От Англия до България - превоз и закупуване на поръчките ни - 13

• 65 736
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
В случая говорим за Габиели, които вземат по 2 лв на стоки до 1 кг.
Хора разберете, че превозвачите не могат да Ви кажат цена на куриерски услуги за градовете до които нямат собствен превоз, защото не ги знаят и не е тяхна работа да ги знаят. Вие сте тези, които трябва да си търсите куриери.
Превозвачите превозват от Англия до София/Пловдив/Варна/Русе и това им е задължението. От тук насетне сте Вие на ход. Няма как превозвачите да си договорят фиксирана цена с куриер, защото когато отидат да договарят те им искат месечни обеми за другите градове, а те няма как да знаят. Този месец може никой извън основните им градове да не си поръча и няма ка да гарантират такива обеми. НА сайтовете на повечето превозвачи пише "Куриер по избор на клиента" или има препратки към курирски сайтове.
И на вас куриерите няма как да ви дадат по-добра цена, ако получавате 4-5 пратки месечно. Трябват обеми за по-добра цена.

# 421

Хора разберете, че превозвачите не могат да Ви кажат цена на куриерски услуги за градовете до които нямат собствен превоз, защото не ги знаят и не е тяхна работа да ги знаят. Вие сте тези, които трябва да си търсите куриери.
Напротив - Габко си имат специална секция за куриерски цени, наскоро добавили и Рапидо. Тези цени естествено не включват наложен платеж, но за мен са цифрите, които искам.
Като е моя работа да си търся куриер, а те само да ги пратят без да знаят как и за колко - не, благодаря  Stop Някои фирми мислят и за клиентите си, които ползват куриерски услуги.  Wink

# 422
  • софия

Напротив. Точно тяхна работа е да знаят каква е цената И на вътрешната услуга. И тя зависи от: 1. това дали имат преференциален договор със сътв. куриерска фирма и 2. от начина, по който предават пратките на куриерската фирма (в офис, от адрес и т.н.). Аз няма как да знам дали имат преференциален договор/дали идва куриер в офиса на фирмата да взима пратките, дали се носят до офис на куриерската фирма и т.н.

# 423
В случая говорим за Габиели, които вземат по 2 лв на стоки до 1 кг.
Превозвачите превозват от Англия до София/Пловдив/Варна/Русе и това им е задължението. От тук насетне сте Вие на ход. Няма как превозвачите да си договорят фиксирана цена с куриер, защото когато отидат да договарят те им искат месечни обеми за другите градове, а те няма как да знаят. Този месец може никой извън основните им градове да не си поръча и няма ка да гарантират такива обеми. НА сайтовете на повечето превозвачи пише "Куриер по избор на клиента" или има препратки към курирски сайтове.
И на вас куриерите няма как да ви дадат по-добра цена, ако получавате 4-5 пратки месечно. Трябват обеми за по-добра цена.

newsm10  Услугата на превозвачите е описана в условията им и определено не е тяхна работа да знаят и отговарят за ценообразуването на вътрешните куриери в страната. Някои го правят на добра воля, но пък имат други кусури. Въпрос на избор и приоритети е избора на доставчик от УК до БГ!

# 424
  • Sofia
   Аз лично съм потресена колко много хора се кахърят за няколко стотинки в повече (и то, по "вина" на вътрешните куриери, а не на самите превозвачи), при положение че имаме възможност да купуваме определени стоки от UK само и единствено благодарение на наличието на фирмите-доставчици. ooooh!

# 425
  • софия
   Аз лично съм потресена колко много хора се кахърят за няколко стотинки в повече, при положение че имаме възможност да купуваме определени стоки от UK само и единствено благодарение на наличието на фирмите-доставчици. ooooh!
Въпросът не е в стотинките повече, а в коректността и отношението.
Дали да припомня, че фирмите-доставчици не ми правят услуга? Това им е бизнеса И с него си изкарват парите. Така че не смятам, че трябва да съм им благодарна за това, че ги има, т.е. правят си бизнеса, за да изкарват пари. Нормални пазарни принципи.

Аз лично съм потресена как може да се обсъждат чуждите пари и това дали няколко стотинки в повече са много или малко Whistling

# 426

Напротив - Габко си имат специална секция за куриерски цени, наскоро добавили и Рапидо. Тези цени естествено не включват наложен платеж, но за мен са цифрите, които искам.
Като е моя работа да си търся куриер, а те само да ги пратят без да знаят как и за колко - не, благодаря  Stop Някои фирми мислят и за клиентите си, които ползват куриерски услуги.  Wink

Къде при Гъбите има цени на куриери публикувани, че нещо не ги виждам в профила си?

# 427
  Аз лично съм потресена колко много хора се кахърят за няколко стотинки в повече, при положение че имаме възможност да купуваме определени стоки от UK само и единствено благодарение на наличието на фирмите-доставчици. ooooh!
Въпросът не е в стотинките повече, а в коректността.
Дали да припомня, че фирмите-доставчици не ми правят услуга? Това им е бизнеса И с него си изкарват парите. Така че не смятам, че трябва да съм им благодарна за това, че ги има, т.е. правят си бизнеса, за да изкарват пари. Нормални пазарни принципи.

