Мами в Италия 2

• 22 863
  • 256
  •   1
Отговори
# 195
  • Italia
Вале,виноват  Embarassed
Вярно е,4е напоследък пове4ко про4итам и по_малко пиШа ама неЩо бая работа ми се струпа.. Tired
На козмети4ния въпрос отговор не мога да ти дам... Rolling Eyes Що не пробваШ да пуснеШ питането в Красива мама? Там със сигурност Ще реагират адекватно и Ще полу4иШ инфо от извора  Peace
Другата питанка: за 4анта тип cartella т.е за документи. Аз купувах на мъжа ми от един голям магазин за 4анти, където освен дамски 4анти, куфари и аксесоари имаШе и такива,за които ти говориШ. Не знам то4но какъв модел предпо4итаШ... newsm78

# 196
Хич не знам за чанта, сега все за лаптопи ги правят. Ще да е някоя маркова дамска бизнес чанта...

За вежди - имам си даже вповече, ако не се грижа то не са вежди, мустаци.... ще заприличам на Филип Тотю...  Joy Joy Joy

За праховете - ми не е лош Диксана, ще караме с него засега. Каот няма -няма.

Днес ходихме за документи, че апунтамнетото е следващата сряда. Писна ми от тия документи и от номерцата дето ги теглим и чакаме, като някви овце... Трябва да си прочета пак какво ще става на апунтаментото ( само отпечатъците от пръсти помня...), че съм забравила какво говорихме..

Не знам как е при вас - тука вали и е доста .... депресивно е...

Дамиано го боли кръста - тоя човек откто се оженихме започна да се разглобява...
но е твърда кратуна и не ще нито волтарен да пие нито нищо, само пъшка и допълнително ме депресира!

уф, оплаках се.... Confused

# 197
  • Italia
Лени и тук времето е отврат... Егаси пролетта  Crossing Arms Хайде да се оправя това време,4е ми писна ве4е... #Cussing out
Не се ШаШкай толкова за това апунтаменто: Ще ти приемат документите,Ще попълните формуляра за пермессо,отпе4атъците от пръстите и...край. После отиваШ да си прибереШ пермессото като стане готово и... забравяШ за грижите си. Hug Peace

# 198
Като отворихте пак дума за документи,Лени на мен ми взеха отпеатъци при получаването на пермессо-то.Но все пак зависи от квестурата-съвет от мен-облечи си тъмни дрехи,много цапа това мастило,а и направо се оливат,вземат отпечатъци и от 2 ръце ,от всички пръсти подред,че и от дланта...направо те оплескват отвсякъде... Shocked
  Помня ,за зелената карта в  САЩ..само отпечатък от палеца и край....ама тука не се задоволяват с малко..
  Тъкмо днес се връщам от Префеттурата в Милано.Първо си направих  превод на шофьорската книжка в Консулството ни ,значи превода струва 20 еуро за ден/два,ако го искаш веднага е 30 еуро.В моя случай нямаше нужда да бързам,а и консулството ти дава след 11,30 часа готовия превод(ако е за същия ден),а префеттурата затвара в 11,така че пак трябва да се ходи друг ден. Rolling Eyes
  За заверката на префеттурата,неизменната марка да болло..и днес ги подадох в една автошкола.Довечера съм на медицински преглед..Общо цялото тичане излиза
20 еуро-превод
14,62-марка да болло в префеттурата
116-на автошколата
14,62-марка да болло за моторизационето...

и да видим кога ще стане,предупредиха ме че може да искат още документи newsm78
 Докато висях в консулството имаше хора,които са ги върнали за документ за автентичност на книжката... #Crazy

А..и още нещо не конвертират книжки,ако си станал резидент в Италия ,преди да си изкарал книжка в БГ.
Което направо не е честно..защото помня,че преди години всички се връщаха в БГ,за да изкарат книжка...

