От Англия до България - превоз и закупуване на поръчките ни - 13

• 65 812
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
  • Sofia
Black Cat 13,  да - инвойс=билинг и деливъри=шипинг адрес. Аз си използвам и двата адреса, както при поръчването от Ларедут напр.; или от Асос - като поръчвам до БГ без посредник нали трябва и адрес да дам някакъв! Вярно, че с КД няма обратна връзка, когато нещо се получи на англ. им адрес, но ако има тракинг номер може да се проследи кога точно е получена пратката и от кого, даже му пише името. Това специално за Амазон УК.

Аз съм решила да не ги използвам, защото на много места съм чела, че това е строго непрепоръчително, предвид евентуалното канселиране на поръчката, което може да последва, поради разминаването на държавите в двата адреса. Rolling Eyes Както и да е, ще се разберем някак с KD, ей-сега ще им звънна за по-сигурно. А за тракинга ясно, обаче на мен ми беше по-чудно как ще ме известят, като пратката дойде вече тук, в Б-я. Peace

Благодаря за всички ви за съдействието. Hug

# 286
 Или казано с други думи, когато адресите са различни, е все едно Минка от Варна БГ да поръча нещо, което да се получи от някой на лондонски адрес, а когато адресите са еднакви е все едно Минка от Лондон да поръча нещо за себе си на лондонския си адрес. Доколкото си спомням Ларедут имаха такъв проблем, но не знам кое всъщност е грешното. За повече от 2 години съм нямала проблем.

# 287
  • Русе
На мен това с еднаквите адреси никога не ми се получава. В момента на проверка на картата  канселират поръчката и само дето парите ми стоят блокирани. Затова поръчвам с различни адреси. Да чукна навсякъде - нямам проблеми засега.  Praynig

# 288
  • Sofia
На мен това с еднаквите адреси никога не ми се получава. В момента на проверка на картата  канселират поръчката и само дето парите ми стоят блокирани. Затова поръчвам с различни адреси. Да чукна навсякъде - нямам проблеми засега.  Praynig

Директно с картата ли плащаш? Ако да, може би това е причината. Peace Аз плащам само и единствено с PayPal и вероятно затова досега не съм имала никакви проблеми с факта, че адресите са напълно идентични.

# 289
Вие чувате ли се какви глупости говорите? Аз досега съм пазарувал от Англия, Германия, Франция с 2 еднакви адреса; с 3 различни; с 2 еднакви и 1 различен с карта на друго лице с друг адрес и НИКОГА съм нямал проблеми. Плащам винаги директно от кредитна или дебитна карта. Във всеки сайт можеш да си добавяш кокото адреси си искаш.

И един въпрос: Защо ще посочваш различен billing адрес от този за доставка, при положение, че превозвачите те търсят по име или ИД??? Нали като се регистрираш в сайта на превозвача си попълваш личните данни в БГ?

Последна редакция: чт, 04 сеп 2014, 15:51 от bobo_13

# 290
  • Sofia
   bobo_13, каза нещо като нищо. Mr. Green

# 291
  • София
bobo_13
Ти просто си имал късмет досега. Тук има хора пазаруващи от години и с много опит. Аз лично почти 4 години вече. Сайтовете, от които съм пазарувала или съм се опитала са над 70-80 броя, предимно английски. Няма да повярваш колко различни изисквания и какви правила имат. Някои не позволяват дори да платиш ако си с IP адрес различен от английски, други не приемат бг карти, трети проблеми с адресите създават. Всякакви гадости Simple Smile съм срещала.