Аз лично съм потресена как може да се обсъждат чуждите пари и това дали няколко стотинки в повече са много или малко Whistling

Напротив ти трябва да си им благодарна, че са започнали своя бизнес. Защото иначе една доставка от английския Амазон ти започва от 8.50 паунда = 21.76 лв доставка до БГ, иначе с тях ти излиза 2-7 лв макс. Прави си сметката, кой на кого е благодарен. А това, че има интерес и хората са се усетили и са започнали бизнеса си е за тях. И те са доволни и ние сме доволни. Да не говорим, че повечето хубави стоки  и повечето електроника се доставят само до адрес в Англия. Като искаш си поръчваш директно до БГ, плащаш си 10-орно по-голяма цена и пей сърце.

# 428
  • Sofia

Въпросът не е в стотинките повече, а в коректността.
Дали да припомня, че фирмите-доставчици не ми правят услуга? Това им е бизнеса И с него си изкарват парите. Така че не смятам, че трябва да съм им благодарна за това, че ги има.

Те са на 100% коректни. Peace Повечето фирми, както спомена и bobo_13 по-нагоре, никъде не са обявили цени на куриерските услуги, т.е. по никакъв начин не подвеждат клиентите си.

Никой онлайн магазин (говоря за български такъв) няма фиксирани цени за доставка, ако тя се извършва чрез куриерските ни фирми. За това твърдение мога да заложа и главата си, защото колкото пъти ми се е налагало да звънна и да попитам каква е цената на доставката, толкова пъти са ми казвали, че няма как да ми дадат категоричен отговор и че вероятно ще е в рамките на няколко лв., но колко точно, никой не се ангажира да ти каже. И това се отнася за доставка в рамките на София, а вие говорите дори за други градове в Б-я. Изключение правят само и единствено фирмите, които имат сключени договори за фиксирани цени с българските куриери, но те са пренебрежимо малко. Peace Непонятно ми е кое не е ясно в случая...

# 429
  • софия

Напротив ти трябва да си им благодарна, че са започнали своя бизнес.
Ха-ха-ха! Дали без мен, теб и другите клиенти, които имат интерес към предлаганата от тях услуга щяха да имат бизнес?

Изобщо не мисля да съм им благодарна за това, че имат този бизнес. Мога да съм благодарна за коректност и точност, за добро отношение. За другото - айде, мерси съм! Не живея в комунизма и не ми правят услуга. Взаимно сме си изгодни.

# 430

Ха-ха-ха!
Дали без мен, теб и други щяха да имат бизнес?

Изобщо не мисля да съм им благодарна за това, че имат този бизнес. Мога да съм благодарна за коректност и точност, за добро отношение. За другото - айде, мерси съм! Не живея в комунизма и не ми правят услуга. взаимно сме си изгодни.

Хаха, това ти мислене,показва точно, че още живееш в комунизма. Посочих ти, че чрез превозвачите една доставка от Амазон ми излиза на 2 лв, без тях на 22 лв. Да не говорим, че половината техника, лекартсва и храни не могат да се поръчват директно до БГ. За една уредба ми искаха 80 паунда доставка до БГ, с превозвачите ми излезе 40 лв. Е как няма да съм им благодарен???? Да, предпочитам да дам пари на тях, които са се сетили и правят възможно да имам добро обслужване, качествено и да спестявам пари, отколкото да храня дебелите гуши на ДХЛ или подобни световни величия.
Както казах и те доволни и ние сме доволни. Като не искаш да си им благодарна си плащай като поп големите доставки и си ок.

# 431
  Никой онлайн магазин (говоря за български такъв) няма фиксирани цени за доставка, ако тя се извършва чрез куриерските ни фирми. За това твърдение мога да заложа и главата си, защото колкото пъти ми се е налагало да звънна и да попитам каква е цената на доставката, толкова пъти са ми казвали, че няма как да ми дадат категоричен отговор и че вероятно ще е в рамките на няколко лв., но колко точно, никой не се ангажира да ти каже. И това се отнася за доставка в рамките на София, а вие говорите дори за други градове в Б-я. Изключение правят само и единствено фирмите, които имат сключени договори за фиксирани цени с българските куриери, но те са пренебрежимо малко. Peace Непонятно ми е кое не е ясно в случая...
Има доста сайтове, които предлагат фиксирана доставка. Много ги уважам такива.  PeaceТова че ти попадаш само на другите не значи че "никой".... Избягвам такива, които нямат сключени договори с някой куриер.
Покупките с посредници са ми може би повече, отколкото такива от бг сайтове, за това ми е важна и таксата доставка. Аз ако трябва да плащам като "поп" по-добре да не се занимавам с поръчки ами направо от Продавалника - там има почти всичко /е, ако не е огромна надценката де  Wink)

# 432
  • софия

Ха-ха-ха!
Дали без мен, теб и други щяха да имат бизнес?

