Бъдещи първокласници 2015/2016

• 78 213
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • Майничка
Абе как наказание, цял чин само за теб! Наказание е в прогимназията - по-трудно е да препишеш. Laughing

# 616
При нас така и не направиха очакваното разпределение снощи на РС. Ще чакаме септември. Но понеже нямам предпочитания към нито една от двете госпожи като варианти, ми е все едно. И двете не са ми на сърце, но нямаме друг избор тук.
Иначе като цяло съм спокойна. Училището е добро, постоянно нещо се обновява по интериор и екстериор, директорката е много разтропана, та оттам изисква същото от учителите. Дадоха ни списъци с нужните материали. За униформата ще платим минимална сума. За еднократната помощ споменаха. За жалост който не взема детски, не взема и нея. Чувствам се богата. Twisted Evil

# 617
  • София
При нас са 25 деца. Чудя се като са нечетен брой, как ще се разпределят по чиновете и кое ли детенце ще седи самичко. Това си е един вид наказание според мен.

Разместват ги по няколко пъти на ден, не се притеснявай.

Аз не бих се съгласила на еднакви материали за целия клас. Мнооого съм капризна. А и нека всяко дете си ги познава. А и да ги избира мъж...  Twisted Evil

Аз имам един въпрос към майките на по-големите деца. Как надписвате етикетите. Когато попитах какво трябва да пише на етикета на тетрадката учителката на големия тя каза: "Тетрадка за работа в клас по български език и летература на Някой Си от 1В клас на 125 СОУ" Ама това някак трудно щеше да се събере на етикетче, та попитах дали не може да пише само "Някой Си 1В клас" И тя ми каза: "Може и така" И от тогава са ни такива етикетите. Ама да попитам вие какво пишете.

# 618
  • Майничка
Когато все още пишех етикети, използвах "БЕЛ/ Работа в клас(Домашна работа)/ Име/Клас".
Сега пак ми предстои, де. Laughing
При голямата щерка до 4-ти клас слагахме всичко по един предмет в т.нар."папка с копче" - по 2-3 папки с различен цвят /предварително унифицирани по предмети за целия клас/ в раницата. От  5-6 клас обаче откри всичкологията като наука, останаха сал учебниците и тетрадките за домашна. Mr. Green

# 619
  • София
Първо подбирам еднакви тетрадки по един предмет, т.е. детето свиква чисто визуално да свързва тетрадката с предмета. След това надписвам така
Работа в клас/Домашна работа
Български/Четене/Математика/ЧО/ЧП и т.н.
Двете имена на детето
1Г клас например

На учебниците, помагалата и учебните тетрадки пиша само име и клас

И ние ползвахме папки с копче, сега пак ще ползвам за малката, големия за сега също искал да ползва.

ПП Всъщност от 4-ти клас сам си ги надписва, но спазва горната подредба  Peace

Последна редакция: чт, 11 юни 2015, 10:34 от Дзвер

# 620
Ще накупя папки с копчета в различни цветове, че това ми изглежда много практично. Списъкът, който са раздали на родителската среща, майка ми го показа на скайп и каза, че включвал тетрадки и помощните материали. Предполагам, че бързо ще ги накупя, щом се приберем в БГ.
Никой не отговори за учебниците, по които ще работят, вероятно са различни. Ще видим на РС, която ще е в началото на септември, вече по класове. А колко пъти седмично имат физическо? Чудя се с един комплект дали ще изкарва или трябва 2 да купувам (анцуг, тениска и гуменки)?

# 621
  • София
Ние ще чакаме есента за РС. При записването дадоха дата направо за септември.
А ми се искаше да знам ориентировъчно какво ще искат като материали, за да не оставям всичко за последния момент.

# 622
Ние също процедирахме с папки. Всеки предмет си имаше папка и като се подреждаше чантата за следващия ден, вместо да се издирват всички пособия по даден предмет и от там всичко на куп в чантата, просто се взимаше папката. В нея си имаше всичко - от тетрадка малка за писане до учебник и каквото там още е нужно. Цветните папки с копчета са добър вариант, но ги ползвахме за предмети с по-малко пособия. За Мат и БЕЛ използвах сините с ципче от кауфланд. Папките също ги надписвам, но само с името и класа на детето, като добавях и инициали за предмета по който е. То папките се разпознават и по цвета, но все пак  Crazy Неудобството с тези папки е само факта, че чантата лекинко увеличава допълнително тежестта си. Неизбежно зло.

