На пазар в Лозенград и Одрин - 6

• 174 805
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
  • у нас
Още една такса ще плащаме  -  Турция въвежда платена дезинфекция по границата

http://flagman.bg/article/69685

# 361
  • Бургас

Да, тази неделя се прибирахме от Турция и на границата /М.Търново/ минахме през една келява локва. Мисля, че таксата беше 12лв за автобус.

# 362

Да, тази неделя се прибирахме от Турция и на границата /М.Търново/ минахме през една келява локва. Мисля, че таксата беше 12лв за автобус.

5 лева е за лека кола Peace

# 363
  • Варна
Споменатата "келява" локва за 5/12 лв. е от българска страна. Минава се на връщане в страната. Беше премахната, от лятото отново е факт.
Темата на статията е подобна (предполагам няма да е "келява") локва от турска страна. Сега вече има опасност заразата да слезе на юг и хората ще се пазят. Таксата ще е 5 лири за лек автомобил, а за товарен - 15. Вероятно за автобус ще е подобна.
Т.е. сега ще плащаме на влизане в Турция и на връщане в България.

# 364
  • Пловдив
На отиване 5 лири за "син език"
На връщане 5 лева за шап
Голямо къпане ще пада - с хладка вода!

# 365
  • у нас
На отиване 5 лири за "син език"
На връщане 5 лева за шап
Голямо къпане ще пада - с хладка вода!

точно  Peace

# 366
  • Бургас
Споменатата "келява" локва за 5/12 лв. е от българска страна. Минава се на връщане в страната. Беше премахната, от лятото отново е факт.
Темата на статията е подобна (предполагам няма да е "келява") локва от турска страна. Сега вече има опасност заразата да слезе на юг и хората ще се пазят. Таксата ще е 5 лири за лек автомобил, а за товарен - 15. Вероятно за автобус ще е подобна.
Т.е. сега ще плащаме на влизане в Турция и на връщане в България.

На влизане в Турция не сме минавали през никакъв гьол. Само на връщане от българска страна.
По принцип винаги съм "за" всякакви санитарни норми и превенция от зарази, но да са направени като хората. Една малка локва не знам как ще успее да "измие" големите гуми на автобус, тир или друго голямо МПС. И на второ място колко е толкова скъпа тази локва и колко толкова скъпи химии има в нея, че да оправдае високата цена за преминаването й. Според мен си е обикновена вода с хлор.

# 367
  • Пловдив
Капалъ чарши в Истанбул вече работи-значи Байрямът свърши
Относно таксите аз се дразня и от друго
Защо трябва да ни слагат и банковата комисионна, толкова ли е трудно да имат един терминал и да може да платиш с карта. Мога да се обзаложа също, че тези по 5 по 5 лв. не ги внасят поотделно.
да не споменавам, че когото нямаш бг. лева, гишето не работи с монети-напр. таксата ти излиза 3 евро...........

# 368
  • у нас

На влизане в Турция не сме минавали през никакъв гьол. Само на връщане от българска страна.

Таксата още не е въведена. След десетина дни ще е. Затова няма как да сте "минавали през никакъв гьол" в Турция.

# 369
  • София
Добре де, изчетох темата, но не мога да разбера, пазаруването от Одрин чак толкова ли е изгодно, че да биеш път за да си купиш неща, които продават и у нас? Или да се редиш с часове за да ядеш дроб? Ако се прави за разходката, разбирам, но да се трепя по пътищата за два пакета памперси, не го разбирам. Моля разяснете.

# 370
Добре де, изчетох темата, но не мога да разбера, пазаруването от Одрин чак толкова ли е изгодно, че да биеш път за да си купиш неща, които продават и у нас? Или да се редиш с часове за да ядеш дроб? Ако се прави за разходката, разбирам, но да се трепя по пътищата за два пакета памперси, не го разбирам. Моля разяснете.
Лично ние ходим за разходката. Един ден разходка, а същевременно си напазарим и стандартните неща - прах за пране, омекотители, баклава. Няма как да ти е евтино, ако си сложиш транспорта и не живееш в близост до границата. Подобна разходка правим в Гърция - там си купим зехтин и прясна риба. Да се трепем от път е силно казано, защото на нас ни е на около 400-600 км отиване и връщане /в зависимост до кой град отиваме/. За мен това не е голямо разстояние, но за всеки си е индивидуално.
Всъщност като се замисля, може и да ти е изгодно, ако отидеш на тези организираните еднодневки от туристическите фирми. За мен организираните посещения отдавна не са вариант - това да тичаш като луд от едно място на друго и да ти определят къде да посещаваш WC, да бързаш, че рейса тръгва - мерси.

# 371
  • Бургас

Прочела си темата, видяла си кое колко струва. Е, как да не е по-евтино. Купи си от тук 7-10 кг. прах за пране за десетина лева, 4литра Первол за 7лв. или 5литра туба веро за 5лв и 3литра хубав зехтин за 15лв. Да не говорим колко са им качествени месото, рибата, млечните продукти......въобще всичко. Ядеш истинска храна. Някои неща наистина не ти излизат по-евтино, но пък качеството не е за подценяване, особено в здравословно отношение. Дрехите там също са без пари.
Иначе дори и да е за едната разходка е приятно. Къде ще ядеш тук искендер кебап, хубави телешки/агнешки кюфтета, тава джигер, баклави и пр. Най-малкото е супер зареждащо да отидеш някъде сред усмихнати, добри и позитивни хора.

# 372
Тони, учудването ти е съвсем уместно и в същото време и аз ти се чудя на въпроса.
Момичетата са ти отговорили много добре - не е само за пазара, а за разходката и почивката.
И за още едно нещо - заради отношението.
Често пътуваме до Одрин и Александропус.
Няма да ти смятам, че всъщност не сме на печалба, но сме си икономисали доста пари и сме прекарали чудесно.
Само пример, с ресторант в Одрин ....
Покрай яденето се отворихме на айряни.... Бяха изложените на витрината, харесаха ни и взехме да си поръчваме... И ги изпихме (т.е. и ние видяхме, че тези на витрината свършиха). Като си поръчахме пак, сервитьорът и дума не обели, че няма, че ..... ит.н.  Човекът излезна и след няколко минути ни донесе същите шишенца... Като плащахме сметката, последните 6 айряна бяха на друга цена -по-ниска, защото на тази цена ги купил от близък магазин.
В друг ресторант ми изкараха цялата кухня на тепсия да си избираме какво искаме да обядваме .... т.е. опечете ми това и това кюфте, ей тази пържолка и т.н.
Имал съм случай, когато наред със задължителния хляб и кана вода, ти носят и пет шест разядки (кьопулу, лютивка и т.н.) и не фигурират в сметката ...

# 373
  • Varna
М, даааам,
При комшиите няма да чуеш- Няма . Отиват до съседен ресторант или бар и ти го носят баз да разбереш. Страхотно отношение.
Нямам търпение да стане неделя,  да се мятаме на колата и да си направим удоволствието при комшиите.

Извинявам се за Офф-а  bouquet

# 374
Подкрепям за доброто отношение и приятната разходка из Одрин.  Peace Колкото пъти сме ходили, все е било по-скоро за разходка, отколкото на "шопинг" за определени неща.  Grinning

Приятелка ми носеше турска къна (разсипана в една торба, не беше в някаква опаковка, за да зная марка) и съм определено много доволна от нея. Тези дни ще ходим до Одрин - някой дали може да ме насочи от къде мога да намеря хубава турска къна?

Общи условия

Активация на акаунт