На пазар в Лозенград и Одрин - 6

• 174 903
  • 754
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте,
може ли някой да ми каже къде точно се намират борсите за перилни препарати в Одрин. Спомням си, че преди година някой беше постнал снимка с обяснения как да се стигне до там, но сега не го намирам. Може и само GPS координати, ако имате.

# 376
Носете си задължително кеш, защото ми се случи в два магазина в Марги аутлет /Penti и English home/ да имат проблем с ПОС-терминалите и не успях да платя с карта.
Аз съм с Виза на ДСК и курсът ми е добър, така че спокойно си плащам с картата.
Да питам ходилите скоро в Одрин. В Маргито има ли хубави намаления? Мислим да отскочим до там, че от почивката ни в Мармарис от миналата седмица ни останаха доста лири.

Здравейте
На 04.10 бяхме на пазар в Одрин и всичко работеше. Магазините отвориха в 13 часа и понеже всички мисят, че по техните празници няма да се работи, беше много спокойно. Само по празници ще ходя там Simple Smile
Намаления има в почти всички магазини.
От борсата си купихме прах ариел 7 кила за 17 лири.
Дрехи от LC WAIKIKI и другите магазини в мола. Купихме си и много парфюми, кори за баница и какво ли не...
Най-добре е да се плаща в лири, поне според мен.
Така че ходете и пазарувайте  Laughing

# 377
  • Тополовград
Какви точно парфюми и от къде ги купихте

# 378
Знаете ли пазара зад Маргито дали работи в неделя след обед, че се очертава тогава да пътуваме, а сме ходили само в събота досега

# 379
  • Бургас
Знаете ли пазара зад Маргито дали работи в неделя след обед, че се очертава тогава да пътуваме, а сме ходили само в събота досега

Той работи само в събота.

# 380
Какви точно парфюми и от къде ги купихте

Парфюми има и на борсата, в едно от магазинчетата, където продавача се разхожда с един папагал.Магазина е за перилни препарати. Оттам си купих Нина Ричи и няколко мъжки и са много евтини. Другият магазин е на търговската им улица, точно срещу LC WAIKIKI, на цени около 15-25 лири.  Simple Smile

# 381
  • Пловдив
Къна мисля, че има в безистена под Селимие джамия, където продават подправки.

# 382
  Тръгваме към Одрин, довечера или утре ще се включа с първите си впечатления. Laughing

# 383
  • Varna
Ние утре сутрин тръгваме но първо, ще се позиционираме в Чорлу, че само сме минавали от там.  Ще я караме яваш, яваш. Ако има нещо което си струва да се разглежда и евентуално ако имаме нещо да си вземем.
След това Одрин. Ако има което си заслужава да се купи ще пиша още от там. То пак зависи кой от какво има нужда де. Ние по скоро тръгваме на айляк разходка.

# 384
  • Някъде в Европа...
Аз също най-накрая посетих Турция, в частност Одрин.
Излишно е да казвам, че съм очарована, още повече, че харесвам ориенталщината. Мноооого ми хареса разходката, не толкова за пазара, а за самата разходка, очарована съм от обстановката и отношението.

Много ме е яд, че живея във ВТ, не че е много разстоянието в км., но пустата планина, и ще е по=рядко отскачането до там за разходка.
Иначе ходихме колежки, наехме си бус...т.е ние си определяхме къде..Първо борсата, след това Марги и Синия пазар, и накрая Селимие и центъра...На мнение съм, че един ден е крайно недостатъчен, хем за пазар, хем за разходка  Grinning...
Накупих стандартните неща - баклава, кори, дрешки, пишмание, прах... Яд ме е, че не си купих дамска чанта от много избиране, по 10 лири имаше страхотни чанти...но от избиране и "а да видя на другия магазин", времето свърши за връщане до там, откъдето си бях харесала  Simple Smile
Другото, което ми направи впечатление, че цените са почти еднакви на различните места, т.е. като харесаш=купувай, на следващия магазин е същата цената  Simple Smile

# 385
Къна мисля, че има в безистена под Селимие джамия, където продават подправки.

Стасита, сърдечно благодаря!  Hug Точно от там си купих днес, от едно много симпатично и учтиво момче.  Peace

# 386
  • у нас
Вчера бяхме на пазар в Одрин. Не знам дали заради Байряма или по друга причина, но на пазара нямаше почти нищо интересно/за мен/, както и на складовете - омекотителя, който търсихме /обиколих 8-9 склада/. По случайност намерихме на място, където не сме и очаквали, далече от складовете. Иначе си изкарахме хубаво, разходихме се, понапазарихме. Цените пак са ги вдигнали /особено на складчето, където спират бълг. автобуси/. На другите помещения същите омекотители /това сравних/ бяха с 1-2 лири по-евтини.

Цените към 10.10.2014г.:

кори за баница - 5 кори - 5 лири
домати - 2 лири
грозде - 3,5-7 лири
смокини - 3,5 лири
сапун Палмолив - 6 бр х 175 гр - 9 лири
прах Персил - 7 кг - 16,50 лири
прах Персил  - 10 кг - 23 лири
омекотител - 4 л - 6-8 лири
омекотител - 6 л - 10-12 лири
баклавата - 9 лири
толумбички - 9 лири
червена леща - 1 кг - 4 лири
маслини - 6-15 лири
хляб / не кръгъл/ - 1 лира
калгон - 4 лири
кюфтаци - 12 лири
тава джигер - 12 лири
кола - 1-15 лири
айрян - 1-1,5 лири
дюнери - 2-2,5 лири
оцет от нар - 1020 л - 4 лири
чай от нар - 50 пакетчета - 2,50 лири
бонбони - голяма разфасовка - 6 лири
бонбони - малка разфасовка - 3,50 лири
газос Нудо - 24 броя - 5 лири
газос Голд - 12 броя- 4 лири
сокчета - 27 броя - 5 лири

Цената за продажба на златото варира м/у 80-89 лири на главната улица и на уличката, която е в ляво от главната и има няколко златарски ателиета.

Както обикновено много гърци, българи, и румънски коли имаше. Времето беше чудно, даже бих казала топло, в сравнение с предните дни тук.

Последна редакция: нд, 12 окт 2014, 12:52 от Sinara

# 387
  • София
Kaкво са газос Нудо и газос Голд? Предполагам, че е нещо газирано.  newsm78

# 388
  • Plovdiv
gazos gold е газирана напитка имитираща спрайт. А gold е фирмата производител.

# 389
  • София
gazos gold е газирана напитка имитираща спрайт. А gold е фирмата производител.

Благодаря! Ще я опитаме някой път. На нас любима ни е лимонадата на Uludag, но тя не е газирана.

Общи условия

Активация на акаунт