# 623
  • София
Да ви задам малко тъп въпрос, но по време на физическото, освен с анцуг, може ли с клин? Не шарен, разбира се, а черен или син примерно? И отгоре бяла тениска.
Това за папките с копчета нямаше да се сетя - благодаря за информацията!   bouquet
Мен повече ме притеснява въпросът с подвръзването на учебниците и тетрадките. Някои госпожи си държат на кадастрон и бая усилия трябва да се вложат.  Crazy

# 624
  • София
За подвързване препоръчвам горещо подвързиите, които се лепят на учебниците - всичко останало е ужасно.

За тези говоря
http://smartshopping.bg/p__1978,_;1978;;3_1813

За физическото - при нас може да се играе с клин, дори е за препоръчване детето да отиде на училище или с анцуг или с клин, за да не се бавят при преобличането за физическото. Да не говорим, че не ги водят в съблекалните, а се преобличат в класната стая. Друг е въпросът как анцуга се вързва с ученическата униформа за момчетата, ама няма да го задавам.

# 625
Да ви задам малко тъп въпрос, но по време на физическото, освен с анцуг, може ли с клин? Не шарен, разбира се, а черен или син примерно? И отгоре бяла тениска.
Това за папките с копчета нямаше да се сетя - благодаря за информацията!   bouquet
Мен повече ме притеснява въпросът с подвързването на учебниците и тетрадките. Някои госпожи си държат на кадастрон и бая усилия трябва да се вложат.  Crazy
Според мен може и с клин. Мисля, че държат единствено на гуменките, но може да си е до учител. Подвързването е... И на нас за синът ми, който вече е голям, ни бяха казали точно как ще е добре да се подвържат учебниците и тетрадките, и как да се надпишат. Спазих условието половинчато. Не съм имала проблеми заради това. На някои учебници имаше само име с класа, по същия начин и с учебните тетрадки. То като подвързията е прозрачна се вижда точно какво е. Необходимо е само да се знае на кой е. На малките тетрадки пък надписвах или етикетчето от самата тетрадка или залепвах аз такова. Подвързиите са прозрачни и се вижда картинката на тетрадката. На етикетите прилежно надписвах по какво е тетрадката, за домашно ли е или за работа в клас, името на детето и най-отдолу, ако има място училището, класа и номера. Иначе госпожата ни беше посъветвала да подвържем всички помагала от един предмет с един цвят, различен от на другия - с хартия кадастрон или и аз не помня вече какво, така че да се разпознават по различните предмети. Това ми се беше видяло доста занимателно, а и аз не съм чак такъв човек, който да харесва да се занимава с изкуство, тъкмене и украсяване. Някак по-бързото и практичното повече ми подхожда.  Peace

Нашата родителска ще е идния вторник. Знам обаче, че ще имаме още една през септември, но датата още не е известна - или поне за мен.  Simple Smile

# 626
  • София
Само да допълня - аз тетрадките не ги подвързвам, особено в първи клас, та те ги изписват за отрицателно време. Само купувам от тези, дето са с ламинирани корици.

И другото - купувам тетрадки с възможно най-малко листове - така леко намалявам тежестта на чантата  Peace

# 627
  • София
Дзвер, ти добре препоръчваш тези подвързии (за първи път ги виждам и ще ги имам предвид), обаче има учители, които държат на кадастрон. Миналата година помагах на моя приятелка да подвърже учебниците и тетрадките и откарахме цяла вечер, като и мъжът й се присъедини да помага. Само като си помисля, че може да се наложи и при нас, ми става зле.

Благодаря за отговорите за екипа по физическо!

# 628
  • София
Мда, възможно е, дано оставят избора на вас. За мен е безумно в 21-ви век да подвързваш с кадастрон  Peace

# 629
Идеята с папките много ми допадна Simple Smile
Това с кадастрона леко ме плаши.... Simple Smile Дано не е сред изискванията на учителката!

Общи условия

Активация на акаунт