От Англия до България - превоз и закупуване на поръчките ни - 13

• 65 825
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • ВАРНА
От Теско Гросъри мога ли да поръчам нещо в обща поръчка до някой превозвач,гледам,че доставя фирмата само на домашни адреси - до КД или УКтоБГ ?

# 166
Гъбите приемат ли в събота пратки? Имам пратка с доставка за днес,но още от сутринта в проследяването ми пише,че е направен опит за даставка неуспешен. Което няма как да е станало,щото още в 9ч.наше време го пишеше,а датата за доставка е днес 28.06.  newsm78

# 167
  • Русе
Гъбите приемат ли в събота пратки? Имам пратка с доставка за днес,но още от сутринта в проследяването ми пише,че е направен опит за даставка неуспешен. Което няма как да е станало,щото още в 9ч.наше време го пишеше,а датата за доставка е днес 28.06.  newsm78

Приемат, да, до 13:30. Много често ми се е случвало да ми доставят неща в събота. Изчакай и ако до довечера не получиш мейл за доставена пратка - се свържи с двете страни. Но да знаеш, че понякога ти пращат мейл късно вечерта или на следващия ден, но пък пратката ти веднага се отразява в профила. Проверявай Simple Smile

# 168

Приемат, да, до 13:30. Много често ми се е случвало да ми доставят неща в събота. Изчакай и ако до довечера не получиш мейл за доставена пратка - се свържи с двете страни. Но да знаеш, че понякога ти пращат мейл късно вечерта или на следващия ден, но пък пратката ти веднага се отразява в профила. Проверявай Simple Smile
Оф,ами не ми е получена праткта. И понеже ми е много важна,писах на Амазон и те са ми пратили следното писмо
Royal Mail should've left a calling card to confirm this. You can now collect your order from your local delivery office, or arrange a re-delivery online.

To collect your item, you'll need to take proof of ID and the attempted delivery card or your tracking number JG185140905GB. You can find out what identification Royal Mail will accept at the following link:

http://www2.royalmail.com/delivery/inbound-mail/redelivery/faqs#48200276

For the address or opening hours of your local Delivery Office, please call Royal Mail's dedicated Delivery Office information line on 0845 6050767.

If you'd rather, you can arrange a re-delivery on the Royal Mail website at the below link:

http://www2.royalmail.com/delivery/inbound-mail/redelivery

If you didn't receive an attempted delivery card from Royal Mail, please enter your tracking number JG185140905GB where it asks you to provide your card number.

Your order will be available for collection or redelivery until July 19, 2014, after which the parcel will be returned to us and a refund issued.

To view your tracking details at any time, please visit Your Account:

www.amazon.co.uk/youraccount

I hope this helps. We look forward to seeing you again soon.

Did I solve your problem?
Дали Гъбите вземат пратките,които са оставени в пункт? И друг път съм имала недоставени  в събота и после си се получават. Ама тази понеже ми е много важна,реших до край да проследя и сега съвсем се притесних.

# 169
  • Sofia
   Защо просто не се възползваш от другата опция, която ти предлагат, и не си насрочиш нов ден за доставка? Защо искаш да я вземат от пощенския клон?

# 170
  • Пловдив
От Теско Гросъри мога ли да поръчам нещо в обща поръчка до някой превозвач,гледам,че доставя фирмата само на домашни адреси - до КД или УКтоБГ ?

До Укто няма да ти я доставят от Теско гросъри - само до КД

# 171

Оф,ами не ми е получена праткта. И понеже ми е много важна,писах на Амазон и те са ми пратили следното писмо
Royal Mail should've left a calling card to confirm this. You can now collect your order from your local delivery office, or arrange a re-delivery online.

To collect your item, you'll need to take proof of ID and the attempted delivery card or your tracking number JG185140905GB. You can find out what identification Royal Mail will accept at the following link:

http://www2.royalmail.com/delivery/inbound-mail/redelivery/faqs#48200276

For the address or opening hours of your local Delivery Office, please call Royal Mail's dedicated Delivery Office information line on 0845 6050767.

If you'd rather, you can arrange a re-delivery on the Royal Mail website at the below link:

http://www2.royalmail.com/delivery/inbound-mail/redelivery

If you didn't receive an attempted delivery card from Royal Mail, please enter your tracking number JG185140905GB where it asks you to provide your card number.

Your order will be available for collection or redelivery until July 19, 2014, after which the parcel will be returned to us and a refund issued.

To view your tracking details at any time, please visit Your Account:

www.amazon.co.uk/youraccount

I hope this helps. We look forward to seeing you again soon.

Did I solve your problem?
Дали Гъбите вземат пратките,които са оставени в пункт? И друг път съм имала недоставени  в събота и после си се получават. Ама тази понеже ми е много важна,реших до край да проследя и сега съвсем се притесних.
Не няма как да вземат пратка от Роял мейл. Пратките се получават там срещу документ за самоличност на адресираният получател. Трябва да си насрочите ределивери за друга дата за доставка на адрес.

# 172
Нещо не мога да се ориентирам в сайта на Габкото. Колко взимат на килограм? Там не беше с процент от поръчката, нали?

