На пазар в Лозенград и Одрин - 6

• 174 314
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
Пътищата са в добро състояние, мокри участъци няма. В страни обаче всичко е подгизнало. В Гърция не продължаваме към Орменио, а влизаме 15 км. към Орестиада, след това отново се връщаме на пътя към Орменио.
Скрит текст:
Има магазини в централната част(с дълги почивки), много приятни ресторантчета, под площада има магазин Мигрос - доста зареден, магазин Джъмбо (нищо по-различно от нашите) Peace  В аптеките има много хубави празнични комплекти с медицинска козметика. Спирам, че се отдалечих от темата за Одрин Peace Ако искаш пиши на лични.

# 511
  Ние бяхмме в четвъртък. Бързо минахме и на отиване и на връщане. Коли имаше, но и на двете митници бързо работиха. Навсякъде е украсено -страхотно. Имат намаления. Пълно беше с българи и българска реч. Цените в складовете не ги запомних -персил 6+1 12лв, персил  10кг -18лв тоалетна хартия 32рула започваше от 9 лв, наливните маслини от 3.50лв. На Маргито също предлагат тава джигер (дроб) опитах, хареса ми.До центъра не стигнахме, късно тръгнахме и не ни стигна времето. Като се стопли искам пак, в студа не ми се обикаля.

# 512
  • Пловдив
Току що се връщам. Сутринта тръгнахме в 4.  На границата минахме този път нормално, по 12минути на автобус на скенер, в 8:30 бяхме на борсата. Такива намаления не видях. Примерно праха Персил   6+1 беше за за 16.50 най-изгодно. Баклавата пак си беше по 9 за кг.
Ох, сега видях, че пише за левове, аз  говоря за лири. Ами знаци цената е една и съща ако е така, но и миналата седмица цените си бяха същите.
Успяхме да отидем навсякъде - по 1 час в търговията, Кипата, Маргото + Синия пазар и 2 часа в центъра. Тръгнахме в 3 и нещо и имахме неблагоразумието да спрем в безмитната. Естествено имаше хора, които изобщо не слушат какво им се приказва, натъпкаха се с цигари и ни задържаха автобусите. Първия го разфасоваха, гледах как се размятат и обикалят около канала с пакети памперси и тоалетни хартии. За щастие ние само го изчакахме, един митничар мина, пита дали имаме нещо за деклариране, например цигари или алкохол, отговорихме отрицателно и за всеобщо учудване човекът ни пожела приятно пътуване и ни пусна да си ходим.

# 513
Здравейте!
Дали си заслужава на 1 януари да се посети Одрин? Дали работят пазарите и магазините или няма смисъл от разходки?

# 514
В петък имах удоволствието отново да позяпам любимите си места. Отново дългооооо чакане и в двете посоки. Отново времето не стигна, но аз отивам за сеир /е, и някоя и друга лира да похарча/. Валеше ситен дъждец, но към 21 часа как минахме Вакарал ...... Случайно открих, че в началото на темата има лик към мой фоторепортаж преди години и затова там качих някоя и друга снимка.
http://aspirinbg.com/viewtopic.php?f=429&t=1717&p=5212#p5212
Баклавички, бозички, джигерчета и Великата Лимоната.......А кой казва, че е евтино там?

От доста време като минаваме границата, не бях влизала във фришопа. Лелеееее, едни кибици като видяха, че си купувам само парфюм, залепиха се за нас. Зор да им услужим с паспортите да си купят цигари. #2gunfire

# 515
  • Пловдив
Тъкмо щях да пиша, че на границата опашки няма и видях, че ЗлаВещица ме е изпреварила.
От магазините хубави намаления видях в DeFacto .
ЗлаВещица, били сме в един автобус. /белия/ Wink Жалко, можехме да си хвърлим по едно око. Laughing

# 516
  • Пловдив
Тъкмо щях да пиша, че на границата опашки няма и видях, че ЗлаВещица ме е изпреварила.
От магазините хубави намаления видях в DeFacto .
ЗлаВещица, били сме в един автобус. /белия/ Wink Жалко, можехме да си хвърлим по едно око. Laughing

Аз може да се каже, че съм хвърлила очи на всички - събирах парите, подготвях документите, правих списъците и на няколко пъти ви броих Simple Smile

# 517
  • у нас

От доста време като минаваме границата, не бях влизала във фришопа. Лелеееее, едни кибици като видяха, че си купувам само парфюм, залепиха се за нас. Зор да им услужим с паспортите да си купят цигари. #2gunfire

Като си купуваш цигари във фрийшопа ти искат паспорта ли?

# 518
Вероятно. За парфюма също искаха паспорт, а на касовата бележка вписват имена и данни.

# 519
Пак да попитам дали на 1 януари ще работят магазините и пазарите в Одрин?

# 520
Пак да попитам дали на 1 януари ще работят магазините и пазарите в Одрин?

Може би следобед.

# 521
Мерси!   bouquet

# 522
  • у дома
Привет на всички!
Ние също бяхме на 26.12 в Одрин. Сутринта към 9ч на влизане на границата имаше много коли, чакахме час. На излизане се прибрахме през Гърция (както беше споменала и Елинор по-назад в темата).
Тъй като беше петък, за пръв път ходих на петъчния пазар, където освен дрехи друго не видях. Не знаех, че е само за дрехи... или пък аз да съм нещо недовидяла?!
Търговиите- основно искахме памперси повечко да вземем, но точно този който търсехме го имаше само на 2 места и беше вдигната цената с 8 лири на пакет (преди 3 месеца беше 20, сега 28) Взехме и други неща, но не много. Те не бяха май поскъпнали в сравнение с преди.
В Кипа се отбихме и напазарихме каквото можахме.
На връщане през Гърция много бързичко си влязохме. В общи линии, това е.
Само не мога да си обясня това драстично поскъпване на тия памперси... Може би заради търсенето...

# 523
  • у нас
Привет на всички!
Ние също бяхме на 26.12 в Одрин. Сутринта към 9ч на влизане на границата имаше много коли, чакахме час. На излизане се прибрахме през Гърция (както беше споменала и Елинор по-назад в темата).
Тъй като беше петък, за пръв път ходих на петъчния пазар, където освен дрехи друго не видях. Не знаех, че е само за дрехи... или пък аз да съм нещо недовидяла?!

и плодове и зеленчуци има, преди да се влезе от главния вход в ляво.

# 524
  ЕлЕм, аз в началото на ноември взимах прима на 18.50 лв (плащах в лв). Сега за същия пакет ми искаха същите пари.

Общи условия

Активация на акаунт