Бъдещи първокласници 2015/2016

• 78 208
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • София
За мен е безумно в 21-ви век да подвързваш с кадастрон  Peace
Безумно е, направо ме върнаха 25+ години назад с това подвързване, за което помагах. Отгоре на всичко се оказа, че и тримата имаме собствен начин на подвързване и се развихри спор кой е най-добрият.  Mr. Green

И за тетрадките да попитам. Аз в нета не можах да видя какво представлява тетрадка с ламинирана корица, имаше с твърди. Къде има по-голям избор на пособия? Знам, че се почват разни кампании, че дори и в Лидъл пускат тетрадки, но ми кажете, без значение на цената, каква тетрадка е най-подходяща? Това с по-малко листа го запомних.

# 631
  • София
Малко им тежат самите учебници, че да добавят и още и от картона  ooooh! Безумно и малумно - бих връчила раницата г-жата да я носи  Twisted Evil

Папките и на мен ми допадат като идея, но ще изчакам да чуя изискванията на учителя  Peace

За тетрадките гледам да са с бели листи - офсет, а не от вестникарска хартия. Ламинираните са с по-лъскава корица, малки са още за твърда. Още им е рано за кампаниите - започват и в Метро и в по-големите вериги, но и сега тетрадки има в по-големите книжарници от типа Офис 1 например.

Етикети печатам от край време на фолио, мързи ме да пиша  Mr. Green За учебниците и уч. тетрадки само име и клас - досега с щерката ползваме прозрачни подвързии и се вижда какво е. За тетрадките добавям и предмета и работа в клас/домашна работа, ако са отделни тетрадки  Peace

# 632
  • София
Леле, колко сте изписали...от вчера.... Rolling Eyes

При нас по физическо има изискване за черни долнища (анцуг, клин за момичетата, къси черни панталони) и бяла тениска. Гуменки също тъмни. Момичетата ползват черни цвички за салона.
Да кажа, за който търси - чисто бели тениски има в Декатлон!

Тонка, освен ако госпожата няма някакви изисквания за подвързването на тетрадките (например всичко по математика да е с червени подвързии) то може да купиш и подвържеш каквито искаш тетрадки. Има плътни подвързии, цветни, прозрачни и т.н. Някои облепват учебниците и тетрадките с фолио.
Повечето тетрадки за 1 клас са с по 20 листа, но наистина бързо се изписват.
Аз ще взема от 40 листа. Подвързвам с прозрчни подвързии, които пускат в Кауфланд и карфур и се залепят със залепваща лента на върешния гриб на тетрадката.

# 633
  • Варна
Кадастронът не е ли твърд? Как се подвързва с такова нещо? Едно време си подвързвах тетрадките с бели листи (от тетрадка с бели листи). Предпочитах бели тетрадки, отколко онези скучни жълтеникави корици. Също от тогава съм запомнила надписването "за... по.... на.... от...", т.е.
Тетрадка
за работа в клас
по математика
на ....
от.... клас
Проблемът е, че сегашните етикети имат три реда, и много трудно се намират такива с повече редове за надписване. Да си имам проблемите де, но са приятни вълнения за дреболии. Grinning

Някои учители предпочитат в горния десен край на тетрадката да има залепено кръгче с номера на детето в клас, за да се ориентират по-лесно при събиране и раздаване на тетрадките.

По БЕЛ започват с тетрадки с тесни и широки редове, а по математика - с големи квадрати. Тези тетрадки са само по 20 л. Смятам само да им сложа по една прозрачна подвързия, но не от лепящите. По-удобно е при смяна на тетрадката.

Папки по предмети и при нас ще се ползват. Кои са тези папки с цип от Кауфланд?

За физическо - тъмносин или черен клин + тениска + горница за студено време. Гуменките са по-неудобни според мен от маратонките, но пък тежат по-малко, та не съм решила още какво да взема.

# 634
  • София
Папките с цип съм виждала от този тип

Не им ли заминава много бързо ципчето  Thinking

# 635
  • София
Момичета, горе-долу всичко схванах с изключение на видовете подвързии - тия дето се лепят, както и някакво фолио, което спрягате. Поне разлика между офсет и вестникарска хартия правя, все пак съм в издателския бизнес.  Grinning От папките с цип ползвам, много са удобни, защото вкъщи си държа документи в тях. Тези с копче обаче като че ли побират повече.
Май покрай първи клас ще науча доста нови неща.

