Бъдещи първокласници 2015/2016

• 78 205
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Аз нямам информация за цени на допълнителните учебни помагала. Ще има още една РС преди 15ти септ. Дано има яснота по въпроса.

# 661
  • София
Ще има още една родителска среща преди 15-ти септември  Peace

# 662
Мина първата ни родителска среща. Изненадаха ме. Не беше обща, както очаквах, а по класове. Вече знаем коя ще е класната ни. Grinning
За следващата родителска (в началото на септември) ни предупредиха да носим пари за допълнителните помагала.

# 663
  • София
Защо някои училища правят родителските срещи преди да са минали класиранията и да е приключил приема?
В нашето училище всички паралелки бяха пълни, децата - разпределени и родителите на децата от нашия клас присъстваха. Не е имало второ класиране изобщо.

# 664
Учебникът ни по английски е 22 лв Whistling понеже този предмет не бил в програмата, а бил ЗИП и ала-бала...

И на всичкото отгоре, този за първи клас, представлява просто една книжка за оцветяване и апликации.  ooooh! Няма ни една написана дума. Всяка една обикновена книжка с картинки би свършила работа.
Много ми беше смешно, когато на родителската среща в началото на втори клас, учителката каза да си припомнят вкъщи нещата от миналата година, по учебника. Не че ми стана ясно по коя картинка какво точно трябва да си припомнят. Нито как би станала тази работа, ако никой от родителите не знае английски.

# 665
  • Разпиляна във въображението
Общата цена на нашите помагала е 23.30 лв. Имаме от изд. Пернас и от изд. Просвета. Заедно с учебника по английски - 22 лв се закръгля сумата от 45.30 лв.

# 666
  • София
Щастливци, не помня цената на учебника по английски за първи клас, но за пети го платих преди няколко седмици - 55 лева, ама това е, щото сме по Оксфорд  ooooh!

# 667
  • Варна
Направо ви завиждам на добрата организация в училищата. При нас разпределението по класове и съответно класните ще са ясни в началото на септември (?!), когато ще има родителска среща. Знам си, че поне 60-100 лв. ще трябва да нося. Тогава ще се огледа и какво трябва да се прави по стаята - циклене, пердета, закачалки, шкафове, боядисване, украса. В нашето училище има традиция всички тези работи да се поемат от родителите и обикновено всеки клас се мести заедно с мебелировката. така че винаги се налага ремонт и обзавеждане на стаите.
Помагалата отделно. Събират се суми и се купуват общо.
На общата РС ни запознаха с правилника, откъде да купим униформи и ни пуснаха една антиреклама на занималнята. Аз записах щерката, защото съм оптимист, но имам и резервен вариант.

# 668
  • София
В 144 няма английски от първи клас, което си е супер Simple Smile Според мен е абсурдна идеята да се учи чужд език в клас от 23-27 дечица, който още не са осъзнали къде се намират. Сдруженията тук са с предимство, защото разделят децата на две и по този начин постигат голями успехи с усвояването на езика.

# 669
  • София
При нас има чужд език от 1ви клас - английски и испански. Избрах английски.
Казаха, че ще учат само азбуката и думи. Нямало да пишат.

# 670
  • София
Имаме вече разпределение по класове. Не знам още какво да мисля - учителката, при която е синът ми не беше на отворените врати, когато ни ги представиха... Ще изчакам РС във вторник, но нещо не съм очарована засега  Crossing Arms
На всичко отгоре преди малко намерих списък, че минала година е поела отново първи клас... да очаквам, че догодина ще ги поеме друг учител или класа ще го разхвърлят по другите паралелки  Thinking

# 671
  • Разпиляна във въображението
На голямата ми дъщеря беше същия случай. Записах я в определен клас при точно определен учител. На РС преди 15 септември бях изненадана с нова учителка. Нашата спечелила конкурс за реномирано соф. училище и ни напуснала. Новата нямаше опит с новиците и изпусна класа. Буквално го изпусна. Изобщо не ги строи и да ги приучи, че не са в ДГ, а в училище. Госпожата в занималнята също нищо. Във втори клас се появи първата учителка и като почна с изискванията си ooooh! Дори сега в трети клас не са напълно овладени. Всеки път говорим за дисциплината. Да не говорим, че всяка година сме с нов възпитател в занималнята Crossing Arms Било политика на училището Shocked Много е неприятно това със смяната на учители. InaD, дано да се разминете.

# 672
Много е неприятно това със смяната на учители.
Изключително неприятно е. Сестра ми беше така всичките 12 години в училище и беше много трудно.

Вчера ходих до училището, за да видя разпределението по класове. В I "а" клас е детето, общо в класа са 24 деца. Познавам само едно дете от списъка  Rolling Eyes От групата в ДГ няма нито едно. Почти на 100% съм сигурна, че са ни разпределили при госпожата, която избрахме. Ще видим утре.

# 673
  • София
Много е неприятно това със смяната на учители. InaD, дано да се разминете.

Не знам, силно се съмнявам, но ще видя все пак какво ще ми "сервират" във вторник  Thinking
Явно са имали повече кандидати и са приели 1 клас повече... Поне до 4 клас се надявах на някакво постоянство и сигурност  Crossing Arms
При вариант смяна на учител във втори клас вече обмислям смяна на училището. Ще ми се усложни силно логистиката, но досега съм се оправяла...

# 674
Да си споделя радостта...  newsm44 Днес излязоха списъците по паралелки и учители, и моето е при желаната от нас госпожа! (Не че сме се съмнявали де, но все пак...) Детето като видя името си още през сайта на училището и щастливо почна да подскача. Децата ще са 21, шест от които познаваме (пет от ПГ и едно от старата ни детска градина, с което заедно пътувахме до там с ГТ).  Сега чака с нетърпение 15 септември и каза, че й е любимата дата, защото ще почне да ходи на училище вече наистина - по класове. (нали беше на предучилищна пак там, но иска като големите да е и тя)

InaD недей от сега да се притесняваш. Може да има логично обяснение заради което и тази година госпожата да поеме първи клас. Може да е свързано с връщане на госпожа от майчинство, нещо във връзка със занималнята на класа и т.н. Може дори класа да е бил с малко деца и по преценка на ръководството да са го разпръснали по другите класове - затваряне на щат и т.н. Ако сега сте повече деца най-вероятно ще изкара класа до 4 клас. Не го мисли от сега.

Последна редакция: пн, 15 юни 2015, 12:29 от Vyara D

Общи условия

Активация на акаунт