На пазар в Лозенград и Одрин - 6

• 174 907
  • 754
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте ! И аз се включвам като съвсем нова Simple Smile Мислим да ходим до Одрин (за първи път), дали организирано или с кола ще решим накрая , но главният ми въпрос е има ли хубави и качествени обувки и по - точно боти на цена да кажем до 150-170 лири ? Разбрах ,че има за 300 по марковите магазини , но все пак ми се струват скъпички. И като цяло моля ви посъветвайте ме къде има качествени стоки за дрехи и обувки Simple Smile

# 391
  • у нас
Kaкво са газос Нудо и газос Голд? Предполагам, че е нещо газирано.  newsm78

Нидо и Голд са марките, а газоса е вид тяхна лимодана. Газировката не е много, както тук например като отвориш една кола или пепси и като отпиеш глътка да не може да преглътнеш.

Преди повече от 12 години, когато за първи път посетих Одрин, седнахме на едно кафе близо до Ески джамия и си поръчахме сода. Това, което ни донесоха беше много хубаво и запомнящо се като вкус. Питахме и ни казаха, че е газос, /нещо като нашата сода и някакъв аромат.Незнам какво имаше вътре, но преди да я изпием бяхме много уморени от обикаляне, а след като я изпихме, имахме прилив на енергия. Помня още този вкус на "содата", която си поръчахме тогава, та газоса, който вземаме има същия вкус.

На нас любима ни е лимонадата на Uludag, но тя не е газирана.

първият път я пихме топла у дома, изобщо не ми хареса, ама като я изстудихме, вече беше друго.

Здравейте ! И аз се включвам като съвсем нова Simple Smile Мислим да ходим до Одрин (за първи път), дали организирано или с кола ще решим накрая , но главният ми въпрос е има ли хубави и качествени обувки и по - точно боти на цена да кажем до 150-170 лири ? Разбрах ,че има за 300 по марковите магазини , но все пак ми се струват скъпички. И като цяло моля ви посъветвайте ме къде има качествени стоки за дрехи и обувки Simple Smile

боти имаше, но не съм гледала цени. Мен ме интересуваха ботушите, имаше хубави, тези които харесах бяха в порядъка 179-199 лири. На външен вид са ок, но за качество незнам.
Предният път се купих, от главната улица, чанта, уж беше с италианска кожа, издръжлива, ама след 2 месеца взе да се прокъсва. Така че всичко е относително за качество и марки.

# 392
  • Бургас

Като цяло в Турция ми прави впечатление, че обувките им са различни като асортимент от българските магазини. Малко старомодни и за по-възрастни жени ми се виждат. Е, има и магазини със страхотни обувки - елегантни, със страхотен дизайн, но и цената им е една  Crazy
Иначе в Маргито има Deichman, където цените са 1:1 с нашите, но са в лири и излиза по-изгодно. Нещо не видях много магазини за обувки в Одрин  Rolling Eyes

# 393
  • Plovdiv
 Хубав магазин за обувки има в Кипа точно след изхода от хранителния магазин! В събота ММ  си  хареса някакви маркови боти .... обаче бяха към  300лири,а ние бяхме привършили парите вече
!

# 394
Здравейте, извинявам се предварително за въпроса , но мисля тази седмица да ходя до Одрин, а вече чух и прочетох доста мнения за това кога е пазара ( ще търся предимно дрехи ) . Едните ми казват ,че е в петък ,както пише и тук , а други че е в събота, едни познати , който уж доста често ходили казаха че петък било нещо като нашата неделя (било почивен ден,всички били по джамиите, и не всичко работело) пък и всички еднодневни екскурзии са в събота и много се колебая кога да отида . Моля Ви някой, който ходи често (ако е ходил и в 2та дни още по - добре) да ми каже със сигурност кога е .

# 395
  • Plovdiv
Здравейте, извинявам се предварително за въпроса , но мисля тази седмица да ходя до Одрин, а вече чух и прочетох доста мнения за това кога е пазара ( ще търся предимно дрехи ) . Едните ми казват ,че е в петък ,както пише и тук , а други че е в събота, едни познати , който уж доста често ходили казаха че петък било нещо като нашата неделя (било почивен ден,всички били по джамиите, и не всичко работело) пък и всички еднодневни екскурзии са в събота и много се колебая кога да отида . Моля Ви някой, който ходи често (ако е ходил и в 2та дни още по - добре) да ми каже със сигурност кога е .
  Твоя ден за Одрин е само и единствено петък!

# 396
  • Бургас

В петък се провежда Големия пазар, където има дрехи, пердета, хавлии и пр. Качеството е леко съмнително, но пък доколкото знам, цените са добри. Аз съм купувала неща от подобен тип пазари в Турция и бих казала, че не са ме разочаровали от към качество.
В събота се провежда пазара зад Марги аутлет, но той е предимно за плодове и зеленчуци.
Маргито работи всеки ден. Ако си тръгнала за дрехи отиди в петък.

# 397
Много Ви благодаря Simple Smile) а този пазар в петък къде горе- долу се намира ,защото съм ходила само 1 път и тогава минахме през този зад маргито , но наистина нямаше много дрехи

# 398
  • Пловдив
Някой, който е ходил на организирана екскурзия в районите близки до границата, на която автобуса да е спирал на фабрика за дънки на Крос?
Този, който ми обясни, че е ходил не можа да ми каже къде е, било на ок.час от границата (само толкова) и продавали дънки с леки дефекти за 10 лири. и други дънкови облекла.
Добре ще е да разберем къде се намира, дори да е на 80 км. от Одрин - цената си заслужава, но трябва да се включи някой по- ориентиран в посоките.

# 399
Здравейте,искам да попитам през седмицата всичко ли работи-складове,Margi,Kipa?

# 400
  • у нас

разбира се

# 401

разбира се

може ли да не работят? Дори и на големи празници, пак работят - щом алъш вериша върви, няма почивни дни.

# 402
  • Бургас

разбира се

може ли да не работят? Дори и на големи празници, пак работят - щом алъш вериша върви, няма почивни дни.

Тъй де. Важното е индирим да има  Money

# 403
  • София
Здравейте!
Искам да попитам, дали някой е минавал границата само с лична карта или не правят изключение за задграничен паспорт? Аз имам паспорт, но съпружеското тяло така и не си поднови неговия, защото пътуваме предимно из ЕС....
  Rolling Eyes

# 404
  • На юг от тук
За Турция само с паспорт.Няма къде в личната карта да сложат печат.

Общи условия

Активация на акаунт