Мами в Италия 2

• 22 881
  • 256
  •   1
Отговори
# 180
Всъщност цвета на мебелите е еднакъв и на кухнята и на хола-rovere moro.Но не можах да намеря точно същата секция на снимка-стила обаче е този.
И аз имам повече уклон към цвят панна,защото е много по-неутрален.
  От страната на  кухнята имам единичен прозорец,а от страната на хола е трикрилна стъклена врата към терасата-дължина около 3 метра.

За съжаление и в нашия апартамент,макар че е ново строителство  външните щори са прибрани в допълнителна на стената част от вътрешната страна,т.е. отгоре,което доста ме учуди като се има предвид че иначе е помислено за всичко-имаме централизирана климатична система,аларма,електрическо вдигане на щорите.
   Затова ми е трудно да си представя какви корнизи да сложа. newsm78

# 181
Джорджия, както казах проблема с корнизите при нас е същия - тая кутия е над прозорците.
Мога да снимам нашите и да ти постна да видиш кво се закача на такива прозорци тук, но за мен е доста грозно и само мисля, как да се отърва.
 newsm78

# 182
  • София
Здравейте мами от Италия!
Имам една молба и се надявам някоя от вас да ми помогне!
Харесала съм си една количка , а в България ги няма! Tired
Аз си търся втора употреба!
Дали можете да ме кажете , дали ги има при вас, колко струват и може ли да си купя по някакъв начин?
Аз и на друга марка съм съгласна, само да е с големи единични гуми, да е лека , да е с трите коша- летен за кола и за новородено.И да е до 300евро!!!

Много се надявам да ми помогнете, вие сте ми последната надежда Hug
Още си нямам количка , а бебчо вече напира baby_neutral

Благодаря Ви предварително  bouquet

# 183
  • София
Забравих да напиша, че количката е Джейн Пауъртрък, но както вече казах не е задължително , важното е да отговаря на другите неща и на паричките
 най- вече Embarassed

# 184
Ох,писах писах,ама къде го изпратих така и неразбрах и хайде пак от начало newsm78
           Здравейте,имахме проблеми с нета та поизчезнах малко.Страхотна тема сте заформили за обзавеждане.Ние още нямаме какво да обзавеждаме,ама все ми се въртят едни идеи в главата...Това което видях на снимките е супер и на мен ми харесва точно такова обзавеждане.
           Далеч от тази тема-да ви се оплача.Чакам Жоро да се разболее от варицела.Скоро си игра с едно дете,а майка му ми се обади онзи ден,че са болни.Знам,че не е задължително да се разболее, ама все пак ме е страх.Проверямам го през час дали не са му избили пъпки.Все ми се струва,че има температура.Ники ми каза,че съм луда.
          И една молба.На някой ако му попадне сайт на авиокомпания с евтини билети до БГ моля да пише.Вчеря влязахме в сайта на нашата компания-еми на кратко 460евро на човек.На Жожката билета му идва малко по- евтин от нашия.Предварително благодаря.
          ketito-в наше село магазин за детски колички няма.Утре ще ходим в съседното градче на разходка и ако работи детския магазин,ще проверя колко стува такава количка.
          Поздрави на всички и бъдете здрави.

# 185
 За пътуването до БГ не погледна ли в www.myair.com  те започват да летят до БГ от 13 април.Иначе в момен та има оферта на bulgaria air,обаче е валидна за полети мисля че беше най-късно до 9 април(за връщаме в БГ).

А на  ketito,какво да ти кажа,аз лично имам дъщеря на 16 години Shocked,така че съм далеч от темета колички.
   Наскоро се омъжих отново и се надяваме  да си имаме бебе в бъдеще,но това е в перспектива.
  Това,което успях да открия е че тази количка като нова струва около 500 еуро,погледнах в някой сайт и за втора ръка,но не я открих.Със сигурност се продава и в някой магазин за употребявани стоки. Thinking
  Чудех се само,пробвала ли си чрез е-bay ? newsm78

# 186
Честита първа пролет на всички мами живеещи в Италия!  bouquet
Случайно попаднах на форума, както и на сайта, много сте сладки и с интерес чета как сте се адаптирали към живота извън Бг.
Аз самата често пътувам към Ит, област Ломбардия, всеки месец, тъй като приятелят ми е от там и сега правим планове да се местя за постоянно пък каквото стане. При мен случая е малко по-сложен, тъй като не знам езика...
Виждам че повечето се интересувате от полетите на myair, аз летя на 14.04 за Великден, билета си го взех преди 2 седмици,онлайн с кр.карта и излезе точно 111.83 Е.  За мен е много по удобно пристигането в Бергамо в сравнение с Малпенса, самата аз нищо не знам за тази компания, така че надявам се после да ви пиша как е.
Поздрави на всички!  love001  

# 187
Джинджер ще чакам отзиви за евтиния самолет! щ
обезателно да пишеш, защото нали тва е бъдещето..... newsm78

Аз имам едно питане.. всъщност... за перилните препарати
Досега имахме прах и омекотител, не ми се налагаше да купувам.
Оня ден обаче ходих до Кооп и АиО  - ми то почти няма никакъв избор.
Диксан взех с голям зор, омекотител Коколино. Таблетки за варовик също. Тва добре.
Имаше и Даш и май тва е. Няма Ариел. Тайд Есекс и тн. разнообразието в БГ.
Освен това всичко е за бяло  Shocked, няма за цветно.