Изобщо не мисля да съм им благодарна за това, че имат този бизнес. Мога да съм благодарна за коректност и точност, за добро отношение. За другото - айде, мерси съм! Не живея в комунизма и не ми правят услуга. взаимно сме си изгодни.

Хаха, това ти мислене,показва точно, че още живееш в комунизма. Посочих ти, че чрез превозвачите една доставка от Амазон ми излиза на 2 лв, без тях на 22 лв. Да не говорим, че половината техника, лекартсва и храни не могат да се поръчват директно до БГ. За една уредба ми искаха 80 паунда доставка до БГ, с превозвачите ми излезе 40 лв. Е как няма да съм им благодарен???? Да, предпочитам да дам пари на тях, които са се сетили и правят възможно да имам добро обслужване, качествено и да спестявам пари, отколкото да храня дебелите гуши на ДХЛ или подобни световни величия.
Както казах и те доволни и ние сме доволни. Като не искаш да си им благодарна си плащай като поп големите доставки и си ок.
Някои "глупаци" смятат, че не предоставящия услугата, а клиента е най-важен за един бизнес. Просто, защото ако няма търсене, няма да има потребление. Историята знае фирми, които сами се закопаха, защото имаха твоята нагласа - клиентът трябва да им е благодарен и да няма изисквания.  Mr. Green В "бизнеса" съм от времето на Е и имам претенцията да имам доста преки и дългогодишни наблюдения.
Останалото не смятам да коментирам. За мен, то е неадекватно към темата. Забележките са точно към болднатото. Каквито клиентите, такива и услугите. Можете да благодарите коренопреклонно за пренос от т.а до т.б, колкото си искате без да имате елементарни изисквания. Аз не смятам да споделям това. Спестените пари от лошо и некачествено обслужване не компенсират изхабени нерви и време.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2014, 18:17 от zvanche

# 433
  • Sofia
   Лично аз съм, бих казала, сред най-претенциозните и трудни за угаждане клиенти. Но не виждам никаква логика в това да упрекваме фирмите в некоректност в конкретния случай – повтарям, че никъде не са написали фиксирани цени за доставка, т.е. предполага се, че стойността ѝ не е строго определена. Peace В този случай, просто всякакво мрънкане по темата говори красноречиво само за интелигентността на мрънкащия, но не и за коректността на фирмите-превозвачи. Wink

# 434
Цитат
възможно да имам добро обслужване, качествено и да спестявам пари,

Цитат
Някои "глупаци" смятат, че не предоставящия услугата, а клиента е най-важен за един бизнес. Просто, защото ако няма търсене, няма да има потребление. Историята знае фирми, които сами се закопаха, защото имаха твоята нагласа - клиентът трябва да им е благодарен и да няма изисквания.  Mr. Green В "бизнеса" съм от времето на Е и имам претенцията да имам доста преки и дългогодишни наблюдения.
Останалото не смятам да коментирам. За мен, то е неадекватно към темата. Забележките са точно към болднатото. Каквито клиентите, такива и услугите. Можете да благодарите коренопреклонно за пренос от т.а до т.б, колкото си искате без да имате елементарни изисквания. Аз не смятам да споделям това. Спестените пари от лошо и некачествено обслужване не компенсират изхабени нерви и време.

Не знам в какъв бизнес си щом си го сложила в кавички, а няма смисъл да спорим кой в какъв бизнес работи или притежава, но не виждам кое не е вярно в болднатото? Превозвачите, които аз ползвам са много коректни(уведомяват ме във всеки един момент къде е стоката), нямат фиксиран ден за раздаване, а мога когато пожелая да отида да си взема пратката, дори и в неделя ако ги уведомя. Вземат ми 2 лв. на килограм, много за любезни и не на последно място спестявам чрез тях много пари. Както вече казах, ако ги нямаше тях щях да платя 80 паунда доставака или по-точно нямаше да се навия да си купя стока от Англия. С тях платих само 40 лв, а с разликата (160 лв) си купих мултикукър и e-reader пак от Англия..
Аз съм много благодарен, че има такива фирми превозвачи, всеки друг да си мисли каквото иска. И не на последно място тяхната услуга, поради естеството на бизнеса им, приключва в момента на докарването на стоките от Англия в някой от складовете им в БГ, от там насетне клиента трябва сам да си преценява как ще си получи стоката, затова те са дали опции.

А за конкретния случай заради който възникна спора тук не виждам как превозвача не е коректен, след като е посочил цена само до своите складове. Превозвачът не контролира цените на куриерите и всеки сам си носи отговорността като ползва куриер до неговия си град. Затова аз като ползвам куриер си проверявам в техния сайт цените и си калкулирам най-високата, за да няма изненади.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2014, 18:48 от bobo_13

Общи условия

Активация на акаунт