# 636
  • София
Ами смятай - обикновено по математика имат учебник, учебна тетрадка, в първи клас и тетрадка с цифрите, помагало, което по размер е горе-долу като учебника и 2 тетрадки за писане

# 637
  • София
На нас ни искат найлонови облекла (подвързии) за учебници, помагала и тетрадки.

Учебниците на дъщеря ми ги бях подвързвала със самозалепващо се прозрачно фолио.
Сега няма да си играя така.

# 638
  • Майничка
Папките с копче побират повече, да.
Оборотните учебници на голямата задължително подвързвах с кадастрон, тогава по-евтино лепящо фолио нямаше, но имам такъв тренинг от моите ученически години /баща ми ме научи още в първи клас и оттогава не се занимаваше с тази дейност/, че ми отнемаше не повече от час за всичко. По нейно желание подвързвах всичко с тъмнолилав или черен кадастрон, отгоре тя си правеше с четка за зъби пръски с боя в различен цвят, според предмета.
С малката ще заложа на разноцветното фолио, там всеки спестен грам е от значение.

Найлоните много лесно се изхлузват, поне такъв е моят опит.

# 639
  • Разпиляна във въображението
Аз не бих се съгласила на еднакви материали за целия клас. Мнооого съм капризна. А и нека всяко дете си ги познава. А и да ги избира мъж...  Twisted Evil

Няма да ги избира той Wink. Пое си мъжката част - ремонта, новите завеси и залепването на част от тапета, който е на цялата задна част на стаята - синьо небе с облаци.
Материалите ще ги вземе госпожата, която е много добра в рисуването. Ще вземе качествени бои, моливи, ножички и т.н. Като цяло смятам, че ще ми спести тази разправия, ще имаме отстъпки също. Какво му е на едно гланцово блокче, пластелин и други. На нас остава раницата, несесера, тефтерче и тетрадките.

За раницата ни каза, че трябва да бъде 10% от теглото на детето.

# 640
  • Варна

Пълна или празна  Joy Защото не виждам как в 2,2 кг ще се побере всичко.
Има ли някое училище, в което учениците ще имат втори комплект учебници в училище?

# 641
Miriel, много ми хареса разказа ти за родителската среща. Очевидно е, че сте попаднали на хубав човек   bouquet

Нашата РД е през септември. На първата през април ни обясниха основните неща и ни дадоха списък с консумативите, които трябва да купим. Чакам понеделника с нетърпение, защото тогава излизат списъците с разпределението по класове и съответно учител.

# 642
Папките с цип за които писах не са прозрачни. Сини са, някак като от плат, но не точно. Ципът не е на самия край на папката, а леко по-надолу. Побират неща с големина малко по-голяма от А4, за това успяват да съберат и повече помагала в тях. Късат се по-трудно. Ако примерно папките с копчета загубват естетическия си вид за един срок, тези изкарват цялата година, а може и повече. Аз съм ги виждала само в кауфланд, но може да ги има и в други магазини.

# 643
  • София
Ще ги потърся и тези в Кауфланд, Vyara D   bouquet

За учебниците 1 от удачните варианти за облекла за мен са този тип -

Могат да се срежат според височината на учебника и се залепят на двете корици.
Като че ли и цветни съм виждала, но винаги до сега съм предпочитала да са прозрачни.
Като знам как една година мъкнах всички учебници в книжарницата да търсим подходящ размер за всеки един учебник  ooooh!

Това е фолиото за подвързване - не съм ползвала http://www.oplus.bg/product/18502-%D0%90/folio_za_podvyrzvane_1m_h_45cm_50my/

За етикетите ползвам листи самозалепващи за лазерен принтер - ако намеря нарязани като тези напр

ако не и на цели листи и после режа по табличката и лепя

# 644
  • Разпиляна във въображението

Пълна или празна  Joy Защото не виждам как в 2,2 кг ще се побере всичко.
Има ли някое училище, в което учениците ще имат втори комплект учебници в училище?

Уж пълна. Дима е 35 кг. При нас почти всичко ще остава в училище Grinning

caprice, и аз смятам че имаме късмет с госпожата. Беше доста обстоятелствена за всичко, което ни интересуваше.

Общи условия

Активация на акаунт