Бъдещи първокласници 2015/2016

• 78 225
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Аз съм "за" телефон - всичко се случва, искам да имам връзка.
Предполага се, че детето през цялото време, прекарано в училище, ще е с учител. С него ще имам връзка, така че... А и за миг не допускам, че мога да звънна по време на час, примерно. Ако от там искат да ме потърсят, госпожата може да ми се обади.

# 586
  • София
Аз не мисля да давам джобни и телефон, тъй като няма да остава следобяд. Ще го взимам веднага след часовете, за да има време да си почине и после да си напише домашните. Иначе може да смята, пише по малко, чете, купува си сладолед и водичка от магазинчето докато го чакаме отвън с бебето. И при нас системата за взимането е като при Дзвер.

# 587
  • София
Аз съм "за" телефон - всичко се случва, искам да имам връзка.
Предполага се, че детето през цялото време, прекарано в училище, ще е с учител. С него ще имам връзка, така че... А и за миг не допускам, че мога да звънна по време на час, примерно. Ако от там искат да ме потърсят, госпожата може да ми се обади.
И до ден днешен телефон имаме само на класната, две госпожи в държавната занималня сменихме - никога не си дадоха телефона, дори при молба от наша страна. На едната цяла зима не й видях очите - детето излизаше само вечер. Други родители може и да са я виждали. Никога, при никакъв случай не са ми звъняли от държавната занималня, само класната, но и тя ползва за целта телефона на детето. Естествено, хората са различни, организацията е различна, едва ли навсякъде е така.

# 588
  • София
Ще действам в движение. Още в началото ще стане ясно накъде духа вятърът и дали ще се наложи да взема телефон. Познавам си детето - за 2 дни ще го изгуби или забрави някъде.

# 589
  • София
Аз бях много "за" телефон в 1ви клас. Сега вече не виждам такава остра нужда.
Довечера сме на РС.

# 590
Както казах - предимно за мое удобство ще бъде телефона. Ако закъснеем за взимането по някаква причина мога да се обадя на детето да го предупредя или да го успокоя ако остане само с охраната (предполагам, че учителите не седят до взимането на последното дете). Бих се възползвала и да се обадя в някое междучасие, за да подсетя за нещо - да даде бележка на госпожата или нещо друго организационно. Миналата година заместваща учителка ѝ издърпа ухото. Дано да нямаме друг подобен инцидент, но каквото и да се случи в училище - все едно с преподавател или дете, бих искала да разбирам в първия възможен момент. Не бих взъняла в час, това е ясно. Peace

# 591
При нас вземането на децата е по следния начин...
Ако детето е само до обяд, без занималня, слиза с госпожата си. Тя обяснява каквото е нужно, и така.
Ако детето е и на занималня, трябва да се вземе след примерно 16:30, до 17:30 ч, ако си спомням добре и не са сменили правилата. За целта, като настъпи 16 : 30 ч от всеки от първите класове се пускат по двама дежурни ученици да седят до охраната на първия етаж. Като дойде родител, казва на детето от съответния клас и то отива да каже на госпожата и детето, че са дошли да го вземат. През това време родителя чака. Ако по някаква причина няма дете от класа на моето дете да речем, се моли друго дете да свърши услугата. По някое време децата разпознават родителите и знаят кой за кого е. Не е много удобно за чакащите. Но те се и сменят някак. За това писах че обмислям за телефона, защото като се предаде на детето, то пък трябва да се подготви за излизане, да му се проверят домашните и т.н.. Та мога да звънна че идвам, докато вървя към сградата, за да чакам примерно по-малко, особено в студените дни.

# 592
И нашата РС е тази вечер. Ще разбера коя ще е госпожата и ще го запиша вече официално с удостоверението.
Моят син не може да чете, сричкува с пляскане само като изговаря думите на глас. Познава буквите, но до там. Може да си пише името, мама и още няколко кратки думи буква по буква като му ги казвам. Засега толкова. Не го уча. Той не изгаря от желание.

# 593
  • Варна
Какво разбирате под "може да смята" - без използване на пръсти и броене наум, нали? Тоест детето трябва да е автоматизирало сметките с числата от 1 до 10 и да отговаря без да се замисли.

# 594
Какво разбирате под "може да смята" - без използване на пръсти и броене наум, нали? Тоест детето трябва да е автоматизирало сметките с числата от 1 до 10 и да отговаря без да се замисли.

Защо без използване на пръсти да не се брои за смятане? Аз не мога да сметна 269+387 без да го напиша или да си го представя на ум, но това не значи, че не мога да смятам трицифрени числа. Peace Иначе дъщеря ми по-лесните ги е автоматизирала (+1, +2, 3+3), за по-големите числа изпозлва пръсти или брои на ум. 7+6 и 12+5 днес сметна на пръсти, не знам как точно. Crazy

# 595
  • Варна
До 20 отговаря без да се замисли.
До 50 - на някои по - лесни без да се замисли, на други след 2-3 секунди, на трети казва "не мога, трудно ми е" .

Упражнява се по тези две помагала, но не са му интересни. Стигна до някъде и ги остави.

Сега решава задачи по този сборник, който му е много по-интересен от горните помагала. За мен сборникът е доста по-труден, но той предпочита него. Сега е в някаква фаза и сам си взема сборника и решава. Решил е да приключи с него преди да стане първи клас.

# 596
  • София
Ние привършваме този:

# 597
  • София
Нещо ви изпуснах.
Аз телефон ще дам. Няма и да се запислям за това. С големия бях твърдо убедена че телефон не му трябва. На 15.09 беше без телефон. На 22.09 се разболя и го пратих болен на училище с телефон. Мъничкото ще си получи телефона в началото на септември. Сега си има телефон, ама е смартфон с много игри и с предплатена карта, в която няма и 1 стотинка. Но смартфон няма да му дам да носи в училище. Ама той тайничко ще го носи. На третия ден ще му го откраднат в занималнята и... нищо ново под слънцето. А може и да не го занесе   Twisted Evil

А за смятането не ви разбрах - само се фукаме или някой нещо конкретно пита? Моето не смята на пръсти, а си брои наум.

# 598
  • София
Е как така,ще му го откраднат в занималнята Shocked

# 599
  • София
Е как така,ще му го откраднат в занималнята Shocked
Ами така - случва се. На моя син му свиха анцуга, че беше Адидас, самия анцуг беше ужасен според мен, но го свиха, свиха му и връзките на гуменките, явно гуменките не са им станали. В първи клас им изчезваха парите от портмонетата, стана скандал, после спряха да изчезват. И играчки му изчезнаха, но тях не ги броя - все пак никой не го е карал да носи играчки в училище.

А телефонът 3 пъти ми го вpъщаха - беше една стаpа Нокия и който го намеpеше званеше на "мама"  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт