висяща ли е? Ако да, я остъклете и сложете щори, които да се затварят в най-припекливото време. Виждала съм също и на отворени тераси монтирани външни ролетни щори, без да има остъкляване, но става пълна тъмница. Касетъчна тента наистина е опасна на тази височина.

# 718
  • София
Kremena4, ние сложихме ветрозащита. При нас също доста подухва и снегът се носи по целия балкон и се залепва по вратите - не може да се излезе през зимата, а през лятото е горещо със силен вятър. През есента я закачаме, цяла зима ни пази балкона от сняг, дъжд и вятър, а през пролетта я сваляме, изчистваме, навиваме на руло и прибираме. Не може да остане през лятото, защото като напече силно  на балкона става 180 градуса. Като избираш, имай предвид че ветрозащитата е вариант само за зимата. Остъкление или полу- с щори наистина е по-добър вариант, май...  Дано съм ти била полезна! Simple Smile

# 719
http://kremenaslavova4.snimka.bg/?album;aid=948290;pid=37980674
   Дано така се вижда по-добре. Сложих и снимки на терасата. В жилището сме за второ лято. Цветята от миналата година бяха с постоянно счупени и намачкани листа от вятъра, въпреки че бяха на земята а не на парапета. Накрая ги подарих на бабите от входа. Смъкнах ги на партера и до вечерта ги нямаше.
   Естествено не духа постоянно, но не мога да си седя на работа и постоянно даследя времето и да го мисля. А и нямам къде де ги прибирам, даже и да имах нерви и постоянство за това.

Последна редакция: нд, 30 апр 2017, 10:54 от Kremena4

Общи условия

Активация на акаунт