На пазар в Лозенград и Одрин - 6

• 174 862
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
Много хубаво, наистина!

И аз се нареждам за ресторанта. Mr. Green

Скрит текст:
Джамията не е ли Селимие? Или има и Сюлеймание?

Селимийе е, другата е в Истанбул до Еминьоню  Wink

# 211
  • Варна
Тази в Истанбул Heart Eyes я знам, посетихме я този път, дори. В Одрин, обаче, не сме ходили, затова питам.

# 212
  • Етрополе, България
Да прави сте. Джамията е Селимие Wink. Е бъркам им ги тези имена Wink. А по отношение на ресторанта този с опашките е Айдън Тава Джигер. Него ни препоръчаха и там обядвахме. На вечеря обаче хапнахме в друго заведение, където мярнахме свободна маса. Не ни се чакаше на опашката. Екстрите с хляба, доматите и чушлетата ги предлагат навсякъде. Цените са аналогични навсякъде. Няма менюта, но са написани на голямо табло със снимка и име на ястието на входа на всяко заведение. А тава джигер трябва да опитате. Няма аналог в нашата кухня. Желая ви приятни емоции;-).

# 213
записвам се и аз да ви следя Simple Smile Благодаря за темата!

# 214
d_penkova, радвам се, че така подробно сподели впечатленията за пътуването. И така трябва - ние съпреживяваме нещо толкова приятно.

# 215
Здравейте, септември ще ходим до Одрин и ми се иска да понапазарувам разни неща за училище за детето. Та въпроса ми е, има ли конкретно място /магазин/, където да отида - става дума за ученически пособия - тетрадки, моливи, пастели....?
И за Лозенград ако може да препоръчате приятно местенце за похапване Peace

Последна редакция: ср, 20 авг 2014, 10:57 от D_e_s_i_t_o

# 216
Големите магазини. Кипа, Килер, Карфур и Мигрос.

# 217
Големите магазини. Кипа, Килер, Карфур и Мигрос.

правилно - там в тези магазини има страшно много неща за учениците и са на промоция (не че няма и книжарници, но не си струва да ги търсиш - забелязал съм, че там е малко по-скъпо)

# 218
Попадна ми снимка на фонтан в Одрин- ръка, която държи купа с плодове- сапуни.
Съществува ли още това чудо и къде се намира?

# 219
Здравейте, септември ще ходим до Одрин и ми се иска да понапазарувам разни неща за училище за детето. Та въпроса ми е, има ли конкретно място /магазин/, където да отида - става дума за ученически пособия - тетрадки, моливи, пастели....?
И за Лозенград ако може да препоръчате приятно местенце за похапване Peace

Бяхме в Кипа Одрин, в един щанд (почти празен) хората зареждаха артикули за училището, а и също слагаха големи червени лепенки "Indirim", явно подготвяха за следващата промоция.

Попадна ми снимка на фонтан в Одрин- ръка, която държи купа с плодове- сапуни.
Съществува ли още това чудо и къде се намира?

В закрития пазар продават такива сапуни плодове.

# 220
  • Пловдив
Мисля, че "Синя ... диня !" пита за "Паметника на плодородието". Ами да съществува, намира се в централната част и махалата така се казва "Сабуни махала", близо е до джамия-Kadi Bedrettin Camii, всъщност е точно пред нея, има къде да се спира. Аз съм си ги кръстила "плодчетата на Айшето"
Coordinates:   41°40'12"N 26°33'55"E

# 221
Ще ме прощавате, но първия път, когато ги видях, тях и другите от поредицата по булеварда, едни лалета имаше и още нещо, се спуках от смях, това е някаква ненормална еклектика на наивизъм и .... кич.

# 222
Мисля, че "Синя ... диня !" пита за "Паметника на плодородието". Ами да съществува, намира се в централната част и махалата така се казва "Сабуни махала", близо е до джамия-Kadi Bedrettin Camii, всъщност е точно пред нея, има къде да се спира. Аз съм си ги кръстила "плодчетата на Айшето"
Coordinates:   41°40'12"N 26°33'55"E

bouquetблагодаря много, точно за това питах и се ориентирах по насоките ти.
А дали е кич и еклектика, е отделен въпрос на вкус.

# 223
  • София
Здравейте,
знаете ли дали в момента има опашки заради гастарбайтерите на Лесово?

# 224
  • Бургас
Здравейте,
знаете ли дали в момента има опашки заради гастарбайтерите на Лесово?

Днес по сутрешния блок даваха границата ни с Турция. Беше някакъв ужас. Коли, камиони и тирове с километри.
http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/golemi_opashki_ … tsiya-250844.html

Общи условия

Активация на акаунт