На пазар в Лозенград и Одрин - 6

• 174 289
  • 754
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте,
знаете ли дали в момента има опашки заради гастарбайтерите на Лесово?

За Капитан Андреево - със сигурност е лудница, а на Лесово - не съм сигурен, че на влизане в Турция ще е така, но излизане - да

# 226
А за Малко Търново някой има ли информация как е положението,че утре рано сутрин пътуваме...... Praynig

# 227
А за Малко Търново някой има ли информация как е положението,че утре рано сутрин пътуваме...... Praynig

Минахме през ГКПП Малко Търново - Дерекьой в двете посоки нямаше много коли. И там също се плаща за "златен гьол" на връщане от Турция.

# 228
Плащането за "гьола" ни е по всички външни граници - това е най-голямата "касичка" за власт имащите. Дейността е отдадена под наем на частна фирма

# 229
Който не иска да си цапа колата, да мине от другата страна на платното. Много петна остават принципно.  Laughing

# 230
  • София
Здравейте,
знаете ли дали в момента има опашки заради гастарбайтерите на Лесово?

За Капитан Андреево - със сигурност е лудница, а на Лесово - не съм сигурен, че на влизане в Турция ще е така, но излизане - да

Благодаря Simple Smile Дано да имаме късмет другата събота.

# 231
  • Пловдив
Здравейте! Моля да ме извините ако е обсъждано вече, но ми е малко спешно-може ли някой да ми каже има ли килими в Одрин и евентуално дали са по-евтини от тук? Искам килим тип Шаги-от тези рошавите и се чудя дали има смисъл да ходя до там или да купувам от тук

# 232
Здравейте момичета! Темата ви е много хубава и редовно се информирам от вас какво ново има в Одрин.Следващата събота с приятели мислим да отидем до Одрин. На отиване ще минем през Лесово, а на връщане мисля да минем през Лозенград и Малко Търново, та въпроса ми е видях на навигацията, че по пътя Одрин -Лозенград има платен път, може ли да ми обясните как се плаща и т.н.  И другият ми въпрос е пазара в Лозенград заслужава ли си, в смисъл нещо като петъчния в Одрин ли е или? И също пазара цял ден ли е, защото мисля късния следобед да сме там Simple Smile Предварително ви благодаря за отговорите Simple Smile

# 233
  • Бургас
mecho_puh_mecho първо се информирайте дали може да влезете от 1 граница,а да излезете от друга,защото ....може да имате проблеми!

# 234
  • На юг от тук
mecho_puh_mecho първо се информирайте дали може да влезете от 1 граница,а да излезете от друга,защото ....може да имате проблеми!

Няма проблеми,да се влиза и излиза през различни КПП.

# 235
  • София

Няма проблеми,да се влиза и излиза през различни КПП.

По принцип не трябва да има проблеми, но миналата година имахме. Влязохме през Капитан Андреево, а се опитахме да си тръгнем през пункта, който е до Одрин към Гърция. Върнаха ни. Оправдаха се нещо с компютъра. Но си мисля, че предварително няма как да се знае. Зависи от кефа на служителя и "компютъра". Simple Smile

# 236
  • Варна
Таня, дали не е защото сте излизали към друга държава?

Мисля, че е споменавано влизане и излизане през различни КПП, но между България и Турция... Това е важно, защото при комбиниране на Лозенград и Одрин различни пунктове са удобен вариант. Дано получим ясна информация.

# 237
  • София
Белята, и друг път сме си тръгвали през Гърция и е нямало проблеми. Или наистина е имало някакъв проблем с компютърните връзки, или на турчина така му е скимнало.  Grinning

# 238
  • Варна
Добре, значи е било единичен случай. Досега не ни се е налагало, но може би скоро ще стане и е добре да се знае.
Благодаря, Таня!  bouquet

# 239
Таня, дали не е защото сте излизали към друга държава?

Мисля, че е споменавано влизане и излизане през различни КПП, но между България и Турция... Това е важно, защото при комбиниране на Лозенград и Одрин различни пунктове са удобен вариант. Дано получим ясна информация.

няма проблем да влезеш от един пункт и да излезеш.
Вие сте влезли в Турция и сте излезли от Пазаркуле - на този пункт доста често има по-особено отношение към българите (ако са влезли същия ден от другия пункт) - често от страна на гърците и не толкова от турците. На турците казваш, че пътуваш за Гърция и всичко е ОК. Но гърците могат да ти създадат повече проблеми - и да те проверяват за алкохол и цигари, защото знаят, че след 15 км си в България без проверка вече.
А и в действителност, пункта е малък и често имат подобни проблеми

Кажете коя е отправната Ви точка и за къде искате да пътувате и ще мога да обясня по-подробно ...

всъщност ние имаме три пункта за Турция - Капетан Андреево, Лесово и Малко Търново ...
Може и през Гърция, както казах през Ново село, Кастанея и Пазаркуле.

Общи условия

Активация на акаунт