От Англия до България - превоз и закупуване на поръчките ни - 13

• 65 820
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
Нормално да е такова отношението, когато си им направила немалко оборот с толкова тежки стоки Simple Smile Дано и за малки пакети да е такова.

# 271
  • Русе
Мен пък ми е интересно колко скъпо излиза това транспортиране. Предполагам като става дума за такава нестандартна пратка, не я таксуват на кг, а по друг начин... Иска ми се да купя легло на малкия, затова питам. Ще се радвам ако споделиш, desi.ilieva Simple Smile

# 272
Хей браво, аз все не се престрашавам да поръчам мебели. Може ли на лични да кажеш за качеството?

# 273
От сайта на Габиели  http://www.uktobg.com/

Уважаеми клиенти на ф-ма Габиели гр. Пловдив уведомяваме ви, че склада на ул. Огнево 17б ще бъде изместен от 01.09.2014г на следния нов адрес: Пловдив-ЮГ 382. продължението на ул. Димитър Талев  между овощарския институт и околовръстното шосе, последната сграда в ляво.

Много лоша новина  Confused. Никак не ми е удобно мястото, имам пратка за получаване за другата седмица и тя ще е последната чрез тях. Жалко, бях доволна.

Споделям мнението. Мястото е изключително неудобно, практически е извън града и е далече. Аз съм стопроцентово доволен от фирмата и ще продължавам да ги ползвам, защото не обичам да сменям нещо, което работи, но извеждането на склада извън града означава:

• Невъзможност за клиентите без автомобили да си вземат нещата.
  • Разходът за гориво вероятно надхвърля стойността на куриерската пратка, а това вече слага фирмата в една категория с тези, които нямат склад в Пловдив.

Доколкото разбрах, новата база е тяхна, а не под наем както досега. Другата очевидна причина за местенето е много по-лесното захождане на големите камиони, защото мястото е съвсем до околовръстното. Обаче силно се съмнявам, че тези предимства биха компенсирали неудобството за клиентите им.

# 274
  • Sofia
   Момичета, нещо май се обърках, макар че попрочетох доста неща от сайта на KDShopping. Моля за малко помощ.  bouquet

Как разбирам, че имам получена пратка в София и трябва да отида да си я взема в деня на раздаване, предвид че на самия пакет е изписано само името ми, без ID номер, което е възможно да се дублира с това на друг техен клиент? newsm78 Пращат ли някакви мейли и как разбират кого трябва да известят?

Също, нужно ли е да "описвам" пратката, след като направя поръчката, каквато е практиката при, да речем, Габиели?

# 275
Black Cat 13, KD изпращат имейл при получена при тях пратка. Няма как да те сбъркат по име, защото нали когато правиш поръчка в даден сайт, попълваш не само деливъри адрес,който е адреса на КД, но и инвойс адрес. Инвойс адресът ти е адресът ти тук в БГ, който даваш и при регистрацията си в КД. Обикновено и двата адреса се отпечатват в/у стикер заедно с баркода на пратката или поне такъв спомен имам. Работя с КД Варна за поръчки от Амазон УК основно, по- рядко от Асос и съм нямала проблеми, освен че тази година на 2 пъти не ме известиха. Пратка никога не съм описвала на КД.

Последна редакция: чт, 04 сеп 2014, 11:31 от Лъкито

# 276
За първи път ще пазарувам от amazon.co.uk, трябва ми само една хранителна добавка от Англия, кой куриер е най-удачно да избера ?

# 277
За първи път ще пазарувам от amazon.co.uk, трябва ми само една хранителна добавка от Англия, кой куриер е най-удачно да избера ?

Зависи от къде си, в кой квартал си, кое ти е удобно и т.н.

# 278
  • София
Black Cat 13 Габиели искат да опишеш пратката, но дори да пропуснеш - ще си я получиш. Ако опишеш пратката ще получиш мейл кога е пристигнала на адреса, кога е натоварена и съответно при пристигането в Бг.

# 279
  • Sofia
Black Cat 13, KD изпращат имейл при получена при тях пратка. Няма как да те сбъркат по име, защото нали когато правиш поръчка в даден сайт, попълваш не само деливъри адрес,който е адреса на КД, но и инвойс адрес. Инвойс адресът ти е адресът ти тук в БГ, който даваш и при регистрацията си в КД. Обикновено и двата адреса се отпечатват в/у стикер заедно с баркода на пратката или поне такъв спомен имам. Работя с КД Варна за поръчки от Амазон УК основно, по- рядко от Асос и съм нямала проблеми, освен че тази година на 2 пъти не ме известиха. Пратка никога не съм описвала на КД.
  Благодаря за включването!  bouquet Под "invoice" адрес имаш в предвид "billing" адрес, нали? Какъв е смисълът, обаче, да се пишат различни адреси? При всичките ми поръчки досега, винаги shipping и billing адресите ми са били едни и същи – това най-малкото се прави с цел от сайта да не се усъмнят и да не канселират поръчката. Т.е., няма да пиша моя личен бг адрес никъде. В един такъв случай, как от KD ще се ориентират, че става въпрос за моя пратка? Притеснява ме това, че ще ми е първа поръчка към тях и не ми се иска да стане някакво объркване. Rolling Eyes

vanian, мерси и на теб! Hug

# 280
Никакви лични адреси и такива... Всеки превозвач се ориентира по уникалното ви ID - така че си го пишете до името, и няма да има проблеми с разпознаването на пратката.

# 281
  • Sofia
Никакви лични адреси и такива... Всеки превозвач се ориентира по уникалното ви ID - така че си го пишете до името, и няма да има проблеми с разпознаването на пратката.

Според теб, щях ли да задавам подобни въпроси, ако от KD изобщо даваха такова уникално ID, подобно на GabCo, например? Wink Май не си прочела какво точно питам.

# 282
Явно такава е тяхната практика. Затова най-точен отговор на въпросите си, мисля че може да получиш от самите тях.

# 283
  • София
KD разпределят пратките по имената.
при тях лошото е че не се знае нищо за пратките преди да пристигнат тук и обединяват два курса за едно раздаване.

# 284
.

Последна редакция: чт, 04 сеп 2014, 15:12 от Лъкито

Общи условия

Активация на акаунт