Бъдещи първокласници 2015/2016

• 78 207
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
За раницата ни каза, че трябва да бъде 10% от теглото на детето.

Пълна или празна  Joy Защото не виждам как в 2,2 кг ще се побере всичко.
Има ли някое училище, в което учениците ще имат втори комплект учебници в училище?

Ако приемем, че раницата с учебниците тежи към 5-6 кг., на мен ще ми е точна Simple Smile

# 646
  • София
Дъщеря ми е 17кг не си представям да може сама да си носи раницата  ooooh!

Иначе и аз смятам при подвързването всеки предмет да е в различен цвят.Няма да ползваме папки с копчета или ципове.
Учебниците ще стоят в училище,вкъщи ще носи само допълнителните тетрадки.

# 647
  • София
Ние в първи клас на тетрадките горе вдясно лепяхме цветни кръгчета. Например:
математика - жълто кръгче с Р - работа в клас, Д1 и Д2 домашна работа, К - контролни да кажем
български - червени кръгчета
околен свят зелени и т.п.
А и как би могло дете да обърка тетрадките и да започне да пише цифри върху тесни и широки редове.

А етикетите си ги печатам на чернобелия принтер на цветна хартия - картинка, име и клас. Два листа отпечатвам шарени за учебниците, когато ми попадне цветен принтер. Всичко друго ми е скъпо и пипкаво. Етикетчето остава под подвързията и не личи каква е хартията, как е лепено. С картон не съм подвързвала. Само наелоновите подвързии залепени тук-таме. Но и от наелоновите има отвратителни.

# 648
  • София
Пълна мъгла ми е на мен кое и как трябва да подвързвам....добре, че сте вие да се поограмотя  Grinning Ще изчакам и РС да разбера дали нямат някакви по-специални изисквания, дано не ни метнат и нас на труд и творчество с кадастрон    Wink
Относно храната, ще приготвям обяд вкъщи, че госпожицата е каприз голям. Малкото е всеядно, но тя....В градината нищо не яде, а когато е на зелено или ски училище и приготвя храна омита всичко. Дано да ми се получи организацията.  Ентусиазъм не ми липсва, само трябва да се преборя с по-ранното ставане сутрин Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 юни 2015, 21:06 от zina_

# 649
Мина и нашата родителска среща. Много съм доволна, защото сме в класа на избраната от нас госпожа. Ще бъдат 23 деца. Униформи няма да купуваме. Събираме пари за помагалата и облеклата за учебниците и учебните тетрадки. Тетрадките за работа в клас и домашно, госпожата каза да не обличаме с нищо. Хареса ми класната, защото говореше с уважение за децата. Относно телефоните каза, всеки родител сам да си прецени. Тя смята, че детето ще се чувства по-сигурно, ако знае, че може да осъществи контакт с родителите си, ако се наложи. Тя не ги карала да си изключват телефоните, но си имала начин да ги накара да се почувстват неудобно, ако им звънят и затова децата сами предупреждавали  да не ги търсят по време в час. Остана ми само висящ въпроса със занималнята. Има безплатна към училището, 2 групи за 4-те паралелки, т.е. ще ги обединяват от два класа. Лошото е, че не казват коя ще е госпожата, за да събера информация. Другият ни вариант е частна занималня, за която получих много добри отзиви и която ще посещава съученичка на Вики, с която бяха в една група в градината. Детето ми е много притеснително и искам да започне с добър старт в училище. В частната занималня групата е от 5-6 деца и госпожата се занимава индивидуално с всяко. Май сама си отговорих на въпроса докато пишех Thinking 

# 650
  • София
Защо някои училища правят родителските срещи преди да са минали класиранията и да е приключил приема?

# 651
  • София
Защо някои училища правят родителските срещи преди да са минали класиранията и да е приключил приема?
Ами за Сф. всички училища публикуваха класирането за 1-ви клас още на 3.06. Децата бяха записани на 4 и 5 юни. Единични места са изостанали за 2-рото класиране този понеделник.
Така че, с оглед на горните събития, е допустимо тази седмица да има РС в някои училища. Поне според мен де.

# 652
  • София
Да, ако детето ти е прието на първо класиране, е допустимо. Ама ако не е?

Предвид това, че на мен хлапето ми е второ дете, бил е две години предучилищна в училище, за мен това е пета такава родителска среща. Даже ще съм им благодарна ако ми я спестят.
Но е редно родителските срещи да се провеждат в такова време, че максимален брой родители да могат да присъстват. За мен това говори за лоша организация. Не се съобразяват с родителите и учениците, а с нещо друго.

# 653
То не е редно да има и т.нар. обща родителска среща, която ми звучи точно като губивреме, но е факт, че на повечето места правят подобни. Каква им е целта, ще разбера съвсем скоро. За сметка на това- не и името на класната.  Mr. Green

# 654
  • Някъде на път....
То не е редно да има и т.нар. обща родителска среща, която ми звучи точно като губивреме, но е факт, че на повечето места правят подобни. Каква им е целта, ще разбера съвсем скоро. За сметка на това- не и името на класната.  Mr. Green
Е, до 15 септември все и името на класната ще разбереш....  Wink

# 655
Е, да, и ако то не ми отърва, иди се оправяй със смяна на училището в началото на учебната година. ooooh!
Отделно, че е редно доста по-рано да се даде един списък с нужното за училище, да сеизговорят сумите за допълнителните учебни и помагала и пр., дори и само от финансова гледна точка, отделно че, товя юрване по книжарници в последния момент тотално ме побърква.

# 656
  • Майничка
Какво да кажем ние с гайдите, чиято обща родителска мина в първата седмица на май.
Имаше смисъл обаче, разбрахме кои са класните, директорът обяви, че се пенсионира и прикани тези, които не са убедени, че детето им ще издържи 9 часа в училище, да обмислят въпроса със занималнята /разбирай - места за всички няма/. Помощните материали бяха обявени, помагалата - не.

Последна редакция: пт, 12 юни 2015, 16:26 от gargamela

# 657
  • София
Идеята е да ти обяснят, колко велико е училището и да ти съберат пари за учебника по английски/италиански или някой друг език. Забравих - и да попълниш декларация за занималня, че ако вземеш да изпуснеш родителската среща, твоето дете да отпадне от занималнята. По този начин във втори клас занималните ще станат 3 за 6 класа, а към четвърти ще са със затихваща функция  Mr. Green

# 658
  • София
То не е редно да има и т.нар. обща родителска среща, която ми звучи точно като губивреме, но е факт, че на повечето места правят подобни. Каква им е целта, ще разбера съвсем скоро. За сметка на това- не и името на класната.  Mr. Green

Дано поне класовете си разберем, както е обявено, че и това май не е сигурно  Rolling Eyes
И аз исках да знам от сега и класната, и стаята (да се направи сметка и за там нужно ли е нещо), и списък с нужните неща, за да си подготвя от сега всичко, но уви...

Последна редакция: пт, 12 юни 2015, 16:36 от desitka*

# 659
  • Разпиляна във въображението
Учебникът ни по английски е 22 лв Whistling понеже този предмет не бил в програмата, а бил ЗИП и ала-бала...

Общи условия

Активация на акаунт