# 292
  • Бургас
Здравейте,
Досега във Варна ползвах brits.bg
но се местим в София, квартал Княжево и нещо не мога да си намеря куриерска фирма, която да е сравнително близо...може би габко
Сещате ли се случайно
Благодаря

# 293
Не знам за какви проблеми ми говорите. При положение, че за повече от 5 години пазаруване от цял свят и от САЩ, Китай, Австралия дори съм пазарувал само с бг карти от бг ИП адрес. За първи път преди 2 седмици ми направи проблем, защото пазарувах с карта на сестра ми и Аргос ми изписваше "Not verified card" и тогава се порових, че трябва да се верифицира във Виза тази карта и след 1-2 часа всичко си мина както трябва (дебитна карта Виза електрон на Уникредит).
И по принцип моя адрес за фактура е или у нас или на работа, а картата ми е с адрес по ЛК, където съм в друг град. А и като добавиш адреса на превозвача става мазало. Но да чукна на дърво няма проблем.
Когато имаш проблем с ИП адрес, минаваш на Пейпал, Мънибуукъес или си пробваш с Proxy server

Black cat 13 кое не ти е ясно????

# 294
  • Sofia

Ros@linda достатъчно ясно и любезно ти е разяснила.

Няма значение дали плащаш с PayPal – ако сайтът не приема бг карти, плащането ти ще бъде автоматично отхвърлено (с много сайтове ми се е случвало), именно затова съществува и услугата "Асистирано пазаруване", помисли малко. Wink

# 295
Здравейте,
Досега във Варна ползвах brits.bg
но се местим в София, квартал Княжево и нещо не мога да си намеря куриерска фирма, която да е сравнително близо...може би габко
Сещате ли се случайно
Благодаря

Лошото на Габко, че работят от 9.30 - 16.30 ч. без събота и неделя. На теб ще ти е по-близо да ти ги докарват в кв. Иван Вазов (по 1 лв отгоре на пакет), защото другия офис е на другия край на София(спрямо Княжево).

Погледн и други фирми с офиси в Овча купел, Манастирски ливади, ще ти е по-близо. А също така и около работното място.....

# 296

Ros@linda достатъчно ясно и любезно ти е разяснила.

Няма значение дали плащаш с PayPal – ако сайтът не приема бг карти, плащането ти ще бъде автоматично отхвърлено (с много сайтове ми се е случвало), именно затова съществува и услугата "Асистирано пазаруване", помисли малко. Wink

Няма сайт, който да не приема БГ карти. ОЩЕ ПОВЕЧЕ АКО СА КРЕДИТНИ. Верифицирайте си дебитните карти във Виза през сайта на Вашата банка и ще ги приема навсякъде. Опцията, която да търсите е "СИГУРНИ ПЛАЩАНИЯ В ИНТЕРНЕТ"

# 297

И един въпрос: Защо ще посочваш различен billing адрес от този за доставка, при положение, че превозвачите те търсят по име или ИД??? Нали като се регистрираш в сайта на превозвача си попълваш личните данни в БГ?

Ми да това пита и  Black Cat 13! Ако аз съм Галина Петрова, но има и друга Галина Петрова, която също очаква пратки, превозвачът от къде ще знае на коя какво да изпрати, независимо че са си дали данните, а?

# 298
  • Бургас
Black cat 13, аз ползвам КД.
Първо, billing адреса не се изписва на опаковката, а само във фактурата, така че няма как да се ориентират по него, освен ако не отворят пратката.
2. Още при регистрацията в сайта на КД, ако името ти се повтаря с това на вече регистриран потребител, трябва да го промениш, например да си пишеш трите имена.
3. Пращат ти имейл, че имаш пратка за получаване, ден и час на раздаването и дължима сума. Това става след като съответния курс е пристигнал в Бг и обработен. Преди това няма информация кото при Габко и Габиели (които също съм ползвала)
Ако има още нещо, питай, може и на лични.

# 299
  • Sofia

Ми да това пита и  Black Cat 13! Ако аз съм Галина Петрова, но има и друга Галина Петрова, която също очаква пратки, превозвачът от къде ще знае на коя какво да изпрати, независимо че са си дали данните, а?

Току-що се свързах с KD и се оказа, че разпознавали пратките само по името на клиента, понеже нямало начин имената да се дублират в системата им, предвид че сайта не ти позволява да се регистрираш с име, ако то вече е заето от друг потребител. Има логика в това, но се чудя защо не го направят още по-опростено и направо не ти дават един персонален ID номер при регистрация, каквато е практиката на другите доставчици. ooooh!

Със sunny-n сме писали едновременно. Hug

Общи условия

Активация на акаунт