На пазар в Лозенград и Одрин - 6

• 174 811
  • 754
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
Точно утре нищо няма да си купиш. За да не се повтаряме прочети предната страница. И в случай, че все още не ти се вярва това е линк към камери в реално време в Истанбул - погледай как мюсюлманите празнуват Курбан Байрям
http://www.istanbuluseyret.com/TuristikKameralar/

# 346
  • Yambol, Yambol, Bulgaria
Здравейте! Бихте ли ми помогнали? Искам да си купя хубаво спално бельо. Къде в Одрин мога да си купя нещо красиво и качествено?

# 347
Здравейте!

Четох назад в темите, че в Одрин има строителен маркет, тип Практис/Практикер- някой може ли да обясни къде по-точно се намира той? Също ме интересуват и магазини/сергии за лампи -тип "марокански"- мяркали ли сте?
Благодаря предварително   bouquet

# 348
Здравейте, мами, новичка съм в сайта. Благодаря ви изключително, много сте ми полезни във всяко едно отношение   bouquet
Та въпросите ми са следните: след 1-2 седмици съм намислила да отида на шопинг в Истанбул и си търся да закупя така популярната вече реплика на ботушите Casadei (скрита платформа, отпред с метален елемент).Съжалявам, но не знам още как да прикачвам изображения:) Някой ако може да ми препоръча точно къде мога да ги намеря ще съм безкрайно благодарна!!!
И да ми препоръчате зимно якенце(качествено по възможност) от къде мога да закупя Wink Ще чакам отговори, защото виждам, че доста от вас са много информирани, което много ми харесва!  smile3501

# 349
В сряда бяхме на разходка в Лозенград . Между другото  напазарувахме малко.
В  Бизим :
Персил 5 кг- 13.50 лири,
омекотител Вернел 6 л  - 8.30,
шампоан Елидор 600мл- 8.90
макарони 500 г - 0.80 лири

В Кипа

белина Аче 4 л - 7.50
ориз -  2.80 лири/кг,
бял боб  - 6 лири/кг
кори 700г -3.25 лири
кисело мляко 2 кг - 6 лири
сирене-  17 лири/кг
домати - 3.20 лири/кг
краставици - 1.50 лири/кг
патладжан 2 лири/кг

В Коза - баклава 14 лири/кг

Честно казано, очаквах повече промоции преди празника.

# 350
  • у нас
Здравейте, мами, новичка съм в сайта. Благодаря ви изключително, много сте ми полезни във всяко едно отношение   bouquet
Та въпросите ми са следните: след 1-2 седмици съм намислила да отида на шопинг в Истанбул и си търся да закупя така популярната вече реплика на ботушите Casadei (скрита платформа, отпред с метален елемент).Съжалявам, но не знам още как да прикачвам изображения:) Някой ако може да ми препоръча точно къде мога да ги намеря ще съм безкрайно благодарна!!!
И да ми препоръчате зимно якенце(качествено по възможност) от къде мога да закупя Wink Ще чакам отговори, защото виждам, че доста от вас са много информирани, което много ми харесва!  smile3501

най-добре попитай в темата за Истанбул Grinning

# 351
    Момичета, тази събота ми предстои пътуване до Одрин за първи път.
 Моля ви споделете ми къде има хубави и качествени дрехи? По пазара има ли ишлемета? От синият пазар ли пазарувате дрехи или от моловете? Моля насочете ме...или от магазини по центъра?  Praynig
  Прочетох че за моловете по-добре да се пазарува в лири или евро. От престоят ни в Анталия останах с впечатлението че в евро е по-изгодно. 

# 352
  • Varna
Аз купувам дрехи само от магазините на центъра или от Марги аутлет. На пазара не съм виждала такова нещо като дрехи ишлеме. newsm78.

И на мене ми се пише в неделя да се мятаме на червенея жребец и да отскочим до Одрин, но ще и пообиколим може би до Чорлу.  В Одрин съм била незнам колко пъти, но в Чорлу само съм минавала без да спираме. Да видим как ще се ориентираме къде какво Simple Smile

# 353
  • Пловдив
Странно нещо е това "ишлеме", което трябва да се предлага на пазара. Единственото нещо, което съм виждала да обработват (защото това означава ишлеме) е артишокът. Много ми беше интересно. В България е непознат този зеленчук, но там на пазара с няколко ловки движения търговците го превръщат в едни кръгли дискове-готови за готвене.
В събота пазарувам дрехи предимно в Марги аутлет и на центъра.
Не препоръчвам пазаруване в евро, най изгодно е с дебитна/кредитна карта.

# 354
  • у нас
Дрехи ишлеме означава, когато майката-фабрика е дала разрешение в по-малки цехове в друг град или друга държава да се произвеждат техните маркови дрехи - например дрехи на Пума, Адидас се произвеждат в едно село в Бг.

Кашарел, на пазара е пълно с такива ишлемета. И реплики има, разбира се, ама едва ли може да се отсее коя дреха, каква е. В Турция има много изнесени фабрики на световноизвестни брандове. А на пазара и по магазините се предлагат стоки, произведени в Истанбул, Бурса, Измир и тн.

# 355
    Много ви благодаря за инфото. Hug

Sinara е обяснила какво имам предвид за ишлемето, благодаря.

Значи ще проверя в Марги аутлет и на пазара над него показан на първа страничка.

makak
, защо не препоръчваш плащането в брой? На какъв курс е плащането с картата?

На пазара дрехите в лири ли е най-добре да се плащат? Ние отиваме основно за дрехи, та затова питам да се ориентирам в каква валута и по колко да обърна парички.

# 356
  • Бургас
Носете си задължително кеш, защото ми се случи в два магазина в Марги аутлет /Penti и English home/ да имат проблем с ПОС-терминалите и не успях да платя с карта.
Аз съм с Виза на ДСК и курсът ми е добър, така че спокойно си плащам с картата.
Да питам ходилите скоро в Одрин. В Маргито има ли хубави намаления? Мислим да отскочим до там, че от почивката ни в Мармарис от миналата седмица ни останаха доста лири.

# 357
   И аз съм с Виза на ДСК , мерси Peace
 ако все пак реша да плащам в брой в евро ли е по-добре в Марги?

# 358
Аз ходя често до Истанбу, на връщане минаваме през Одрин. Но и тсм и в Истанбул, най- изгодно е в местна валута. Пазарувам много с кредитна карта ( където може) , но съм забелязала, че дрехите са по изгодни на пазара.

# 359
  • Пловдив
Цитат
makak , защо не препоръчваш плащането в брой? На какъв курс е плащането с картата?
Картата обменя по курса на деня на БНБ
Имам кредитна на Пиреос за покупки в чужбина има % отстъпка напр. за около 300 похарчени лири банката ми "връща" ок. 12 лв. затова според мен е най-добра.

Общи условия

Активация на акаунт