Мами в Италия 2

• 22 847
  • 256
  •   1
Отговори
# 225
Деси, ма тоя твоя Бобо чуден!!!!

# 226
Пак аз.
Джорджия виж тези 2 линка - май не е преведено правилно ( първите изречения ) за гражданството.

http://www.bulgaria-italia.com/bg/bg_info/migranti/migranti09.asp

http://www.meltingpot.org/articolo38.html

на български пише след брака,  на италиански наистина се споменава резиденция

като говорим за гражданство и срокове искам да попитам

Какво толкова има , че хората искат да взимат гражданство?
може би въпроса ми е тъп, извинявам се, но след като след 1-2 години сме в ЕС това няма ли да е излишно вече?
мисля, мисля и стигам до заключението, че освен в случаи, когато пътуваме в чужбина и на мен ми трябва виза трябва да се ходи да се вади.
ако някой ми поразкаже за предимствата на италианското гражданство ще съм много благодарна!
  bouquet

# 227
Аз лично на сайта българия-италия много не разчитам,защото много от информцията им е стара или неправилно преведена.

http://dait.interno.it/cittad/

това е сайта на министерство на външните работи,а и в сайтовете на префеттурите също има инфо.
  Аз лично говорих в префеттурата,затова ме ядосаха с обясненията..ами тия дето сме от Източна Европа и разни подобни!
  Трябва да си резидент от 6 месеца,което става след получаване на пермессото и после чак те вписват в комуната.
  Аз лично предпочитам да стана италиански гражданин,никога не се знае какво ще стане с ЕС..така ,че след като съпруга ми е италианец ще се  възползвам от правото си.Заради него се отказах от американски паспорт,поне италианския
ще ми е утехта! newsm03
   Това че БГ влиза в ЕС не е кой знае какво предимство...защото навсякъде има ограничения за много неща относно новите страни членки-като започнеш от работа и свършиш с обучение.
   За Италия ,ако си италиански гражданин имаш също много повече възможности-например само граждани имат право да участват в конкурси за  административни позиции,да са преподаватели ,да практикуват определени професии,да не говорим правото на глас в изборите,а и отпадането не висенето по опашки пред куестурата...
   Дъщеря ми например иска да учи в университет в Холандия,там тези,които идват от старите страни членки на ЕС,плащат по-малки такси  и имат право на редовна работа.(от новоприетите страни членки имаш право на работа само по 4 часа).
  Изобщо ограниченията спрямо новите страни членки са доста.Реално погледнато е правилно да е така,иначе за секунди всеки ще се занесе нанякъде...Така,че изобщо не се опианявам от идеята,че България ще влезе в ЕС!
   В момента не се сещам за друго,но определено има предимства да си гражданин на страната,в която мислиш да живееш в бъдеще!

Последна редакция: вт, 28 мар 2006, 15:40 от Giorgia

# 228
  • Italia
Ха,Лени,и аз едно време пеех в детска вокална група Пим Пам. От Радиохора познавах едно съседско мом4е,с което си играехме 4ат пат,Милко (фамилията не помня), 74ти набор.  Wink
Деска,Боб4о колко е пораснал  ooooh! Снимките са много готини.  Hug  Много ми харесаха тези,на които си ти с изрисуваната маска на лицето  Blush

# 229
хех, ся още някой да се обади и правим хор!
 Joy

# 230
скромно да добавя ,че мога и да акомпанирам Embarassed
..свирила съм на пиано 6/7 години...
така ,че давайте! Wink

# 231
Ами това е мами в Италия.
правителството официално има пръстовите ми отпечатъци,
така че от тук нататък - само с ръкавици, когато посещавам апартаментите на италианците нощем  Joy

Пермессото за фамилия  ще излезе на 23 май ( близо 2 месеца, това много ли е малко ли е незнам) , дадоха ми хвърчаща бележка , която важи за лекар , работа и тн.

Вече имам и личен лекар...
Тоест, всичко мисля, че е ок.