# 199
Аа, Джорджия, браво! Ти си супер.

подсети ме, ще си преведа книжката сега като отивам в БГ.
Дали не трябва да се подпечата в Италианското посолство? и те да праснат един печат? За автентичност, както направиха с гражданскоро ми състояние преди да замина за италия...newsm78 

въпреки, че аз освен нотариус друг не знам да удостоверява идентичност.

В-с  - За какво даваш 116 евро на Автошколата?
Изобщо автошколата защо е намесена? Каква услуга ти предоставя.

Медицинския преглед къде се прави. само очи ли? Колко струва? Струва ли нещо?

Сега първо да докарам пермессото, имам време до края на годината с това...
ще се гръмна вече с тия марки да боло!  днес пак дадох една. и 5 снимки! все едно ще ме публикуват някъде... Sick

# 200
На мен лично ми казаха че не е валиден никакъв друг превод,освен този на нашето посолство или консулство,така е вписано в договора.
  Значи давам ги на автошкола,защото те се занимават после с ходенето по опашки ,ако реша да ходя сама,първо трябва да ходя на другия край на Милано и второ да вися по опашки,а да не говорим че всички дето чакаха в консулството за документ за автентичност бяха от явилите се сами...и тук има йерархия,тези дето ходят от автошколите ги познават Wink
  http://www.infrastrutturetrasporti.it/page/standard/site.php?p=c … ;o=vd&id=2035
прочети тук,изрично пише,че трябва да е превод ,заверен в нашето посолство и префеттура-та.Така че е излищно да го правиш в БГ.Около 37 еуро са ти само таксите,медицинското трябва да е със снимка ,и то струва минимум 25 еуро,плюс отделно марка да болло.
  Така че школата взема около 50 еуро,за разправията,които предпочитам да дам..и да си взема всичко готово.

# 201

това означава ли че трябва да ходя в Милано за превод?
безобразие.пак ще се търчи в един ден всичко да направя, както за сватбата за нула оста-та. щом може и в същия ден...вече имаме практика.

при условията, които си описала и аз предпочитам да дам на автошкола!!

благодаря

# 202
Здравейте.
   За количката-ами магазина беше затворен и не знам,кого ще можем да отидем пак.Ама тия италианци си работят когато си искат.Направо съм се чудила на работното време на магазините.Аз съм свикнала в бг. когато и да излезеш да пазариш ,всичко да е отворено.При нас от събота следобед нищо не работи,а за неделя да не говорим.Даже някои магазини почиват и в понеделник.
  Пращам ви малко слънчице.При нас вече втори ден е много хубаво времето.Днес се ударихме по фанели в парка.
  Мерси за инфото за авиокомпанията.Сега остава да се разбере Ники ще падат ли последните мачове или ще бият за да знаем,кога ще си ходим.
  За перилните препарати-аз пера с Диксан и съм доволна.Цветното винаги го пускам на по-нисък градус.Ама си мисля,че зеления Диксан беше за цветно,но не съм сигурна.
  А за книжките,Ники кара с нашата българската.Още не са ни спирали ама май сме в голяяяяяяяяяяяяямо нарушение.Ама и нашия КАТ е супер казаха му ,че може да кара навсякъде с тази книжка,била международна.Тази година ще оставим така работата пък за догудина/ако сме тук/ще я мислим.
  Поздрави на всички.

# 203
  • София
Мерси все пак!  bouquet

# 204
А сега да се похваля: купихме си билети за през лятото ( myair ) заминаваме на 11 август и си идваме на 01 септември за скромната сума от 380 евро за трима ни.  Peace
Вие смятате ли изобЩо да си ходите и ако да,кога?

Блазе ви  smile3503 - благородно завиждам..аз не съм се връщала в  БГ от почти година и като гледам какво ни чака с местенето в новия апартамент,няма и да се върна тази година..
  Дъщеря ми обаче ще иде за месец и половина!