Та, въпроса - какъв препарат използвате, доволни ли сте, в коя верига има по-голямо разнообразие?...
има ли прах за пране за цветно или наистина има само за бяло?
Дамиано ( и той големия специалист #2gunfire) твърди, че не съществуват препарати за цветно пране. вчера даже ми изтърси няква теория, според която ако прането е цветно, праха не е агресивен, а ако е бяло е агресивен  Joy паднах от смях.
което е смешно - майка ми каза че ще съсипем дрехите)) В София си имахме и 2та вида.

Та така.. малко инфо?

# 188
Здравейте!

Аз съвсем изчезнах, ама тук интернет е един #2gunfire ... Нямам думи!!! Още си караме на модем и телефонна жица, връзката прекъсва през 2 минути, а струва МНОГО! Ако се вредя да си прочета пощата, не успявам да вляза във форума, а ако вляза във форума, прочитам какво си пишете и толкоз. Понеже сме село от 2 000 души и на Телеком и на не знам още кои не им е изгодно да се прокарат оптични кабели до тук за "шепа народ". А най-тъпото е, че съседното село, понеже е голямо и вече почти град ще става, там си имат всичко, а разстоянието е само 5 км!

Гледам, че си говорите за обзавеждане - готино Simple Smile И аз тука търчах с една рулетка и си пофантазирах малко. Даже ми дойде една страхотна идея за преустройка на къщата, в резултат на което сега си скубя косите Sad Тук правиха голям ремонт (по идея на свекъра). На практика построиха наново половината от долния етаж на къщата. Сега има малко по-голяма и по-хубава баня - ок. Преустроиха се разни стаи... но на мен хич не ми харесва как са преустроени. Една стая, която беше преходна, сега е по-различна, но продължава да е преходна - а това според мен е ужасно. Свекърът направи и една нова кухня, която според мен е изключително ненужна, понеже къщата си има кухня на другия етаж при трапезарията, а новата никoй не я ползва и няма и да я ползва... А на мен ми хрумна как тази кухня можеше да бъде още по-голяма и готина баня, преходната стая да не е преходна, актуалната баня да е стая-гардероб, коридорите да са по-малко и освен това ремонтът щеше да струва по-малко, понеже с моя план щяха да се бутат по-малко стени!
Бъдещият ми свекър е много властна личност и като реши да прави нещо никoй не го закача, за да не стават полемики, а и най-накрая пак прави каквото си е наумил. И аз съм властна личност Twisted Evil , но не смея да се обаждам, понеже не плащам нищо в тази къщай! Но работата е там, че къщата остава за нас, а те ще се местят в друг апартамент...
Въздъх... Е, след 20 години може и да реализирам брилянтния си план, но сега по-добре да забравя... Въздъх...

За мебелите от ИКЕА - имаме някои такива и не бих казала, че качеството е лошо. Със сигурност не е върхът, но е абсолютно нормално. В магазините и каталога на ИКЕА има доста голям избор и човек можe да си хареса много неща. Аз харесвам уютно-домашен стил за една къща - дърво, топли цветове, разни предметчета. Стомана, ръбове, ултра модерно и стерилно изобщо не ми харесва! В това отношение, по-вероятно е в ИКЕА да намерят това, което търсят, хора, които обичат по-уютното и не толкова модерното. Въпреки, че не бих се обзавела от горе до долу с ИКЕА, определено ми е от любимите магазини

Айде, момичета, до скоро.
В неделя се връщам в София, а там нямам проблеми с интернет и ще ви пиша ли пиша...
  bouquet

# 189
Джинджер ще чакам отзиви за евтиния самолет! щ

Та, въпроса - какъв препарат използвате, доволни ли сте, в коя верига има по-голямо разнообразие?...
има ли прах за пране за цветно или наистина има само за бяло?
Дамиано ( и той големия специалист #2gunfire) твърди, че не съществуват препарати за цветно пране. вчера даже ми изтърси няква теория, според която ако прането е цветно, праха не е агресивен, а ако е бяло е агресивен  Joy паднах от смях.
което е смешно - майка ми каза че ще съсипем дрехите)) В София си имахме и 2та вида.

Та така.. малко инфо?