тук е цъфнала пролет има слънце....
  bouquet

# 232
Честито ,тогава!
  bouquet

аз пък си взех хвърчащия лист ,който ще ми замества шофьорксата книжка,докато ми я напечатат...и тя ще е готова  до 2 месеца..заедно с твоето соджорно! Wink

# 233
Здравейте,малко късничко ама давам отговор за празника.От баба ми знам,че каквото правиш този ден това ще правиш цяла година.Та ви пожелавам да са ви пълни портфейлите.
   За тв-то ние сме само на канале5.Гледам всички реалити понеже няма друго какво да се гледа.За новините освен убииства и изчезнали деца нищо друго,нищо което може да ти вдигне настроението. От догодина/ако сме още тук/смятаме да си вземем от бг.декодер с карта,та да си гледаме българските програмки. За мъжката потентност,нищо не знам,но наскоро гледах по тв-то,че италианецът е най-възрастният баща.Статистиката соди,че повечето ит.стават бащи не по-рано от 33 години.
    Хайде момичета вие ще пеете аз ще танцувам.5 години съм тренирала народни танци.Исках да ходя в софия в хореографското но майка не ме пусна.Като се сетя,направо ми идва да се гръмна.
  dessita-надявам се малкия да е по-добре вече и никога да не боледувате.
   Поздрави и здраве на всички.  bouquet
    С нашия нет ще се гръмна.Дано да не прекъсне пак,за да мога да си изпратя писанието Mr. Green

# 234
    Хайде момичета вие ще пеете аз ще танцувам.5 години съм тренирала народни танци.Исках да ходя в софия в хореографското но майка не ме пусна.Като се сетя,направо ми идва да се гръмна.
  dessita-надявам се малкия да е по-добре вече и никога да не боледувате.
   Поздрави и здраве на всички.  bouquet
    С нашия нет ще се гръмна.Дано да не прекъсне пак,за да мога да си изпратя писанието Mr. Green

Леле Гого, ти ме подсещаш  - знам много хора! като бях при д-р Емилова и там имаше уроци по народни танци - много се отслабва от тях, ей! а  и е веселба. знам основните хора, които да ме отличават по сватби  hahaha
после покрай моята работа доста тийенджър и младеж съм водила по семинари и обучения и вечер... леле супер - научих много!
знам дори еленино хоро. ей как ми се играеее.

Лек ден пожелавам на всички!

За интернета ние сме направо в 21 век - имам една джвъчка, с която нямам нужда от кабел , за да 'хващам' интернет. т.е навсякъде в къщи.
горе, долу, даже съм пробвала да изляза навън и пак .. лови)))
струва стотина евро, много е удобно! има възможност да се вържат 4 мисля компютъра по едно и също време, без кабел ( само на единия има всъщност майка).
но, ако решиш да се обаждаш по телефон ( сакйп) връзката не е много добра.. за съжаление, та сменям жиците.
хех момичета, аз ще ходя в българия 17 април-10 май и ще изпусна Отчаяни съпруги Sad, но благодарение на Нет-а Дамиано вече сваля серийките.. Laughing

# 235
Я да питам нещо извън темата,някой да е чел "Италианските потайности" на Асен Марчевски?
 Rolling Eyes
Казаха ми че автора е бил преводач на петима поредни президенти на Италия, на трима поредни папи и на петнадесетина италиански министри на външните работи..както и ,че била готина книга..поръчала съм я да ми я купят в БГ.

# 236
  • София
 Joy
Това е най-култовата книга писана някога!!! Непременно я намери и я прочети, обаче гледай или да си съвсем сама, или поне да няма спящи около тебе, защото ще се скъсаш от смях на места / както в края на книгата , където обяснява за процеса срещу Сергей Антонов е адски тъжно/.

# 237
мерси за съвета,намерих я и вече съм я поръчала! newsm10

# 238
Хей,момичета,ама къде се изпокрихте днес?
 Добре,че е Klemy да ми прави компания.Знам ,че Лени е във Флоренция...ама другите къде сте?? newsm78
   Хайде хубав уикенд на всички !  bouquet
  И доскоро!

# 239
привет, мамчета!
Извинявайте, не пиша, ама ми е много тъпо тия дни. Хич и не ми е за разправяне .... Thinking

Да ви се е случвало някога да искате да вземете една базука и да стреляте наред?  #2gunfire
А тия, които са успели по някакъв начин да се спасят, да ги пратите a cagare o a quel paese ...?
Започвайки от роднини и свършвайки с работодатели, клиенти, бизнес-партньори, обикновени познати? Или просто всички са се наговорили да изпробват моя праг на емоционална издръжливост? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт