От Англия до България - превоз и закупуване на поръчките ни - 13

• 65 745
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Посочете ми в сайта на ГАбиели къде пише кокло е курирската услуга???? Пише по цени на курира. Така, че те ти вземат 2 лв да ти я докарат от Англия, после каквото каже куриера. Всички фирми са така, ако не ползват собствена кола за разнос или са сключили договор с куриер за определан цена. Просто в случая Еконт я таксуват различно. Като разглеждам сайта на Габиели не откривам куриерска услуга.

# 406
На бележката пише: от Пловдив офис Христо Ботев, до офис Сливен. Основна услуга 2, цена 4,21 лв., наложен платеж 2 0,05
обща стойност 4,21

Ми тогава еконта ще сменям. То от Англия до БГ по- евтино, от колкото между градовете в БГ.  ooooh!

# 407
Е, ти без пари ли искаш да я закарат в Сливен. Всички куриерски услуги са на тази цена. Разликата е стотинки. Да има и безплатна доставка от Англия до България в някои сайтове, но не е по-евтино от 6.50 лв да ти я докарат директно до БГ

Ама щом 2 лв те бъркат и играеш за тях, не си обмислила добре нещата. Калкулирай си най-високата цена, та ако ти излезе по-евтино  да си на далавера,

# 408
нищо не са обявили в сайта. Как за един курс разлика и хоп различни такси? Няма значение дали гащи или книга поръчвам, все е под 1 кг. Тях не ги интересува какво е, а колко тежи.

Нали ползваш Еконт за куриер....Габиели те таксуват 2 лв за стоки до 1 кг- превоз от Англия до БГ, после зависи как Еконт те таксуват докато ти я донесат на крака. На бележката на Еконт пише каква тарифа са ползвали

Толкова ли не разбрахте, че не са Еконт виновни. Дали Габиели носят пакета до офиса на Еконт или поръчват Еконт да вземе пакета от склада им е решение на Габиели и това влияе тарифата, с която после таксуват клиента.
А клиента не е длъжен да плаща повече за това, че Габиели са взели такова решение, без да се консултират с клиента си. Като пише в супермаркета 5,50 за кг, а на касата ти искат 6,50 какво правиш? Не те интересува, че Пенчо го домързяло и лепнал етикет, който му бил под ръка.  

Хайде преди да определяш кой какво толкова не е разбрал, да имаш търпението да ни "изтърпиш", докато се опитваме да помогнем и изясним ситуацията.
С горния пост стана ясно кой не е разбрал!  Peace

# 409
Ти пък къде виждаш да искам без пари да ми я доставят? Тъй ли всички? Ти сигурно ползваш всички куриери в БГ и знаеш? Тебе като те устройва да плащаш всеки път различни цени за едно и също нещо си плащай. Аз си търся изгодата. Имам още 4-5 курса и ако така ще плащам всеки път по- висока и различна цена не ме устройва. Ще търся докато намеря най- изгодният за мен доставчик.
Дали Габиели или Еконт са ми взели в повече ще разбера. Не са единствени и незаменими.

# 410
йоко, всички търсим изгодата. Стана ясно обаче, че проблема не ти е в доставчика Габиели, а в Еконт. Така че, проучи другите вътрешни куриери и избери най-добрия за теб.  Peace

# 411
Да, това и ще направя.  Peace

# 412

Хайде преди да определяш кой какво толкова не е разбрал, да имаш търпението да ни "изтърпиш", докато се опитваме да помогнем и изясним ситуацията.
С горния пост стана ясно кой не е разбрал!  Peace

Вярно, че и аз прибързах със заключенията, извинявам се.  Peace
Но така и не разбрахме защо има разлика в тарифата на Еконт като жената редовно си поръчва все неща до 1кг и до Сливен. То вярно, че Еконт са касирали повече от предишния път, но едва ли за седмица са им скочили техните тарифи. Дали Габиели не са ползвали някаква тяхна отстъпка при Еконт и сега това да е пропуснато?

# 413
Аз не ползвам последваща доставка с куриер и не зная, дали изобщо имат подобни договорки и отстъпки.  Peace

# 414
Утре имам пак отиване до офиса на еконт и ще попитам, защо има такава разлика.

# 415
  • Русе
Другото, което ми идва наум е, че за всеки отделен месец Еконт си слагат процент, т.нар. "Такса гориво", за която  си имат формула на изчисление. В момента този процент е 4. Възможно е когато си плащала по-малка такса за вътрешната достаква и процентът да е бил различен...

# 416
Ти пък къде виждаш да искам без пари да ми я доставят? Тъй ли всички? Ти сигурно ползваш всички куриери в БГ и знаеш? Тебе като те устройва да плащаш всеки път различни цени за едно и също нещо си плащай. Аз си търся изгодата. Имам още 4-5 курса и ако така ще плащам всеки път по- висока и различна цена не ме устройва. Ще търся докато намеря най- изгодният за мен доставчик.
Дали Габиели или Еконт са ми взели в повече ще разбера. Не са единствени и незаменими.

Всяка седмица използвам Еконт, Спийди, Рапидо и ДиД, фирмата в която работя има сключени договори с тях. Понякога ми се налага да пращам лични пратки за страната и оттам знам, че по-ниска цена от 4-4.20 лв. няма за вътрешни курирски пратки(от офис-до офис). Като Спиди и Еконт са най-големите фирми в БГ и могат да си позволят по-ниски цени. Другите са по-скъпи. При всяко вдигане на цената на горивото и електричеството се вдига и цената на куриерската услуга. Така, че в годината може да се промени и 3 пъти.

А явно не разбираш, че Еконт не са виновни. Габиели решават как да изпратят пратката. Явно когато имат повече работа не ходят до офиса на Еконт да ги носят, а викат куриера да ги вземе и така ти се променя цената. И като добавиш, че всеки път плащаш и наложен платеж, а там сумата е % от сумата, която плащаш и винаги ще е различна

Последна редакция: ср, 24 сеп 2014, 14:38 от bobo_13

# 417
  • софия
нищо не са обявили в сайта. Как за един курс разлика и хоп различни такси? Няма значение дали гащи или книга поръчвам, все е под 1 кг. Тях не ги интересува какво е, а колко тежи.

Нали ползваш Еконт за куриер....Габиели те таксуват 2 лв за стоки до 1 кг- превоз от Англия до БГ, после зависи как Еконт те таксуват докато ти я донесат на крака. На бележката на Еконт пише каква тарифа са ползвали

Толкова ли не разбрахте, че не са Еконт виновни. Дали Габиели носят пакета до офиса на Еконт или поръчват Еконт да вземе пакета от склада им е решение на Габиели и това влияе тарифата, с която после таксуват клиента.
А клиента не е длъжен да плаща повече за това, че Габиели са взели такова решение, без да се консултират с клиента си. Като пише в супермаркета 5,50 за кг, а на касата ти искат 6,50 какво правиш? Не те интересува, че Пенчо го домързяло и лепнал етикет, който му бил под ръка.  
Точно от там идва разликата и Габиели правят, каквото им е удобно без да уведомяват клиента.

# 418
Малиии какъв джангър вдигнахте за един час!!!!  #Crazy Кой прочел, кой не прочел предния пост  newsm78
Аз да ви кажа какво се сетих докато ви четох! Много често Еконт предлагат 20% на редовни клиенти с т.н пощенска пратка! Така процедират с пратки от OLX ,ако се сещате. Практа до 2кг през това приложение,без наложен платеж слиза на 3.80-4лв. Та явно и повечето превозвачи имат такива договори  с тях и в предните поръчки са си подготвяли товарителница от сайта и са предоставяли на своите клиенти тази отстъпка. Та мисля, че превозвача си е променил отношенията с Еконт!

# 419
Аз точно за тези разправии си останах с Габко, въпреки, че там също както и при момичето за пратки до 1 кг с еднакъв наложен платеж плащах различни суми. Така и не разбрах защо се получи така, въпреки, че питах.
Габиели пък нямат голяма отстъпка, а и като ги питах за цена на куриера нищо конкретно не ми казаха. Е да, ама искам цифри, за да си правя сметка  #Cussing out
Колкото и да търсех нещо по-изгодно - не намерих.
Габко взимат 2,20 лв /не 2,00 лв или 1,50 лв/, но за провинцията са важни и куриерските, те май имат най-големи отстъпки  Peace

Общи условия

Активация на акаунт