# 205
Днес за пръв път почуствах, че сме семейство.
Досега месец и нещо ... си я караме супер влюбено.
Дамиано от няколко дена иска да ми подарява онази моторола - черната.
Аз в първия момент много се зарадвах.
Но днес като отидохме да я видим - ми тя струва майка си и баща си.
Сърцето ми я иска, мозъка ми не. Той седи и ми гледа сеира.
Като видя, че се колебая ми казва - реши и ми кажи.
И .. се отказах. Пипнах я, погледах и хай да ни няма.
Тва е почти една миялна.
За пръв път не си 'угаждам' в полза на общото нещо.
почуствах се много много странно.
навръщане в колата Дамиано каза, че съм го изненадала с решението си
и, че това показва, че вече не съм бебе и че се гордее с мен.
Също така, каза,да не се притеснявам - че
това, че се отказах сега не означава че той ще спре да ми прави подаръци Grinning
та така. това за мен от днес.

Абе тоя Томазино не го ли намериха? какво мислите? според мен бащата е с 2та крака вътре.

# 206
]
:
Вие смятате ли изобЩо да си ходите и ако да,кога?

Миле, то смятаме , смятаме, но кой знай какви Ще излязат тия сметки. таткото нали са откара 2 седмици през януари в БГ, па  на с вьлци ни яли. Нали, вика, Ще идва майка ти за 3 месеца, ти де си трьгнала... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil... А де? Та живот и здраве може би кьм края на септември, тькмо да вьрнеме и бабата.
Диро4е, обе ли си на разположение за средата на май, ако се дигнеме до БреШа ( информативно, де питам).

Лени, браво, зна4и ве4е си Матура Wink Joy

А малкия Томазо ниЩо, ку4ето намерили, на 20 км. от домьт им,имат надежди да е оЩе живо детето. таткото и според мен му е мн. мьтна работата... newsm78

# 207
Аз ще ходя в БГ по работа за 3-4 седмици април-май.
После септември в началото с Дамиано двамца ще отидем за 1 седмичка.
После за Коледа мисля пак да съм в БГ , а за нова година - тук.
Мама ще дойде и тя за известно време - лятото сигурно.
А междувременно, ако ме изпратят пак в БГ
юли-август няма да откажа и ще остана още 1 седмица да видя черното море!

така че пътувания няма да ми липсват!

Томазино - според мен детето... няма да бъде намерено.
Кучето не е надежда, а бащата знае повече, отколкото казва. Майката и тя ми е мътна. Дано съм лош пророк, че като го гледам на снимчиците , колко е сладък направо ми се реве, като видя баща му - егати примитива. #2gunfire

# 208
Томазино - според мен детето... няма да бъде намерено.
Кучето не е надежда, а бащата знае повече, отколкото казва. Майката и тя ми е мътна. Дано съм лош пророк, че като го гледам на снимчиците , колко е сладък направо ми се реве, като видя баща му - егати примитива. #2gunfire

Лени, какво да кажа, преди год. и половина едно друго моми4енце из4езна, на 4 г. , Дениз, там нямаШе мььтна история, но оЩе не е открито детето. да, таткото и на мен ми е странен, може би крие 4аст от истината. тая история докосна сьрцата на вси4ки Praynig... Но може и полицията да налагат информационно затьмнение докато не разплетат слу4ая. newsm78

# 209
  • Italia
Миле, то смятаме , смятаме, но кой знай какви Ще излязат тия сметки. таткото нали са откара 2 седмици през януари в БГ, па  на с вьлци ни яли. Нали, вика, Ще идва майка ти за 3 месеца, ти де си трьгнала... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil... А де? Та живот и здраве може би кьм края на септември, тькмо да вьрнеме и бабата.
Диро4е, обе ли си на разположение за средата на май, ако се дигнеме до БреШа ( информативно, де питам ).

ВаШия татко много хитър,ей Wink
Зна4и вие към края на септември може би Ще си ходите  newsm78
Аз по принцип съм на линия,ако тръгнете за БреШа,свиркай  Whistling Wink

Общи условия

Активация на акаунт