Абе аз с риск да ми се смеят другите мами бих казала, че тука праховете са или само за бяло, или за бяло и цветно  Embarassed
Поне така пише на моя ако не греша, не съм вкъщи да отскоча до килера ама ...
От опит знам, а и свекито се кълне, че Диксан е най-добрият продукт тук. Аз обаче не му харесвам миризмата щото ми напомня на къщата на свекито където с влизането всичко мирише на диксан. И мъжа ми само да го приближах ми миришеше на диксан, тоест на свеки.
Мноооого съм доволна от Болт. Използвам зеления. Но и синия не е за изхвърляне, пък и е 2 в 1, така не купувам омекотител отделно.
Антикалкаре и аз използвам на таблетки. Ми това е. Чаооо

# 190
  • временно във Пицеландия
и свекито се кълне, че Диксан е най-добрият продукт тук. Аз обаче не му харесвам миризмата щото ми напомня на къщата на свекито където с влизането всичко мирише на диксан. И мъжа ми само да го приближах ми миришеше на диксан, тоест на свеки.
leleeeee mi to taka samo lubovni 4yvstva 6te te nalegnat  Mr. Green
ina4e za praxovete,Leni,za6to ne otide6 v specializiranite magazini za perilni preparati i kozmetika ot sorta na Acqua & Sapone,CAD i sega drygite ne se se6tam,no v tozi tip e carstvoto na preparatite iima vsi4ko.ina4e si ima za cvetno,bialo,dave za 4erni materii ima
a Coop si e beden kato izbor,osobeno ako muni4uk,do nas ima edin kvartalen ne moga s koli4kata da vlezna tam  Crossing Arms
sorry,ne6to mi iz4ezna kredora  Rolling Eyes

# 191
Да девойки, потрес.
Точно така е - прахове за цветно и бяло в едно.
и пише - цветното - цветно., бялото по-бяло.  #2gunfire
тва не е ли безумно?
е тва сега не ми е ясно!
има Ариел а мано само, няма прахове.
Ма кви са тия глупости ?!
за черно има - течно, ама не знам как се ползва, трябва да видя.
Идеята за специаллизиран магазин е много добра, но трябва да проуча къде са тия магазини тук.
Диксан взех с миризма на лилавичко - хубавко е. Коколино и то.
Тabletkite pо - скъпи от праха.....
Според майка ми тук няма толкова избор, колкого в БГ , защото при нас имаме много внос от Турция, Гърция..
тука си е СИВ - ще продават 2-3 вида и толкоз.
това ме изненадва...
нали си мислим, че на Запад е голямото разнообразие - дрън дрън.
Не че баба ми все е прала с Ариел или Есекс, но ми е странна ситуацията по големите магазини.....
карай. Peace

# 192
Аз лично пера с Dash или  Dixan,обаче и от двата течния препарат,харесва ми повече ,защото  доста материи задържат прашинки от препарата (ако е на прах),дори и след 2/3 промивки.А и винаги слегам малко повече от предвиденото количество.
   Естествено деля цветно от бяло ,а на бялото понякога добавям по една/две супена лъжица белина-ACE.
   А таблетки против варовик изобщо не използвам,свекърва ми ме научи да слагам 2/3 супени лъжици сода бикарбонат при всяко пране -водата омеква и варовика изчезва. Hug
  Тя практикува тази система от години и не е имала проблеми с пералнята. Wink

# 193
  • Italia
Хайде стига толкова сте прали  Wink
Майтапа на страна и само за протокола,но аз не съм съгласна ,4е в България има по_голямо разнообразие на перилни препарати или каквито и да било други стоки отколкото тук. За сравнение на ка4еството пък съвсем не искам да отварям дума... Naughty
Аз ползвам предимно Dash и за бяло и за цветно пране и досега не мога да се опла4а от избеляване на цветовете. Антикалкаре слагам като се сетя  Embarassed СъЩо като Джорджа слагам 4ат пат по малко белина Асе на бялото пране.
А сега да се похваля: купихме си билети за през лятото ( myair ) заминаваме на 11 август и си идваме на 01 септември за скромната сума от 380 евро за трима ни.  Peace
Вие смятате ли изобЩо да си ходите и ако да,кога?

# 194
макдирокова, доживях и ти да се включиш  Wink
вече мислех да ти дърпам ушите, нито къща мебелираш, нито переш ... ама гледам си изпрала докато ме е нямало  Wink

Дами, и аз мисля че за разнообразието и предлагането на пазара на каквото ще тука, място няма за сравнение с БГ.

Така и така всяка от нас пита и все нещо я вълнува, да споделя и аз една работица дето ме вълнува от известно време. Намислила да си направя перманентен грим на веждите, тоест нещо като татуировка с къна с подходящ цвят под космите, видях така направени вежди и ми хареса, стои естествено.  Стоят малко по-плътни и изразителни, а мойте са редички. Знаете ли как вървят цените на такива услуги тук и в БГ? И къде да го направя, в БГ или тук? Какво ми препоръчвате?
И друга питанка  Embarassed. Къде да си купя "бизнес чанта", като тия дето носят документи вътре, или пък даскалиците с каквито се разхождат? Аз намирам само чанти за лаптоп, чанта, каквато търся не знам къде да намеря. Пък и не искам мъжко куфарче. Rolling Eyes

Ако някой знае нещо по тия два въпроса, да отговори плийз. Предварително благодаря.
Приятен ден!!!

Общи условия

Активация на акаунт