# 173
  • Sofia
Нещо не мога да се ориентирам в сайта на Габкото. Колко взимат на килограм? Там не беше с процент от поръчката, нали?

2.20 лв. / кг. Peace

# 174
   Защо просто не се възползваш от другата опция, която ти предлагат, и не си насрочиш нов ден за доставка? Защо искаш да я вземат от пощенския клон?
Ами нещо не мога да се оправя с това. Написах адреса и пощенския код и не ми го намира търсачката,а за ръчното попълване не знам кое къде да пиша.Също нямам и номер на тази карта,която уж оставят. Но съм 100% сигурна,че не са правили никакъв опит за доставка,особено пък на 27.06.,защото поначало датата беше за 28.06. и още от сутринта стоеше като недоставена.
Писах и на Габко,ама дали някой днес ще ми отговори..
По принцип какъв е срока да си наредиш нова дата за доставка?

# 175
  • Sofia
   Доколкото разбирам, от това, което са ти написали, срокът и за физическо вземане от пощенския клон, и за насрочване на нова дата за доставка, е до 19 юли, но все пак, моят съвет е да не се бавиш до тогава.

За съжаление, не съм имала такъв казус досега и не мога да ти окажа никаква помощ с полезен съвет. Thinking

# 176
  • София
Ясно, значи по-скоро трябва да изчакам да тръгне курса (вторник) и в същия ден да поръчам, за да се натрупант за следващия курс, а не да се разделят. Peace Макар че те ще излязат 2-3кг общо и едва ли ще има особена разлика в цената.

Текат ли някъде сериозни разпродажби (Англия)?  Rolling Eyes

# 177
sasi6

И аз, както и Black Cat 13 , за съжаление не мога да ти посъветвам нищо определено.
 но мога да ти разкажа за моят казус, когато Роял мейл за поредния път са се направили на ни лук яли, ни лук мирисали. пратката ми просто я нямаше - никъде. чаках, чаках и нищо. И просто написах на сайта какъв е проблемът - при това и те имаха вина, не са ми изпратили имейл за изпращане на пратката.   Те са ми сменили куриера. Обаче направо им казах - това е адресът на български превозвач и нямам доверие на роял мейл  Mr. Green

както виждам - твоят случай не е такъв. Преди време питах гъбите и те са ми казали, че винаги имат човек който да прибере техните пратки. То ест техните служители са на място в работните си часове, след това пратката се оставя на рецепцията - а там винаги има човек. мисля, че говорят за пазача, все пак това са складове и някой ги охранява.

Но преди да  изпратя имейла  до сайта потърсих мненията за тяхната поща. Какви неща намерих  Grinning . Адресът на гъбите им стои в "fraudulent addresses" -  уж много пратки се губят. Обаче какви са им куриерите - никой не знае.  Могат да оставят пратката някъде пред вратите - който иска, той да вземе. Или техните куриери си взимат пратката - иди доказвай кой прибрал.  Мисля, че и всичките адреси на превозвачите ни са там - много хора изпращат и съответно процентът на изгубените пратки е по-голям отколкото на тези изпратени до частен адрес. По този начин се застраховат.

Питай утре гъбите - как процедират в такива случаи, ако имат тази карта, поне да ти кажат номера й и да можеш да организираш повторна доставка. Ако не - после ще го мислим, че много нещо ми станал дълъг постът  Grinning

P.S. Общо взето, първо питай гъбите дали имат човек 24/7, за сега измислих нещо, но трябва да знаем дали СЕГА пратките се приемат денонощно.

Последна редакция: нд, 29 юни 2014, 17:44 от fandango

# 178
  • Sofia
P.S. Общо взето, първо питай гъбите дали имат човек 24/7, за сега измислих нещо, но трябва да знаем дали СЕГА пратките се приемат денонощно.

Защо си подчертала значението на "сега"? Simple Smile Да не би да има някаква промяна? Аз знам, че в събота следобед и в неделя не приемат пратки, камо ли за нощно време.

Лошото е, че при случай на загубена пратка, Габко няма да направят нищо и да компенсират клиента, ако не им докажеш с документ, че някой от техните хора е приел пратката.

# 179

Защо си подчертала значението на "сега"? Simple Smile Да не би да има някаква промяна? Аз знам, че в събота следобед и в неделя не приемат пратки, камо ли за нощно време.

Лошото е, че при случай на загубена пратка, Габко няма да направят нищо и да компенсират клиента, ако не им докажеш с документ, че някой от техните хора е приел пратката.

Grinning Hug  защото по-рано приемаха) Аз нали написах какво са ми казали , но "преди време"  Sad Много лошо, ако сега не го правят. Аз ги питах може би преди година или повече ( писах им от техния сайт), сигурно сега нещата са се променили. Но все пак не е зле пак да се попита, кой знае - може би има нещо ново  Mr. Green
 А за случаи с изгубени пратки... роял мейл не са чак толкова лоши, но понякога направо им се чудя. последния път когато се чудех, било е следното - пратката ми до България била е изпратена в Чили  newsm78 то поне първата буква да е била същата, да кажем - в Бразилия да я изпратили  Joy  получих я след 3 месеца

тук гъбите няма как да компенсират пратката, има доказателство, че тя не е при тях...

Общи условия

Активация на акаунт